نخستین باتری فلز هوا ساخته میشود
محسن کریمپور در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره محصولی که در مرکز نوآوری دانشگاه تهران ارائه کرده است، گفت: در آزمایشگاه مواد و انرژی دانشگاه تهران روی ساخت و توسعه باتریهای لیتیومی نسل جدید است که وسایل الکترونیکی مانند لپتاپ، گوشیهای هوشمند و حتی خودروهای الکتریکی کاربرد دارد.
وی افزود: موفق شدیم مواد موردنیاز برای ساخت این نوع باتری را بومیسازی کنیم و حالا به دنبال این هستیم که این مواد را توسعه بدهیم. تاکنون از چند روش برای توسعه کاربردهای این باتریها استفاده شده و قرار است که ویژگیهای این محصول را ارتقا دهیم.
این دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد اظهار کرد: عمر باتری یکی از ویژگیهای مهمی است که در توسعه باتری لیتیومی مطرح میشود؛ برای مثال عمر باتری گوشیهای هوشمند بعد از یک سال نصف میشود. یکی از برنامههای تیم آزمایشگاه مواد و انرژی دانشگاه تهران این است که قابلیت مواد باتری را ارتقا بدهد تا عمر باتری را چند برابر کند.
کریمپور گفت: یکی دیگر از مباحثی که در ارائه محصول باتری لیتیومی مطرح میشود؛ شارژ سریع است. دنبال این هستیم که سرعت شارژ را بالاتر ببریم تا زمان مورد نیاز برای شارژ کردن کاهش یابد.
عضو تیم تحقیقاتی آزمایشگاه مواد و انرژی دانشگاه تهران بیان کرد: توسعه این محصول حدود یک تا دو سال طول کشید و در حال حاضر برای ارتقای خواص این باتری تلاش میکنیم. بومیسازی این نوع تکنولوژیها بسیار مهم است؛ چراکه براساس تحریمها کشورهای دیگر نمیتوانند چنین محصولاتی را به ما بفروشند. بنابراین اگر باتری به تولید انبوه برسد، میتواند در صنایع مختلف کاربرد داشته باشد.
وی در خاتمه بیان کرد: همچنین روی یک سری باتری جدید به نام «متال ایر» کار میکنیم که به معنای باتریهای فلزهواست که قابلیتهای زیادی دارند و خواص آنها چند برابر باتریهای فعلی است. جزو نخستین کشورها در جهان هستیم که روی باتری متال ایر پژوهش میکنیم.
انتهای پیام/4107/4021/
انتهای پیام/