دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1398 - 12:20
آنا گزارش می‌دهد؛

بررسی اساسنامه توسط IOC/ وقتی عضویت رحیمی ابهام‌آمیز است!

اصغر رحیمی در حالی به عضویت یکی از کمیته‌های شورای المپیک آسیایی منصوب شد که در مورد انتخاب او سؤال‌ها و ابهامات زیادی مطرح است.
کد خبر : 371686

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا،  اساسنامه جدید کمیته ملی المپیک سال گذشته پس از تصویب در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک و مجمع عمومی به تصویب رسید. مهم‌ترین تغییری که در اساسنامه کمیته ملی المپیک به وجود آمد، انتخاب دبیرکل و خزانه‌دار به پیشنهاد رئیس کمیته ملی المپیک و تصویب هیئت اجرایی بود. 


پس از تصویب اساسنامه کمیته ملی المپیک، رونوشتی از این اساسنامه تهیه و در تاریخ 29 بهمن 97 به کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) ارسال شد. 


اساسنامه جدید کمیته ملی المپیک هنوز از سوی IOC تصویب نشده است و گویا در چند روز اخیر مکاتباتی هم بین کمیته ملی المپیک و IOC صورت گرفته است. هرگونه ایرادی که کمیته بین‌المللی المپیک از اساسنامه جدید کمیته ملی بگیرد پس از بررسی به تصویب هیئت اجرایی می‌رسد. 


عضویت رحیمی در شورای المپیک آسیا با ابهام زیاد


اما نکته‌ای که روز گذشته خیلی مورد توجه قرار گرفت، لیست نمایندگان ایران در شورای المپیک آسیایی است. در اواخر سال گذشته جلسه شورای المپیک آسیا برگزار شد و صالحی امیری به عنوان عضو هیئت اجرای شورای المپیک آسیایی انتخاب شد و مقرر شد که لیست نمایندگان در کمیته‌های مختلف از سوی شیخ احمد تا یک ماه دیگر اعلام می‌شود و روز گذشته هم این لیست اعلام شد و نام 11 ایرانی در کمیته‌های مختلف قرار گرفته‌است. 


البته نکته قابل توجه تغییراتی است که در عضویت ایرانی‌ها در کمیته‌ مختلف شورای آسیایی رخ داد. در لیست اولیه نفراتی به شرح زیر بود:


رضا صالحی‌امیری برای هیئت اجرایی، مهرافزا منوچهری برای کمیته محیط‌ زیست، فضل‌الله باقرزاده برای کمیته فرهنگی، فریبا محمدیان برای ورزش و زنان، هادی ساعی برای ورزشکاران، محمد علیپور برای «ورزش برای همه»، اصغر رحیمی برای کمیته ورزش، رضا قراخانلو برای آموزش و پرورش، محمد عبداللهی برای رسانه، غلامرضا نوروزی برای پزشکی، کیومرث هاشمی برای کمیته آمار و اطلاعات، فریدون رهنمای‌ رودپشتی برای مالی و عاطفه اسلامیان برای کمیته قوانین.


 با توجه به اینکه این اسامی بدون اعلام در جلسه هیئت اجرایی مطرح شد در آن زمان نقدهای زیادی به آن شد، اما مسئولان با اعلام اینکه وقت کافی نداشتند و باید هر چه سریع‌تر اسامی را معرفی می‌کردند تا حدودی نقدها را کم کردند و اعلام شد در جلسه هیئت اجرایی اسامی را بررسی می‌کنند. 


یک ماه پس از اعلام این اسامی، شاهرخ شهنازی لیست نهایی نفرات در کمیته شورای المپیک آسیایی که دچار تغییر شده بود را اعلام کرد: عبدالحمید احمدی برای کمیته فرهنگی، علی‌پور عضو هیئت اجرایی و رئیس فدراسیون انجمن‌های ورزشی برای کمیته «ورزش برای همه»، باقرزاده رئیس فدراسیون شمشیربازی و عضو هیئت اجرایی برای کمیته آموزش و پژوهش، دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی و عضو  هیئت اجرایی برای کمیته قوانین، محمود عبداللهی مدیر روابط عمومی برای کمیته رسانه و خانم فرهادی‌زاد برای کمیته ورزش و زنان به شورای المپیک آسیا معرفی خواهند شد. هادی ساعی و روشنک مرادی هم برای کمیته‌های ورزشکاران و پزشکی معرفی شدند.


به این ترتیب نام مهرافزا منوچهری برای کمیته محیط‌ زیست و اصغر رحیمی در لیست دوم حذف شد و در نهایت فهرستی 8 نفره به اضافه کاندیداتوری صالحی‌امیری برای هیئت اجرایی شورای المپیک آسیا به رئیس شورای المپیک آسیا ارائه شد. در اواخر سال گذشته صالحی ‌امیری به عضویت هیئت اجرایی شورای المپیک آسیا درآمد و نفرات هم روز گذشته اعلام شد. 


اما نکته قابل توجه این است که در لیست دوم، نام علی‌اصغر رحیمی به شورای المپیک آسیایی داده نشده بود اما او حالا یکی از اعضای کمیسیون شورای المپیک آسیایی است. در این خصوص حرف و حدیث زیادی مطرح است، شاید این احتمال وجود داشته با توجه به سابقه‌ای که رحیمی داشته، مسئولان شورای المپیک آسیا خودشان نام او را اضافه کردند، یا اینکه در لیست اولیه نام رحیمی بوده و در لیست دوم هم نام رحیمی بین نفرات بوده اما اعلام رسانه‌ای نشده است، یا اینکه پس از تأیید نهایی افراد، نام رحیمی دوباره به لیست اضافه شده است. در هر صورت این موضوعی است که به یک ابهام تبدیل شده است. در انتخابات کمیته ملی المپیک وقتی صالحی‌امیری به عنوان خُبره ورزشی انتخاب شد، رحیمی از کسانی بود که به شدت به این موضوع نقد داشت.


ضمن اینکه نام نصرالله سجادی هم در هیچ‌کدام از این دو لیست نبود اما در لیست افراد عضو کمیته‌های شورای المپیک آسیایی قرار گرفته است. 


اسامی 11 ایرانی عضو کمیته شورای المپیک آسیا به شرح زیر است:


کمیته ورزشکاران: هادی ساعی
کمیته فرهنگی: عبدالحمید احمدی
کمیته پزشکی: روشنک مرادی
کمیته ورزش: اصغر رحیمی
کمیته رسانه: محمود عبداللهی
کمیته «ورزش برای همه»: محمد علیپور
کمیته ورزش و محیط‌ زیست: مهرافزا منوچهری
کمیته ورزش و زنان: مهین فرهادی‌زاد
کمیته آموزش: فضل‌‌الله باقرزاده
کمیته هماهنگی: نصرالله سجادی
کمیته همراهی: علی دادگر


به طور حتم حضور این نفرات در کمیته‌های مختلف شورای المپیک آسیا به نفع ورزش ایران است و باید آن را یکی از اتفاقات مثبت سال 98 بدانیم اما موضوع قابل توجه ابهاماتی است که در خصوص برخی نام‌های در لیست‌ها مطرح شده است.


انتهای پیام/4051/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب