موضوعات مطرح در دیدار آتی «پوتین» و «اوباما»
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا بهنقل از «اسپوتنیک»، «آدالبی شخاگوشف» عضو کمیته امور بینالمللی پارلمان روسیه گفت: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه پیشنهادی را به جامعه بینالمللی ارائه کرده است که امکان رد آن وجود ندارد. ماهیت پیشنهاد این است که اگر برای ائتلاف، جایگزینی واقعی یافت نشود، گروه داعش خواهد توانست «دولت کذایی» خود را بسازد.
براساس این گزارش، «پوتین» پیشنهاد کرده است که این ائتلاف باید از نیروهایی تشکیل شود که در زمین میجنگند و طبعا آنها نیروهایی همچون پیشمرگه کرد، ارتش سوریه و عراقیها هستند.
وی تأکید کرد: خطر نفوذ «داعش» به قفقاز شمالی وجود دارد و روسیه میتواند همراه با ائتلاف بینالمللی عمل کند ولی اگر آمریکا این را نپذیرد روسیه به ناچار به تنهایی دست به اقدام خواهد زد.
این موضوع منجر به واهمه واشنگتن شده است زیرا آن را در حکم از دست دادن اعتبار جهانی خود میداند. آمریکا و ائتلاف بینالمللی یک سال است علیه «داعش» مبارزه میکنند ولی این گروه تروریستی باز هم دایره نفوذ و مرزهای خود را گسترش میدهد.
از سوی دیگر «دمیتری باریشنیکوف» دانشیار کرسی سیاست جهانی دانشگاه دولتی «سنتپترزبورگ» روسیه گفت: احتمال انجام نخستین ملاقات سران روسیه و آمریکا در دو سال اخیر نشانه مثبتی است ولی موضوع مهمتر این است که این دو به یکدیگر چه خواهند گفت و چه توافقاتی انجام خواهند داد؟ عقاید روسیه و آمریکا درباره «بشار اسد» و راهکارهای مبارزه با داعش با یکدیگر تفاوت زیادی دارند و از اینرو گفتوگوها دشوار خواهد بود.
علاوه بر این «کنستانتین خودالی» کارشناس امور سیاست بینالملل روسیه گفت: حقیقت برگزاری چنین دیداری نه تنها برای دو کشور بلکه برای موقعیتشان در جهان از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: هر طوری که باشد خیلی چیزها در جهان کنونی به مناسبات روسیه و آمریکا وابسته است. در دو سال اخیر این تماسها بهطور نامتوازنی برقرار میشدند و گاهی شاهد قطع آن بودیم. در هر صورت انجام دیدار در سطح عالی به نظرم نشانه مثبتی است.
بهعقیده این محقق روس، مسکو و واشنگتن درباره بسیاری امور دارای مواضع متفاوتی هستند ولی میشود امید داشت که موقعیتی بهوجود آید که آنها به اتفاق آرا دست یابند. نخستین نشانه مثبت را باید در توافق بر سر برنامه هستهای ایران دانست. از سوی دیگر موضوع سوریه نیز مطرح است که موقعیت در آنجا خیلی پیچیده است. گروههای متفاوتی در آن علیه همدیگر میجنگند و خط واحد جبهه جنگ وجود ندارد.
پیشتر کاخ کرملین و کاخ سفید تأیید کردند که «ولادیمیر پوتین» و «باراک اوباما» روسایجمهوری روسیه و آمریکا در تاریخ 28 سپتامبر (6 مهر) در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ملاقات و موضوعات مهم روز بینالملل همچون حل اختلاف در شرق اوکراین و بحران سوریه را بررسی خواهند کرد. این دیدار نخستین ملاقات دو طرف در دو سال اخیر خواهد بود.
بهگفته «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید، «باراک اوباما» قصد دارد از «ولادیمیر پوتین» دعوت کند که به ائتلاف مبارزه علیه گروه داعش بپیوندد.
انتهای پیام/