دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1398 - 10:14
کبگانیان:

ارتباط ستاد نقشه جامع علمی کشور و دانشگاه‌ها در کمیسیون معین تسهیل می‌شود

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: ارتباط ستاد نقشه جامع علمی کشور و دانشگاه‌ها با تشکیل کمیسیون معین تسهیل می‌شود.
کد خبر : 405132
29_orig.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور کبگانیان در حاشیه جلسه ۱۲۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران از گسترده شدن وظایف این ستاد از موضوع‌های مطرح در پیش از دستور این جلسه نام برد و افزود: در این راستا، ستاد علم و فناوری در این ستاد راه اندازی شد که علاوه بر وظایف قبلی، مسئولیت‌هایی در حوزه‌های نظارت بر عملکرد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند بنیاد ملی نخبگان و تحول در حوزه علوم انسانی برای آن تعریف شده است.


وی دستور اول این جلسه را بررسی مشارکت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سیاستگذاری و پیگیری اجرای سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی نام برد و ادامه داد: از مدت‌ها قبل دانشگاهیان انتقاداتی در زمینه عدم ارتباط نهادینه میان دانشگاه‌ها با شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح می‌کردند و در گذشته به صورت موردی با دانشگاهیان ارتباط داشتیم.


دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه با بررسی‌های صورت گرفته در این جلسه، پیشنهاد رد این زمینه به تصویب رسید، افزود: شروع ارائه این پیشنهاد در دو هفته گذشته در گردهمایی رؤسای دانشگاه‌های برتر در مشهد بود و در این گردهمایی به کمک مسئولان ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به این جمع‌بندی رسیدند که لازم است برای این منظور کمیسیون‌های دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های معین شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شود.


کبگیانیان، ترکیب این کمیسیون‌ها را رؤسای دانشگاه‌های کشور در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و فنی و مهندسی دانست و یادآور شد: در این بررسی‌ها تصمیم گرفته شد که تعداد این کمیسیون‌های ملی بین پنج تا هفت کمیسیون باشد و از طریق این کمیسیون از توانایی‌های کلیه دانشگاه‌ها استفاده شود.


دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: از این رو ماده واحده‌ای پیشنهاد و پس از اعمال اصلاحاتی به تصویب رسید.


به گفته وی متن این ماده واحده به این شرح است: به منظور بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در سیاست‌پژوهی، اجرایی‌سازی و ایجاد گفتمان در حوزه سیاست‌ها و اسناد علم و فناوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای ستاد اجرایی راهبری نقشه جامع علمی کشور با ایجاد کمیسیون‌های معین دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها ذیل ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور موافقت کردند.


کبگانیان تأکید کرد: آیین‌نامه اجرایی این ماده واحده در کارگروهی متشکل از تعدادی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و برای تصویب به شورای ستاد راهبری اجرای نقشه ارائه خواهد شد.


وی ضمن ابراز امیدواری از تصویب  آیین‌نامه مربوط به این ماده واحده در جلسه آتی ستاد خاطرنشان کرد: راه‌اندازی این کمیسیون‌ها ارتباط میان ستاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی را با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها نزدیک‌تر خواهد کرد.


دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، بررسی ادامه سیاست‌های اشتغال دانش‌آموختگان را از دیگر موضوعات این جلسه ذکر کرد و یادآور شد: در جلسه قبل این ستاد، چهار ماده از این موضوع به تصویب اعضا رسید و در این جلسه ماده پنج این سیاست‌ها اصلاح شد. این ماده در زمینه اصلاح نظام صدور مجوز تنظیم ظرفیت در مشاغل حرفه‌ای است که با اصلاحیه‌ای در آن به تصویب اعضا رسید.


وی سیاست‌های اشتغال دانش آموختگان را یکی از اسناد مؤثر در کشور توصیف کرد و افزود: در حال حاضر اکثر دستگاه‌ها در زمینه اشتغال دانش آموختگان اقداماتی را در دستور کار دارند، ولی هماهنگی و جهت گیری مناسبی ندارند.


کبگانیان با بیان اینکه در این جلسه همچنین اصلاحیه‌ای در ماده ۶ این سیاست‌ها اعمال شد، گفت: این اصلاحات به ویژه در حوزه‌های توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان و تسریع در فرآیند ورود دانش آموختگان به بازار کار است که به تصویب رسید.


دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پایان خاطر نشان کرد: دو ماده دیگر این سیاست‌ها باقیمانده است که امیدواریم در جلسه آتی این ستاد اصلاحات آن اعمال شده و در جلسه آتی پرونده این سند بسیار مهم بسته شود.


انتهای پیام/4107/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب