دستگاه اسپکتروفتومتر به عنوان دومین تجهیزات برگزیده انتخاب شد
نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- به گفته نادر شکوفی، مدیرعامل شرکت طیفسنج پیشرو پژوهش و دکترای شیمی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه شیمی و پلیمر، این شرکت در سال 1390 تاسیس شد و از آن زمان تاکنون در زمینه تولید دستگاههای آنالیز کار میکند و توانسته عنوان نخستین سازنده دستگاه اسپکتروفتومترو در ایران را به خود اختصاص دهد.
این دستگاه استانداردهای لازم اعم از گواهی ثبت اختراع را داراست و مورد تائید ستاد توسعه نانوست و تائیدیه نانومقیاس را از نظر ویژگیهای فناوری نانو دارد.
شکوفی درباره زمینه فعالیت این شرکت گفت: «این شرکت در زمینه تولید اسپکتروفتومتر مرئی- فرابنفش، آشکارسازی آرایهای، بیواسپکتروفتومتر، نانو دراپ (دستگاه اندازهگیری مقیاس بسیار کوچک)، پلاسما مانیتورینگ و استاندارد رفرنس متریال کار میکند».
وی درباره دستگاه اسپکتروفتومتر گفت: «شرکت کار خود را روی این دستگاه از سال 91 شروع کرده و توانسته آن را به تولید انبوه برساند».
به گفته وی، اسپکتروفتومتر یکی از دستگاههایی است که برای آنالیز کمی و کیفی مواد مورد استفادهه قرار میگیرد. این دستگاه نور را از یک منبع مشخص به نمونه میتاباند و سپس توسط آشکارساز جمعآوری میکند و مقدار نور عبوری از نمونه یا نور جذب شده توسط نمونه را اندازهگیری میکند. مقدار عبور یا جذب نور توسط نمونهها با هم متفاوت است و همین تفاوت، در شناسایی کمی و کیفی مورد استفاده قرار میگیرد.
ویژگیها
به گفته دکتر شکوفی، این دستگاه امکان نمایش همزمان طیفها و کنترل بخشهای مختلف و امکان نمایش اطلاعات به صورت سهبعدی توسط نرمافزار سیستم را دارد. همچنین میتواند ارزیابی زمانی طیف و ثبت طیفهای زمانی برای کاربردهای آنالیز پیشرفته و ثبت طیفهای زمانی برای کاربردهای سینتیکی را انجام دهد. این دستگاه همچنین قابلیت کنترل دمای سل نمونه را نیز دارد.
کاربردها
دکتر شکوفی درباره کاربردهای اسپکتروفتومتر گفت: «همانطور که گفتیم، این دستگاه قابلیت اندازهگیری شدت و میزان جذب نور و عبور همه طول موجها را در لحظه دارد و لذا براساس اندازهگیری مشخصههای طیف نوری از مواد مختلف میتواد ترکیبات مختلف را اندازهگیری کند».
وی افزود: «اسپکتروفتومتر با آشکارسازی آرایهای قابلیت طیفگیری در ناحیه مرئی- فرابنفش طیف الکترومغناطیس را در کمتر از ثانیه به طور همزمان دارد».
وی عنوان کرد به دلیل این ویژگیهایی که دستگاه اسپکتروفتومتر دارد، برای آنالیز نمونههای شیمیایی و بیوشیمیایی کاربرد دارد و کاربردهای دیگر آن در صنایع نفت و پتروشیمی (برای اندازهگیری گاز موجود در ترکیبات نفتی)، در آب و محیطزیست (برای اندازهگیری میزان نیترات)، در صنایع غذایی (برای اندازهگیری میزان فلزات سنگین در مواد غذایی) است.
دکتر شکوفی گفت: «این دستگه در صنایع دارویی برای اندازهگیری DNA و پروتئین و همچنین در صنایع فلزی و معدنی، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و آزمایشگاههای پزشکی و کلینیکی کاربرد دارد».
این شرکت برای فروش دستگاه اسپکتروفتومتر تاکنون با چند ده دانشگاه از جمله دانشگاه امیرکبیر، شریف، تهران، تربیت مدرس، خواجه نصیر و علوم پزشکی سمنان و همچنین با سازمانهایی چون موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشسرای دانشآموزی قرارداد بسته است.
انتهای پیام/