دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1398 - 09:08
رئیس مرکز امور حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد؛

تشریح شگردهای صندلی‌فروشی کلاه‌برداران/ رقم یک میلیارد تومانی برای فروش صندلی پزشکی آزاد!

رئیس مرکز امور حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شگردهای کلاه‌برداران در موضوع صندلی‌فروشی در این دانشگاه گفت: در همین رابطه موردی داشتیم که فرد کلاه‌بردار ۱ میلیارد تومان پول گرفته بود.
کد خبر : 451662

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سید حسین طباطبایی در تشریح جزئیات شناسایی باند جعل مدارک و فروش صندلی پزشکی در این دانشگاه اظهار کرد: کشف این باند از ناحیه دانشگاه صورت گرفته و ما در حال حاضر شاکی پرونده هستیم.


رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در مورد مدارک جعلی و تقلب‌های این‌چنینی تا زمانی که کار به دانشگاه کشیده نشود، قطعاً دانشگاه در جریان قرار نمی‌گیرد اما به‌محض آنکه اولین استعلام از دانشگاه صورت بگیرد، سیستم‌های هوشمند درون دانشگاه متوجه می‌شوند و ردیابی خواهند کرد. درنهایت این موضوع به دستور بازپرس به ضابط ارجاع داده می‌شود که این ضابط می‌تواند نیروی انتظامی باشد یا وزارت اطلاعات.


طباطبایی تعداد افرادی را که به جعل مدارک دانشگاه آزاد اقدام کرده‌اند، «خیلی زیاد» عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد برادر بزرگ نظام آموزش عالی است و درواقع سهم بزرگ‌تر این مجموعه (آموزش عالی) متعلق به دانشگاه آزاد است؛ بنابراین در این گستره بزرگ احتمال هر تخلفی وجود دارد ولی ما تمام تمرکز خود را بر این گذاشته‌ایم که در دانشگاه این اتفاق نیفتد.


استقرار سامانه‌های هوشمند برای مقابله با جعل


وی در ادامه با اشاره به استقرار سامانه‌های هوشمند امنیتی و دقیق در دانشگاه آزاد، خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این سامانه‌ها، احتمال جعل و تقلب مدارک در دانشگاه بسیار کاهش یافته و حتی می‌توان گفت به صفر نزدیک شده است؛ یعنی نمی‌شود مدرکی جعلی باشد و به دانشگاه آزاد بیاید و ما استعلام کنیم ولی متوجه نشویم.


برخی مدارک جعلی‌اند اما درخواست استعلامی به دانشگاه نمی‌رسد


رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد افزود: البته در بسیاری از موارد خیلی از این مدارک از دانشگاه مورد استعلام قرار نگرفته است؛ یعنی فردی مدرکش را جعل کرده و آن را به سازمان و یا شرکتی ارائه داده ولی هیچ وقت برای تأیید آن مدرک، استعلامی از دانشگاه آزاد گرفته نشده است.


مدارک جعلی در دانشگاه آزاد شناسایی می‌شوند


این مقام مسئول دانشگاه آزاد ادامه داد: امروز هر مدرکی خارج از سیکل دقیق قانونی دانشگاه اخذ شده باشد و یا حتی بخشی از آن قانونی نباشد، از طریق سامانه‌های هوشمند دانشگاه رد می‌شود و استعلام آن مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.


به سراغ جاعلان رفتیم/هماهنگی با دادسرای امنیت و وزارت اطلاعات


وی با اشاره به تغییر رویه مقابله با جعل مدارک در دانشگاه آزاد از ۲ سال و نیم گذشته گفت: سابقاً اگر فردی مدرکی جعلی به دانشگاه ارائه می‌داد، از او شکایت می‌کردند اما از دو سال و نیم گذشته فرایند مقابله با جعل مدرک را توسعه دادیم و ریشه‌ای‌تر به آن پرداخته‌ایم؛ به‌طوری‌که به سراغ «جاعلان» رفتیم و با دادسرای امنیت، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات هماهنگ شدیم؛ بنابراین اگر به هر مورد مشکوکی برخورد کنیم، بلافاصله شبکه‌های جاعل شناسایی و منهدم می‌شوند.


رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد اضافه کرد: به‌واسطه این هماهنگی ایجادشده میان دانشگاه و دستگاه‌های امنیتی و قضائی، انبوهی از مدارک جعلی دیگر ازجمله شناسنامه جعلی، پاسپورت و کارت ملی دیپلم و ... کشف شده است.


از جعل ریزنمرات تا جعل دیپلم!


طباطبایی در پاسخ به این سؤال که در دانشگاه آزاد چه مواردی از جعل شناسایی شده است؟ تصریح کرد: جعل ریزنمرات و مدرک پایه (دیپلم) از مواردی است که شناسایی شده است. به‌طور مثال فرد با دیپلم جعلی به دانشگاه آزاد می‌آید و شروع به تحصیل می‌کند، دانشگاه آزاد در فرایندی صحت این مدرک را استعلام می‌کند و بلافاصله با او برخورد می‌شود.


شگردهای کلاه‌برداران در فروش صندلی‌های پزشکی آزاد


وی در پاسخ به این سؤال که آیا در موضوع فروش صندلی‌های پزشکی دانشگاه آزاد، دانشجویان در کلاس‌ها مستقر شده‌اند و یا قبل از آن این شناسایی صورت گرفته است؟ گفت: نه خیر، در ارتباط با شخصی که خودم در جریان آن هستم، لزوماً این‌طور نبوده که طرف رسماً در دانشگاه مشغول به تحصیل شده باشد. روند به این صورت است که فرد کلاه‌بردار با شگردهای خاصی، پول را می‌گیرد؛ با اطلاعاتی که کسب کرده به او می‌گوید تو به فلان کلاس می‌روی و فعلاً اسمت در لیست استاد نیست و تا آخر ترم، کارت انجام خواهد شد. طرف مقابل هم فکر می‌کند قبول شده ولی در امتحان پایان‌ترم مشخص می‌شود که فرد اصلاً در دانشگاه پذیرفته نشده است.


کلاه‌برد اری از طریق ثبت‌نام در تکمیل ظرفیت


رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد به دلیل رقابت جدی در رشته‌های پزشکی، بحث کلاه‌برداری هم بیشتر در فروش صندلی‌های پزشکی است، گفت: یک مدل دیگر از کلاه‌برداری که سابقاً با آن مواجه شدیم، این بود که کلاه‌بردار به فرد می‌گوید: «در رشته‌هایی غیر از پزشکی صندلی خالی برایت فراهم می‌کنیم». پس‌ازآن مشخصات فرد را می‌گیرد و در تکمیل ظرفیت ثبت‌نام می‌کند و با رتبه و ترازی که فرد کسب کرده، جایی را انتخاب می‌کند که احتمال قبولی‌اش وجود دارد و درنهایت فرد با مراجعه به سیستم می‌بیند که قبول شده است. در اینجا روال کار قانونی است اما درواقع کلاه‌برداری صورت گرفته و پول کلانی ردوبدل شده است؛ درحالی‌که اگر خود فرد (داوطلب) هم همین کار را می‌کرد قبول می‌شد.


رقم یک میلیارد تومانی برای فروش صندلی پزشکی آزاد!


طباطبایی درباره رقم‌هایی که افراد سودجو در ارتباط با فروش صندلی پزشکی و یا جعل مدارک دریافت کرده‌اند، گفت: ارقام متنوع است؛ کلاه‌بردار مشتری خودش را ارزیابی می‌کند و از ۱۰ و ۲۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون تومان از فرد دریافت می‌کند. حتی در موضوع فروش صندلی پزشکی موردی داشتیم که فرد کلاه‌بردار ۱ میلیارد تومان پول گرفته بود.


وی با اشاره به اینکه قربانیان این فرایند، مقصر و شریک جرم هستند، تصریح کرد: فقط فرد جاعل مجرم نیست، بلکه درخواست‌کنندگان نیز مجرم هستند و مجازات می‌شوند؛ قاعدتاً اگر فردی بخواهد فرایند رسمی و تعریف‌شده ورود به دانشگاه را کنار بگذارد و فرایند غیر مشروع وارد دانشگاه شود، مجرم است.


منبع: مهر


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب