دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1398 - 11:11

مجوز واردات از سوی وزارت صنعت کمر تولید دانش‌بنیان را شکسته است

شرکت تحقیقاتی، پژوهشی و مهندسی افرا دستگاه‌ها و ماشین‌آلات موردنیاز در صنعت شیشه را تولید می‌کند اما مجوز واردات از سوی وزارت صنعت کمر تولید داخلی را شکسته است.
کد خبر : 385865
2jedare.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بی‌بدیلی در خودکفایی و توسعه کشور دارد؛  اگر به این شرکت‌ها مجال فعالیت داده شود، شاهد بی‌نیازی از واردات بسیاری از محصولات با فناوری بالا خواهیم بود؛ شرکت تحقیقاتی،  پژوهشی و مهندسی افرا یکی از این شرکت‌های دانش‌بنیان بوده  که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می‌کند، این شرکت در سال 87 تأسیس شده است.


این شرکت دانش‌بنیان در حوزه طراحی و تولید دستگاه‌های مخصوصی فعالیت می‌کند که در صنعت شیشه کاربرد دارند؛ آموزش و توسعه علم و فناوری به‌صورت عملی و کاربردی و ارتقای دانش ساخت ماشین‌آلات صنعتی از اهداف اصلی این شرکت است؛ صدور مجوز واردات دستگاه‌هایی که توان تولید آن در کشور وجود دارد، کمر تولید دانش‌بنیان را شکسته است.


کاهش نیروی انسانی از 30 به 4 نفر به‌دلیل واردات 


سید محمدمسعود صدر قاینی، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی،  پژوهشی و مهندسی افرا در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: در حال حاضر چهار نفر پرسنل در شرکت مشغول به کار هستند. اما سال گذشته 12 نفر و سال قبل از آن نیز 30 نفر در این مجموعه کار می‌کردند.


وی افزود: دستگاه‌های زیادی به کشور وارد می‌شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز واردات ماشین‌آلات و دستگاه‌های صنعتی را می‌دهد که باعث ضرر به صنایع نساجی و دستگاه‌سازی شده است.


صدر قاینی اظهار کرد: نظارت پایین وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث شده است که دستگاه‌های دست دوم اروپایی با قیمت ارزان‌تری به دست مشتری برسد که این امر امکان تولید دستگاه را از شرکت‌های داخلی می‌گیرد.


مدیرعامل شرکت تحقیقاتی،  پژوهشی و مهندسی افرا بیان کرد: دستگاه‌هایی که از چین وارد می‌شوند، گارانتی ندارند و شرکت سازنده خدماتی به مشتری ارائه نمی‌دهد به همین دلیل هم نسبت به محصولات داخلی ارزان‌تر هستند.


وی افزود: در شرکت تحقیقاتی، پژوهشی و مهندسی افرا دستگاه‌هایی تولید می‌کنیم که شامل گارانتی می‌شود، خدمات پس از فروش ارائه داده می‌شود و جنس قطعات از نمونه‌های خارجی بهتر و باکیفیت‌تر است.


صدر قاینی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر دستگاه‌‌هایی طراحی کرده‌‌ایم اما به دلیل شرایط اقتصادی موجود امکان تولید نداریم. در حال حاضر تنها صنعت ساختمان‌سازی و برخی از صنایع که با وزارت دفاع و خودروسازی کار می‌کنند فعال هستند.


انتهای پیام/4115/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب