محمدجواد لاریجانی: با افراد در حصر دیداری نداشتهام/ نظام با افرادی که به کشور خدمت کردهاند تسامح دارد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدجواد لاریجانی در حاشیه سفر رئیس قوه قضاییه به لرستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در مورد انجمنی تحت عنوان انجمن جهانی دفاع از حقوق بشر و اینکه آیا با این انجمن تعامل دارید یا خیر گفت: حقوق بشر در کشورها به روشهای مختلف اعم از ماهیت حکومتی و NGOها پیگیری میشود که ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیز به عنوان یک نهاد حکومتی آن را پیگیری میکند.
وی افزود: این انجمن هم همان نهاد غیردولتی است که البته باید آن را ثبت قانونی کنند و ما حمایت میکنیم. هر چند 2 هزار نهاد مردمی در این خصوص در کشور فعال هستند.
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه درباره حصر گفت: حصر هر فردی باید مبنای قانونی داشته باشد، یا قاضی حکم میکند و یا شورای عالی امنیت ملی میتواند آزادیهای فرد یا گروهی را محدود کند و به قوا ابلاغ کند.
وی افزود: پرونده تخلفات فتنه مدارک زیادی دارد که برخی در دادگاه است و برخی از شورای عالی امنیت ملی دستور آمده است.
محمدجواد لاریجانی در پاسخ به اینکه آیا به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با افراد در حصر دیدار داشتهاید، گفت: دیداری نداشته ام. ما کینه شخصی با افراد نداریم. افرادی که در کشور خدمات ارائه کرده اند نظام با آنها تسامح دارد اما باید بار مسئولیت جرم رخداده را بپذیرند.
وی ادامه داد: البته مسئولیت سلامت این افراد با دستگاههای امنیتی است اما مشکلی ایجاد نشده است. آنها فرجه بسیاری دارند حتی برای اینکه به نقاط مختلف کشور سفر کرده و دسترسیهای مدیکالشان(طبی) هم بیشتر از دسترسی های معمولی است.
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اینکه آیا مجوزی برای ورود احمد شهید صادر می کنید، بیان کرد: این سوال خوبی بود که باید کامل درباره آن توضیح دهم. سیاست جمهوری اسلامی در مورد مکانیزم های گزارشگری های سازمان ملل سیاست همکاری است، اما گزارشگری، چارچوب های خاص خودش را دارد و به روش های احمد شهید اشکال داریم.
وی افزود: اول اینکه نصب گزارشگر ویژه باید موجه باشد مثلاً رفتاری در ایران در مورد زنان رخداده که غیر طبیعی باشد که چنین چیزی وجود نداشت و فقط گفتند غربی ها و آمریکایی ها از ایران ناراحتند که این دلیل موجهی نیست.
محمدجواد لاریجانی اظهار کرد: گزارشگر ویژه نباید موضع گیری کند چرا که وقتی هنوز مرکب حکم وی خشک نشده بود شروع به موضعگیری کرد. ما مواضع شخصی وی را حق خودش می دانیم اما وقتی گزارشگر میشود باید مواضع شخصی را پنهان کند و گزارش تهیه کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بیان کرد: سوم اینکه احمد شهید متدولوژی مصوب سازمان ملل را باید مبنا قرار دهد و نباید تنها بر اساس اطلاعات و اخبار سایتها علیه ایران، آن را گزارش کند.
وی تصریح کرد: احمد شهید با تروریست ها روابط زیادی دارد و این از شرکت وی در مراسم ها و سخنرانی هایی که داشته، مشخص است، همان تروریست هایی که در ایران 17 هزار نفر را شهید کرده اند. بعد آنها را به عنوان مدافع حقوق بشر خطاب کرده و این مشکلات کاملاً اساسی است.
محمدجواد لاریجانی گفت: کارشناسان ما با احمد شهید مذاکرات زیادی داشتهاند و این مسائل را توضیح داده ایم که اشکال ما با شما فنی است. در ایران 7 گزارشگر فنی آمده و باز هم خواهد آمد. مشکل ما با گزارشگری نیست بلکه با متدولوژی آن مشکل داریم.
وی در پاسخ به موضع اخیر وزارت امور خارجه آمریکا درخصوص محصوران گفت: به نظرم این بیانیه مصداق بارز دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور و خلاف معاهده الجزایر و حتی خلاف تعهدات بینالمللی است؛ زیرا به نحوی به آشوب دامن میزند و یا تحریک به آشوب میکند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دولتمردان آمریکایی توصیه کرد که به فکر آبروداری باشند و تأکید کرد: زمانی که آمریکا در 300 سال پیش تأسیس شد امید زیادی بود که مدل بزرگی برای لیبرال دموکراسی باشد اما اکنون، نژادپرستی در حد اعلی و تبعیضهای بسیاری در این کشور وجود دارد.
لاریجانی ادامه داد: آنها اگر نگران وضعیت اجتماعی 99 درصد باشند و بتوانند تبعیضها و بیعدالتیها را کم کنند، شاید بتوانند آبروی بهتری کسب کنند. حمایت آمریکا از تروریسم یک موضوع قابل پیگرد است، آنها از تروریست برای پیشبرد مقاصد خود استفاده و از تروریستها حمایت میکنند.
وی با اشاره به خشونت های داعش به عنوان یکی از ویژگیهای تروریسم غربی یاد کرد و گفت: اینگونه خشونتها زاییده تفکر غرب است. اگر به تاریخ بنگریم، در جنگ هایی که غرب به راه انداخته است، میزان کشتار بیش از یک میلیون نفر بوده است.
انتهای پیام/