مسیرهای ترانزیت مواد مخدر عوض شده است
فرمانده نیروی انتظامی به همسایگی با افغانستان که منبع اصلی تولید مواد مخدر در دنیاست و نیز سختگیریهای پلیس جمهوری اسلامی ایران در این رابطه اشاره کرد و افزود: طبق آمار UNODC، در سال 2007 ، 62 درصد مواد مخدر افغانستان اعم از مصرف و ترانزیت وارد خاک ایران میشد اما براساس آخرین آمارها در سال 2013 این میزان به 28 درصد رسیده که نشانگر تغییر مسیر انتقال موادمخدر است؛ کشورهای چین، هند، پاکستان، آسیای میانه، روسیه از مسیرهای جدید ترانزیت مواد مخدر به شمار میآید.
سردار احمدی مقدم در حاشیه دیدار با ژنرال رمضان رحیمزاده وزیر کشور و رئیس پلیس تاجیکستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تروریسم، افراطیگری، مواد مخدر، سلاح و ... موارد مشترکی است که امروز در منطقه دامنگیر همه کشورهاست.
سردار احمدی مقدم با اشاره به ریشههای تاریخی، فرهنگی و دینی بین دو کشور ایران و تاجیکستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران، آمادگی هر گونه همکاری با تاجیکستان را دارد و از سوی دیگر این عوامل تقویتکننده زمینههای همکاری بین دو کشور به شمار میرود.
فرمانده ناجا با تاکید بر انتقال تجارب پلیسی بین دو کشور، گفت: قرار شد تا کارشناسان و متخصصان حوزههای فنی و پلیسی ایران و تاجیکستان به کشورهای یکدیگر سفر کنند تا ظرف ماههای آینده تا با برنامه کاری دقیقی برای همکاری در حوزههای فنی، حرفهای، آموزشی و انتقال تجارب به توافق برسیم که به سرعت آن را عملی کنیم.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: ظرفیت همکاری بسیار مناسبی بین دو کشور وجود دارد و وزیر کشور تاجیکستان ضمن بازدید از ردههای مختلف نیروی انتظامی با بخشی از توانمندیهای پلیس ایران آشنایی پیدا میکنند.
سردار احمدی مقدم در این دیدار به اشتراکات فرهنگی، زبانی، قومی، ادبیات، منافع و مواضع سیاسی بین ایران و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: تاجیکستان، کشور دوست و برادر است و مردم ایران، به ملت شما علاقه بسیار خاصی دارند که رابطه قلبی است.
تغییر مسیرهای ترانزیت موادمخدر از افغانستان
وی افزود: به عنوان پلیس جمهوری اسلامی ایران افتخار میکنیم که سهمی در این همکاریها داشته باشیم؛ طبیعتاً مسائل مشترکی در حوزه امنیتی بین ایران و تاجیکستان وجود دارد.
فرمانده ناجا به همسایگی با افغانستان که منبع اصلی تولید مواد مخدر در دنیاست و نیز سختگیریهای پلیس جمهوری اسلامی ایران در این رابطه اشاره کرد و افزود: طبق آمار UNODC، در سال 2007 ، 62 درصد مواد مخدر افغانستان اعم از مصرف و ترانزیت وارد خاک ایران میشد اما براساس آخرین آمارها در سال 2013 این میزان به 28 درصد رسیده که نشانگر تغییر مسیر انتقال موادمخدر است؛ کشورهای چین، هند، پاکستان، آسیای میانه، روسیه از مسیرهای جدید ترانزیت مواد مخدر به شمار میآید.
سردار مقدم به تروریسم، افراطیگری، گروههای تندرو و ...در منطقه نظیر آسیای میانه، افغانستان، پاکستان و ... اشاره کرد و گفت: این موارد از عوامل تهدید برای هر کشوری به شمار رود که مقابله با آن نیازمند همکاری مشترک میان کشورهای منطقه است.
این مقام ارشد انتظامی با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران محدودیتی در همکاریهای پلیسی و امنیتی با تاجیکستان ندارد، تصریح کرد: آماده همکاریهای دوجانبه و منطقهای در مبارزه با تهدیدات به ویژه مقابله با قاچاق مواد مخدر، تروریسم، افراطگرایی و کنترل مرزها هستیم.
جمهوری اسلامی ایران از سطح امنیتی مطلوبی برخوردار است
این مقام ارشد انتظامی بر انتقال تجارب، اطلاعات و آموزش پلیس در همه حوزهها تاکید کرد و افزود: در جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریمها و فشارهایی که تلاش میکنند دست ما از تکنولوژیهای مدرن و پیشرفته کوتاه شود، توانمندیهایی برای خود ایجاد کرده به گونهای که در هیچکدام از سطوح مسائل امنیتی، تکنولوژی، فنی و حرفهای عقب نیست.
فرمانده ناجا تصریح کرد: با توجه به این همه منبع تهدید، جمهوری اسلامی ایران از سطح امنیتی مطلوبی برخوردار است که این امر دلالت برکارآمدی سازمانهای امنیتی است که وظایف خود را به نحو احسن انجام میدهند.
این مقام ارشد انتظامی به توانایی پلیس ایران در مبارزه با تروریسم، اغتشاشات ، مهار بحرانها، جرایم سایبر و غیره اشاره کرد و گفت: در حوزه کشف جرم از آزمایشگاههای کشف و لابراتورهای پیشرفتهای برخوردار هستیم به گونهای که امروز با سرنخهای کوچک، جرایم به سرعت کشف میشود که این حاکی از توانمندیهای بسیار خوب ما است؛ آمادگی هر گونه همکاری بدون هیچ ملاحظهای در همه حوزهها هستیم.
انتهای پیام/