دولت در مدیریت آلودگی هوای کلانشهرها منابع آلودهکننده مانند بنزین را مدیریت کرد
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) در آیین افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست که در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید از ابتدای آغاز به کار، مسئله آلودگی هوای کلانشهرها که سلامت مردم را به طور جدی مورد تهدید قرار داده، از اصلیترین دغدغههای خود قرار داد و در این زمینه برنامه ریزی کرد.
وی افزود: دولت یازدهم حتی درخصوص برنامهها و طرحهایی که در گذشته به اجرا درآمده و دارای تبعات زیست محیطی هستند نیز تلاش میکند تا حتیالامکان از آثار زیانبار زیست محیطی آنها بکاهد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه برگزاری این نمایشگاه را فرصتی ارزنده دانست که در آن از نزدیک گفتگوهایی در زمینه محیط زیست انجام شود و چشم انداز محیط زیست ملی، منطقهای و جهانی مورد بحث قرار گیرد.
جهانگیری با اشاره به برنامهریزی همه کشورها، دولتها و ملتها برای افزایش اقتدار اقتصادی خود تصریح کرد: علاوه بر مسائل اقتصادی همه کشورها امروز با مسائل اجتماعی نیز روبهرو هستند که چالشهای زیست محیطی یکی از مهمترین این مسائل است.
وی ادامه داد: خشکسالی و کمآبی در سراسر ایران امروز مسئلهای است که تهدیدات زیست محیطی را بیشتر کرده است و در حقیقت از منظر اقتصادی نیز کشاورزی کشور را با محدودیت منابع آب مواجه نموده است.
جهانگیری همچنین با اشاره به پدیده ریزگردها گفت: مشکل ریزگردها پدیدهای جدی است که تعدادی از استانها و شهرهای کشور را درگیر کرده که استان خوزستان و شهر اهواز که قطب اصلی اقتصاد، صنعت و بویژه صنعت نفت کشور است، بیش از سایر مناطق کشور از این موضوع رنج میبرد.
جهانگیری افزود: در سفر اخیر به عراق یکی از اصلیترین مباحث مسئولان عراقی موضوع ریزگردها بود و آنها نیز اعلام کردند که با مشکل ریزگردها درگیر هستند و مدعی بودند که منشاً این پدیده در برخی دیگر از کشورها نظیر سوریه و عربستان است.
معاون اول رئیسجمهوری تصریح کرد: باید برای این پدیده برنامه جامعی تهیه کنیم که خوشبختانه در دولت یازدهم بخشی از این برنامه تدوین شده و لازم است با کشورهای منطقه در این زمینه گفتگو شود تا بتوانیم این مشکل را از پیش روی مردم برداریم.
دولت در مدیریت آلودگی هوای کلانشهرها تلاش کرد که منابع آلودهکننده مانند بنزین را مدیریت کند
وی اظهار کرد: در مورد مسئله آلودگی هوای کلانشهرها دولت تلاش کرد که منابع آلوده کننده مانند بنزین را مدیریت کند و سازمان محیط زیست نیز مسئولیت یافته که موضوع را از طریق دستگاههای مختلف پیگیری و گزارش پیشرفت آن را ارائه دهد.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: در همین راستا دولت برای مصرف بهینه انرژی برنامهریزی کرده و موضوع خارج نمودن خودروهای فرسوده و همچنین استفاده از خودروهای هیبریدی و دوگانه سوز را در دستور کار خود دارد.
وی با تاکید براینکه این مسائل یک شبه به وجود نیامده و حل و رفع چالشهای زیست محیطی نیز یک شبه امکانپذیر نیست، افزود: دولت برای حل این مسائل به دنبال برنامههای نمایشی و فریب دادن مردم نیست بلکه میخواهد با این مسائل با برنامهریزی و بصورت علمی برخورد کند و انتظار این است که همه علاقمندان و دلسوزان کشور در چنین شرایطی کمک کنند تا بتوانیم بصورت صحیح و ریشهای مشکلات را از پیش روی برداریم.
جهانگیری تصریح کرد: در شرایطی که مردم از مشکلات زیست محیطی رنج میبرند، استفاده سیاسی با مقاصد جناحی از این مسائل به هیچ عنوان زیبنده نیست و کسانی که چنین استفادههایی میکنند در پیشگاه ملت مسئول خواهند بود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مسائل و چالشهای زیست محیطی مسئله خاص یک کشور نیست و همه در آن سهیم هستند، گفت: کشورهای صنعتی بیش از همه در تولید گازهای گلخانهای که از دغدغههای اصلی امروز جوامع بشری است موثر بودهاند و انتظار میرود که این کشورها در حل آن نیز بیش از سایرین نقش ایفا کنند.
وی با اشاره به راهکار سازمانهای بینالمللی برای حل مسائل زیست محیطی خاطرنشان کرد: این سازمانها کلید حل این مسائل را اقتصاد سبز عنوان کرده اند و از کشورها خواسته اند که برای رفع این چالش ها اقتصاد سبز را دنبال کنند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر اینکه "توسعه پایدار به معنای عقبگرد و توقف نیست"، افزود: در توسعه پایدار باید رشد اقتصادی بالا و مستمر، عدالت و فرصتهای برابر وجود داشته باشد و مسائل زیست محیطی رعایت شود و منافع نسل آینده نیز در نظر گرفته شود.
در اقتصاد سبز باید هم درآمد سرانه و هم اشتغالزایی وجود داشته باشد
جهانگیری اضافه کرد: در اقتصاد سبز باید هم درآمد سرانه و هم اشتغالزایی وجود داشته باشد و سرمایه گذاری عمومی و خصوصی به سرعت افزایش یابد و در کنار آن شاهد کاهش آلودگی و افزایش کارآیی انرژی نیز باشیم.
معاون اول رئیسجمهور گفت: در ایران نسخه مناسبی که به طور همزمان هم بتواند برای رفع مشکلات بیکاری، رکود، تورم و تحریمهای ظالمانه و هم برای رفع چالشهای زیست محیطی راهکار دهد، اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که هم بتواند بر این چالشها غلبه کند و هم اقتصاد کشور را در برابر تکانه های بیرونی و خارجی بیمه کند و ما چه موفق شویم تحریمهای ظالمانه را از پیش روی مردم برداریم و چه تحریمها ادامه پیدا کند، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را دنبال خواهیم کرد.
معاون اول رئیسجمهور با انتقاد از برخی افراد که سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به شکل شعارگونه مطرح میکنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه عدهای در کشور مهمترین مسائل برنامهریزی را که برای چند دهه یک کشور تجویز شده است با شعار دنبال میکنند اما اقتصادی که قرار است کشور را در برابر تکانهها مقاوم کند اقتصاد یک شبه نیست بلکه یک جهتگیری بلند مدت است که امیدوارم بتوانیم اقتصاد سبز و اقتصاد مقاومتی که در یک راستا هستند را در کشور پیاده کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه مسئله محیط زیست یک مسئله جهانی است و دولتها و ملتها در این زمینه مسئولیت سنگینی دارند، گفت: هیچ دولت و هیچ دستگاهی به تنهایی قادر نخواهد بود از خطرات زیست محیطی، آلودگی هوا، آلودگی جنگلها و تجاوز به اراضی کشاورزی جلوگیری کند بلکه همه ملت باید برای رفع این چالشها به صحنه بیایند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه نهادهای مدنی بسیار خوبی در حوزه محیط زیست شکل گرفته و در دولت تدبیر و امید این نهادها تقویت شده اند. تضعیف نهادهای مدنی در محیط زیست یعنی تضعیف ملتی که امروز از زیانهای زیست محیطی رنج میبرند.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه "این نهادها باید فریاد ملت را در برابر زیان های زیست محیطی بلند کنند"، گفت: دولت از حضور آنها در صحنه خوشحال است و اگر جایی که دولت به خطا میرود هشدار دهند، خرسند خواهیم شد و با تمام توان از آنها حمایت خواهیم کرد.
جهانگیری پس از ایراد این سخنرانی، چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست را افتتاح و از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.
انتهای پیام/