کسبوکار ژاپنی برای جوانان آفریقایی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در سالهای اخیر صدها دانشجوی آفریقایی به قصد تحصیل در ژاپن از کشور خود مهاجرت کردهاند. عده دیگری هم به طرح آموزش کسبوکار برای جوانان آفریقایی یا طرح ABE پیوستند.
این طرح یک برنامه 5 ساله است که برای هزار جوان آفریقایی فرصت مطالعاتی ایجاد کرده که بتوانند در دانشگاههای برتر دنیا تحصیل، یا در شرکتها و موسسات بزرگ کشورهایی نظیر ژاپن فعالیت کنند.
در گذشته ژاپن فرصتهای آموزشی استراتژیکی را به دیگر کشورهای آسیایی پیشنهاد داد، اما این اولینبار بود که برای کشورهای آفریقایی نیز برنامه مشابهی را اجرا کرد و برای اولین بار مقامات کنیایی و ژاپنی ابتکار عمل به خرج دادند و راهی برای افزایش توسعه اقتصادی و همکاری بین دو کشور پیدا کردند.
سفیر ژاپن در کنیا اعلام کرد: «من خوشحالم که می بینم دانشجویانی در این برنامه شرکت کردهاند و تبدیل به پلی بین کنیا و ژاپن، برای تقویت روابط و همکاری در حوزه کسبوکار شدهاند.»
طرح آموزش و پرورش کسب و کار برای جوانان آفریقایی توسط شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن در پنجمین کنفرانس بینالمللی «توکیو، توسعه آفریقا» مطرح شد. در این کنفرانس نهادهای درگیر در سراسر ژاپن شاخصهایی از جمله بهداشت عمومی، اقتصاد، کشاورزی و انرژی را مطالعه کردند.
در نشست رئیسجمهوری کنیا با نخست وزیر ژاپن در ماه مارچ 2015 اعلام شد که شرق آفریقا با جمعیت 40 میلیونی، سال آینده میزبان 6 کنفرانس بینالمللی در توکیو خواهد بود.
در حال حاضر کنیا منتظر 100 کنیایی آموزش دیده و متبحر است که تجربیات و دانش خود از ژاپن را در اختیار کشور کنیا قرار دهند |
مقامات استدلال میکنند که نیاز به توسعه منابع انسانی در بخش دولتی و خصوصی در آفریقا وجود دارد تا منجر به پرورش یک شبکه قوی بین قاره آفریقا و ژاپن شود. در این راستا علاوه بر آموزش جوانان، تلاشهایی نیز برای افزایش تعداد بازدیدهای آفریقایی تبارها از ژاپن به منظور آگاهی از بهرهوری و فنآوریهای ژاپن و سیستم کسب و کار آنها انجام شده است و در حال حاضر کنیا منتظر 100 کنیایی آموزش دیده و متبحر است که تجربیات و دانش خود از ژاپن را در اختیار کشور کنیا قرار دهند.
نماینده کنیا گفت که برنامه ABE بلند پروازانهترین برنامه بلندمدت آموزشی است که تا به حال در آفریقا اجرا شده است. سال قبل حدود 150 دانشجو از 8 کشور آفریقایی برای گذراندن دوره به ژاپن فرستاده شدند. از این میان 55 نفر از کنیا، 30 نفر از تانزانیا، 24 نفر از اتیوپیا، 18 نفر از موزامبیک، 14 نفر از آفریقای جنوبی، 10 نفر از رواندا، 5 نفر از سودان و 3 نفر از ساحلعاج بودند.
در سال جاری چندین کشور دیگر مانند نیجریه، غنا، مجمعالجزایر اقیانوس هند نیز در طرحABE شرکت کردند.
تعدادی از دانشجویانی که در این طرح شرکت کردند در مصاحبه با «ورد یونیورسیتی نیوز» اعلام کردند که شرکت در این طرح و رفتن به ژاپن باعث شد مهارت و دانش جدیدی کسب کنند تا بتوانند برای کشورشان مفید باشند چون این طرح کمک کرد کمبودهایی که باعث ایجاد شکاف بین آفریقا کشورهای پیشرفته شده است شناسایی شود و با درک سیستم حاکم بر کشورهای دیگر، به ویژه کشورهای توسعه یافته بتوان گامی در جهت بهبود وضعیت آفریقا برداشت.
انتهای پیام/