دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1394 - 12:15
آرمان نصراللهی*

واحد سنندج، پیشگام در حوزه تقویت فرهنگ بومی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در یک سال اخیر و به دنبال فعالیت‌های مرکز تحقیقاتی کردستان‌شناسی به یکی از مراکز اصلی و مهم برای ترویج و تقویت فرهنگ بومی و محلی در استان کردستان تبدیل شده است.
کد خبر : 36863

در حالی که یک سال و اندی از تشکیل و آغاز به کار مرکز تحقیقاتی کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج می‌گذرد اما در همین مدت زمان اندک این مرکز، توانسته به اندازه یک دهه فعالیت‌های فرهنگی و هنری تاثیرگذار را در استان کردستان مدیریت و اجرایی کند.


بعد از سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان کردستان و تاکید معظم‌له بر فرهنگی بودن این استان، زمینه برای فعالیت‌های فرهنگی با نگاه به فرهنگ بومی و محلی در این استان فراهم شد. در این میان نیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در ادامه مسیر تازه تدوین شده از سوی دکتر میرزاده وارد عرصه شد و امروز به یک مرکز و نهاد پیشرو برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فرهنگی و هنری بومی کردستان تبدیل شده است.


هر چند که متاسفانه بعد از سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی بخش زیادی از مطالبات مطرح شده بیشتر به جای عمل، به شعار مدیران و مسئولان استانی و کشوری تبدیل شده است ولی در این میان جرقه‌ها و اقداماتی برای عملیاتی کردن شماری از این مطالبات آغاز شده است که به عنوان نمونه می‌توان بخشی از خروجی مرکز تحقیقاتی کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج را عنوان کرد.








وجود مراکزی همچون کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که مبتنی بر نگاه علمی بر حوزه فرهنگ است، یکی از نیازهای اصلی و ضروری در این استان فرهنگی به شمار می‌رود و به همین دلیل لازم است که سایر مراکز آموزش عالی در استان کردستان نیز در این حوزه ورود پیدا کرده و برای اعتلای فرهنگ بومی منطقه همت کنند

مرکز تحقیقاتی کردستان‌شناسی در این مدت زمان اندک توانسته است به عنوان یک مکان و پاتوق امن و علمی برای فعالان فرهنگی و هنری استان تبدیل شود و به همین دلیل یکی از مهمترین آثار ترجمه حوزه زبان کردی طی یک دهه اخیر چندی پیش از سوی این مرکز روانه بازار شد تا بار دیگر تاثیرگذاری فعالیت‌های فرهنگی با نگاه علمی بر جامعه مبرهن شود.


ارتباط با فعالان حوزه فرهنگ و ادب کردی و همچنین تبدیل مرکز کردستان‌شناسی به مرجعی برای فعالیت‌های این بخش می‌تواند موید این نکته مهم باشد که در همه شرایط مسائل مالی و پولی اصل اول نیست و در این میان می‌توان با تکیه بر خلاقیت نسبت به بهره‌برداری از ظرفیت‌های در اختیار به شکل بهتری عمل کرد.


انتشار سه کتاب با سه رویکرد و کاملا در راستای فرهنگ بومی و محلی استان کردستان از یک سو و برگزاری دو همایش با همین نگاه بار دیگر ثابت کرد که این دیار ظرفیت‌های بالای فرهنگی در اختیار دارد و در صورت وجود برنامه‌ریزی می‌توان از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده و آنها را به مردم سایر مناطق کشور معرفی کرد.



بدون شک باید از نگاه ویژه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در صدور مجوز چنین مرکزی به نیکی یاد کرد و البته نباید این نکته را نیز از نظر دور داشت که اگر نبود حمایت های رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و سایر همکاران وی، کردستان‌شناسی امروز نه تنها به توفیقی دست پیدا نمی‌کرد که خیلی سریعتر و تنها بعد از گذشت یکی دو ماه پرونده آن هم همانند سایر مراکز این‌چنین بایگانی می‌شد.


وجود مراکزی همچون کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که مبتنی بر نگاه علمی بر حوزه فرهنگ است، یکی از نیازهای اصلی و ضروری در این استان فرهنگی به شمار می‌رود و به همین دلیل لازم است که سایر مراکز آموزش عالی در استان کردستان نیز در این حوزه ورود پیدا و برای اعتلای فرهنگ بومی منطقه همت کنند.


نکته پایانی در این خصوص، لزوم حمایت‌های مسئولان استانی از مراکزی همچون کردستان‌شناسی است که با توجه به سیاست‌های دولت تدبیر و امید در حوزه اقوام باید این مهم نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد که در نهایت خروجی اصلی این گونه فعالیت‌ها و اقدامات، منجر به توسعه و تقویت فرهنگ ملی ایرانی و اسلامی می‌شود.


* روزنامه‌نگار


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب