دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

انجمن‌های علمی ظرفیت بالایی دارند/ باید اعتماد را جایگزین دیوان‌سالاری کنیم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دیوان‌سالاری در فضای دانشگاه گسترش‌یافته که موجب تمام شدن توانایی فرد می‌شود. باید اعتماد را جایگزین فرآیندهای پیچیده دیوانسالاری کنیم.
کد خبر : ۴۰۰۳۹۹
عاملی.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی در دیدار اعضای انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشجویی پس از استماع گزارش ارائه شده گفت: نکات بسیار ارزشمندی مورد اشاره قرار گرفت و همواره از خدا خواسته‌ام که دانشجو بمانم و نباید استاد شدن موجب شود از فضای دانشجویی فاصله بگیریم.


وی ادامه داد: در فعالیت علمی اگر انسان حس کند که فعالیت او تمام شده این آغاز تمام شدن حیات علمی انسان است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: انجمن‌های علمی ظرفیت بسیار بزرگی است اما این ظرفیت به طور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.


وی افزود: در دانشگاه‌های بزرگ دنیا گزارش انجمن‌های علمی در هیئت مدیره دانشگاه‌ها ارائه می‌شود.


عاملی ادامه داد: انجمن‌های علمی ظرفیت کنشگری خوبی دارند و این نقطه مشترک این انجمن‌ها با تشکل‌های سیاسی است که علاوه بر این، انجمن‌های علمی توانایی کنش اجتماعی و علمی هم دارند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

لزوم توجه بیشتر انجمن‌های علمی دانشجویی به روند علمی کشور


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به لزوم توجه به روند علمی کشور افزود: از تشکل‌های علمی انتظار داریم در این زمینه بیشتر حضور و تأثیرگذاری داشته باشند.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب «مدظله‌العالی» با توجه به صداقت و سلامت فضای دانشجویی، بیشترین رفاقت را با این فضا دارند.


عاملی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به حوزه‌های مأموریت خود، مشورت‌های زیادی کرده است، اما این با مشارکت ذی‌نفع‌ها در مصوبات فرق دارد.


وی افزود: اگر ذی‌نفع‌ها در سیاست‌گذاری‌ها بیشتر وارد شوند برخی مشکلات اجرایی برطرف می‌شود.


عاملی ادامه داد: من از شما درخواست دارم از طریق کمیسیون دانشجویی، شورا را کمک کنید.


رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: یکی از ضعف‌های ما در کشور عدم پرداخت به چرخه کامل کار است و کارهای ناقص، تمام‌نشده، پردازش‌نشده زیاد داریم. در هر کاری باید همه ابعاد کار را مورد توجه قرار دهیم. مثلاً همین نظام پرداخت حقوق کشور، واقعاً ناظر بر وضعیت واقعی شاغلان نیست.


وی ادامه داد: باید یک فرد بتواند با یک کار و شغل معاش خود را تأمین کند و اگر یک فرد دانشگاهی مجبور به کار در چند جا شود، کیفیت کار او کاهش می‌یابد و در نهایت حقوقی را که ما در یک فیش باید پرداخت کنیم او با چند کار ناقص دریافت می‌کند.


وی افزود: در برخی موارد آن‌چنان دیوان‌سالاری در فضای دانشگاه گسترش‌یافته که موجب تمام شدن توانایی فرد می‌شود. باید اعتماد را جایگزین فرآیندهای پیچیده دیوانسالاری کنیم.


عاملی ادامه داد: نباید از صدای دانشجو بترسیم و البته دانشجویان هم نباید سخنان را با عصبانیت و خشونت بیان کنند. در نقد هم باید تعامل سازنده داشته باشیم.


تشکل‌های علمی دانشجویی باید برای حل مشکلات راهکار ارائه دهند


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در تضاد همیشه حل منازعه هم وجود دارد و بنا به تأکید رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) با بن‌بست در هیچ زمینه‌ای مواجه نیستیم.


وی افزود: تشکل‌های علمی دانشجویی باید برای حل مشکلات مختلف کشور راهکار ارائه دهند.


عاملی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب ادامه داد: در این بیانیه راهکارهای آینده‌نگرانه برای حل مشکلات ارائه شده است.


وی با اشاره به برخی مدل‌های استراتژیک و مدیریتی برای رفع مشکلات گفت: یکی از جدیدترین و مؤثرترین مدل‌های آینده‌نگرانه مدل «پسانگر» است که به دنبال فرآیند سازی معکوس مدل مطلوب است. ما تصویرمان را از آینده روشن کنیم و بعد ببینیم الزامات حقوقی، زیرساختی، اجرایی و … برای رسیدن به آن هدف چیست.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حکیم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم ضمن نگاه به گذشته و امروز هفت راهبرد برای آینده ترسیم کرده‌اند و در واقع با فرآیند کردن حرکت به سمت استقرار جامع اسلامی و تمدن نوین اسلامی، این هفت راهبرد اساسی برای رسید به آن دو هدف مهم است.


وی افزود: در نگاه مقام معظم رهبری امیدوار کردن و امیدسازی و تحقق وضعیت مطلوب به‌عنوان یک نگرش بنیادین وجود پررنگ دارد.


دانشجویان با توجه به روحیه آزادگی؛ برای رفع چالش‌ها تلاش کنند


وی با اشاره به اینکه، بیان صرف چالش‌ها و نقاط ضعف در کلام گروه‌های مختلف بدون توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌ها گفت: جامعه ما شدیداً از گفتگو پیرامون چالش رنج می‌برد که این روند موجب آسیب‌های روانی در جامعه شده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: متخصصان و به‌ویژه دانشجویان با توجه به روحیه آزادگی باید برای رفع چالش‌ها تلاش کنند.


وی گفت: باید با توجه به فلسفه و چرایی انجمن‌های علمی که به‌نوعی ظرفیتی است برای حل علمی مسائل، نوآوری برای کاهش مسائل و دردهای اجتماعی و تسهیل زندگی مردم و اصلاح چالش‌ها و حل مشکلات جامعه، حرکت کرد.


عاملی با بیان اینکه نباید در مقابل انتقادات سریعاً عکس‌العمل نشان دهیم، ادامه داد: جداسازی نظام از مردم و تبدیل نظام به رژیم در باور مردم، یکی از توطئه‌های دشمنان علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی است.


حرکت به سمت عدالت جز اهداف اصلی نظام است


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هیچ‌کس منکر مشکلات نیست اما حرکت به سمت عدالت جزء اهداف اصلی نظام است.


عاملی افزود: ترسیم خط‌مشی فعالیت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها می‌تواند مورد توجه باشد.


رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: از تشکل‌های دانشجویی درخواست می‌کنیم با توجه به ظرفیت سیاست‌گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مشکلات کشور راه حل ارائه دهند.


وی گفت: از جامعه دانشگاهی انتظار می‌رود به جای حل موردی مشکلات، راه حل سیستمی برای مشکلات ارائه دهند.


عاملی افزود: این سیستم می‌تواند با ارائه الگوریتم‌های هوشمند مسیرهای رفت و برگشت و پیش‌بینی موانع و حل مشکل، مسیرهای نوآورانه کارآمد جدید را در مسیر توسعه و پیشرفت کشور قرار دهد.


انتهای پیام/۴۱۰۷/پ


ارسال نظر