عایقبندی تونل توحید تا پایان آبان به پایان میرسد/ در طول دو ماه آینده امکان نشت آب در این تونل وجود دارد
اقبال شاکری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: معاونت عمرانی شهرداری تهران راسا از زمان بهرهبرداری برای رفع مشکل نشت آب در تونل توحید اقدام و از سال گذشته عایقبندی تونل با استفاده از مواد و روشی جدید را در دستور کار قرار داده که باید تا دو ماه آینده یعنی تا پایان آبانماه به پایان برسد.
به گفته وی در این روش موادی مشابه مواد پلاستیکی با روشی خاص و با فشار درون مصالح تونل تزریق و با وارد شدن به خلل و فرج مصالح، باعث پر و بسته شدن منافذی که نشت آب دارند میشود. این مواد به صورت عایق عمل کرده و کل سطح فوقانی تونل را میپوشاند.
عضو شورای شهر چهارم اضافه کرد: تاکنون این مواد به حدود 500 تا 600 متر از تونل تزریق شده و در دو پروژه دیگر در کشور نیز مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین این محصول وارداتی است و 10 سال ضمانت عدم نفوذ آب دارد اما ما هم تاکید کردهایم که در هر صورت دقت کافی در استفاده از این ماده وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: نمیتوان گفت که مشکلات ایجاد شده در تونل توحید به گردن معاونت فنی عمرانی شهرداری بوده یا خیر، زیرا این موضوع باید بررسی شود و به راحتی نمیتوان گفت که معاونت 100 درصد مقصر است؛ احتمال دارد بخشی از آن مربوط به پیمانکار و بخشی هم به علت تعجیل در بهرهبرداری از تونل باشد زیرا بالاخره این معبر باید باز و استفاده میشده است.
با وجود خواسته کارفرما، پیمانکار تونل را عایقبندی نکرده است
شاکری تصریح کرد: اجرای پروژه تونل توحید دو عاملی بوده و پیمانکار پروژه، هم طراحی و هم ساخت آن را برعهده داشته است یعنی این پروژه به روش طرح و ساخت، اجرا شده است. بنابراین از آنجا که طراحی و ساخت به عهده پیمانکار بوده، وی لایه عایقبند را اجرا نکرده است و با وجود خواسته کارفرما، از این کار خودداری و اعلام کرده است از آنجا که خودم تونل را طراحی و ساختهام، نمیخواهم آن را عایقبندی کنم.
وی گفت: اما بعد از مدتی با فشار کارفرما قرار شد که نه به روش اولیه بلکه به روش دیگری، عایقبندی را در تونل توحید انجام دهد اما به علت اینکه تونل توحید تحویل گرفته شد و به بهرهبرداری رسیده بود، نمیخواستند به روش جدیدی آن را عایقبندی کنند و این جزء اختلافات بین کارفرما و پیمانکار باقی ماند و اکنون هر دو طرف یعنی هم کارفرما و هم پیمانکار از یکدیگر به دادگاه شکایت کردهاند.
این عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: این لایه آببند در زمان خود در تونل توحید اجرا نشده است و از آنجا که جزء کارهای باقیمانده محسوب میشده، اکنون باعث ایجاد اختلاف شده است. البته این شکابت ارتباطی با رفع مشکل فعلی تونل توحید ندارد.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران اما بر این باور است که شکایت پیمانکار و کارفرمای تونل توحید نه به دادگاه بلکه باید به ماده 38 حل اختلاف میشد که این کار انجام نشده و شکایت به دادگاه رفته است.
انتهای پیام/