دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1398 - 19:39
رئیس قوه قضائیه:

اقتصاد دریا باید در کشور فعال شود/ دست‌های پشت پرده قاچاق سازمان‌یافته باید کشف شوند

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر ضرورت فعال‌سازی هر چه بیشتر اقتصاد دریا در کشور گفت: ساکنان مناطق ساحلی ما با این موهبت عظیم الهی که در اختیار دارند نباید دغدغه اشتغال داشته باشند.
کد خبر : 428864
1398030110250453217477564 (1) copy copy.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر استانی خود به هرمزگان در جمع اقشار مختلف مردم، خانواده شهدا و برگزیدگان استان، بر ضرورت استفاده حداکثری از نعمات الهی از جمله نیروی انسانی متراکم جوان کارآمد انقلابی و هم‌چنین ظرفیت‌های مادی به‌ویژه در مناطق ساحلی کشور تأکید کرد و گفت: برخی کشورهای اروپایی که رابطه‌شان با دریا بسیار کم است، بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی‌شان وابسته به اقتصاد دریاست. لذا در کشور ما که حدود 1400 کیلومتر ساحل داریم، باید اقتصاد دریا بسیار فعال باشد و مردم این مناطق به‌هیچ‌عنوان دغدغه اشتغال نداشته باشند.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهتمام مجموعه دستگاه‌های نظام برای مقابله با قاچاق کالا اظهار کرد: دغدغه ما مبارزه با قاچاق سازمان‌یافته است، نه کولبری‌ها و حمل چند کالای قاچاق توسط مرزنشینان برای گذران زندگی و ارتزاق خانواده‌هایشان. امروز دست‌هایی پشت پرده قاچاق‌های کلان سازمان‌یافته و کانتینری مشغول تهدید تولید ملی هستند که باید آن‌ها را کشف کرد.


آیت‌الله رئیسی هم‌چنین با قدردانی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای مبارزه با قاچاقچیان صید، خاطرنشان کرد: از قدیم، بومیان هرمزگان به امر صیادی مشغول بوده‌اند و می‌دانند که چه زمانی، کجا و چگونه صیادی کنند که نه‌تنها دریا و آبزیان تهدید نشوند بلکه به‌نوعی حافظ امنیت دریا و موجودات آبزی هستند اما مقابله با عوامل خارجی که از اساس آبزیان را تهدید می‌کنند باید ادامه یابد.


رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت رعایت عدالت آموزشی و استخدامی در کشور، خاطرنشان کرد: ما در گام دوم انقلاب باید ظرفیت‌ها را برای شکوفایی استعدادها و توانایی‌هایی مردم به شکلی عادلانه توزیع کنیم. بسیاری از جوانان ما در خانواده‌های کم‌بضاعت یا مناطق روستایی اگر فرصت و موقعیت به‌صورت عادلانه در اختیارشان باشد، می‌توانند تبدیل به یک نیروی خلاق و کارآفرین شوند که نه‌تنها در منطقه خود بلکه در کشور تأثیرگذار باشند.


آیت‌الله رئیسی افزود: پارتی‌بازی و رابطه ناسالم مضر است و اعتماد عمومی را از بین می‌برد. آنچه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم در خصوص اجرای عدالت تبیین فرمودند، ناظر به عدالت در همه ابعاد است و حوزه‌ها در جمله در عرصه آموزش و استخدام نیروهای توانمند است؛ به‌نحوی که در فراخوان‌های عمومی، بهترین‌ها جذب شوند و همه امکان رقابت داشته باشند.


رئیس قوه قضائیه، فقر، بیکاری و تبعیض را محصول ارتباطات ناسالم ابنای بشر و عدم استفاده صحیح از موهبت‌های الهی دانست و تأکید کرد: فقر را خدا نمی‌پسندد. ممکن است کسی متمکن باشد و نخواهد از ثروت خود استفاده کند. این به خودش مربوط است اما امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند «عدل بهتر از جود است» زیرا عدل به معنای قرار گرفتن هر چیز در جای خود است اما جود، قرار گرفتن چیزی خارج از موضع متعارف است و یک امر فردی، شخصی و جریانی به‌شمار می‌آید.


آیت‌الله رئیسی در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر اینکه بندرعباس به‌عنوان تبعیدگاه شناخته می‌شود، خاطرنشان کرد: امروز بندرعباس تبعیدگاه نیست. زمانی در آیین‌نامه‌های مربوطه، برخی شهرها به‌عنوان تبعیدگاه ذکر شده بود اما این امر منسوخ شده و امروز همه ما باید به خدمت به مردم شیعه، سنی، خانواده شهدا و همه اقشار که در این منطقه مرزبانانی غیور در حراست از خلیج همیشه فارس هستند و هر جا انقلاب به آنان نیاز داشته است حضور جانانه داشته‌اند، افتخار کنیم.


رئیس قوه قضائیه درباره تخلفات زیست‌محیطی نیز با بیان اینکه تخلف و جرم، کم‌وزیاد ندارد و باید با آن برخورد کرد، گفت: حفظ دریا و محیط‌زیست از حقوق عامه است و همگی وظیفه داریم که از آن صیانت کنیم. همان‌گونه که مقام معظم رهبری نیز اخیراً فرمودند، حقوق عامه مربوط به همه مردم حتی غیرمسلمانان است و ما به هیچ کس اجازه تجاوز به کوه، جنگل، دریا و ... را نخواهیم داد.


آیت‌الله رئیسی، خانواده شهدا را پرچم‌های برافراشته حفظ ارزش‌های اسلامی دانست و با بیان این‌که رمز بقای خون شهدا اتصال آن به ثارالله است، گفت: منسوبین به شهدا برای همه ما محترم هستند و نام شهید در هر کوی و برزن، پرچم رشادت، شجاعت، جهاد، ایثار و رمز افتخار ملی ماست. گاهی شنیده می‌شود که در برخی موارد، به نام شهید کم‌توجهی شده است. مبادا نام، یاد، راه و منزلت شهید در نگاه ما کمرنگ شود زیرا در این صورت به غضب الهی گرفتار خواهیم شد.


رئیس قوه قضائیه در پایان با اشاره به در پیش بودن راهپیمایی عظیم اربعین اظهار کرد: دشمنان نمی‌خواستند نام اباعبدالله الحسین (ع) رفعت یابد اما امروز می‌بینید که یک حضور میلیونی بی‌سابقه در جهان، حول محور سیدالشهدا (ع) شکل می‌گیرد و هر کسی فارغ از قومیت و گویش و ... فقط «لبیک یا حسین» بر لب دارد. این یک حرکت عظیم مربوط به جهان اسلام و پشتوانه‌ای بزرگ برای جبهه انقلاب اسلامی است که امروز افتخار، عزت و اقتدار آن در تمام دنیا به برکت نام ابی‌عبدالله (ع) زبانزد است.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب