تصویب نشدن FATF تجارت با جهان را سختتر و پرهزینهتر میکند
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه بینالملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی در پاسخ به سؤالی در خصوص عدم تصمیمگیری نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد FATF و تعطیلات پیش رو و فرصت باقیمانده تا پایان مهلت اخیری که این نهاد در اختیار ایران قرار داده است، گفت: «وزارت امور خارجه به این مسئله به هیچ وجه از دریچه حزبی و جناحی نگاه نمیکند. ما نگاه و دیدگاهی را مطرح میکنیم که منافع و مصالح کلیت کشور در آن در نظر گرفته شده باشد و لذا در بحث FATF نیز نگاه کارشناسی وجود دارد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «تمامی کشورهای جهان اگر بخواهند در نظام بینالمللی و جهانی از منافع خود دفاع و جایگاه و موقعیت شایسته خود را حفظ کنند، ناگزیرند بسیاری از نُرمها و ترتیبات بینالمللی را بپذیرند. در ایران، اراده مقامات کشور و خواست عمومی این است که روابط عادی و معمول خود در زمینههای اقتصادی و تجاری و سایر زمینهها را با دیگر کشورها و جامعه بینالمللی داشته باشیم. دقت کنید که ما در بسیاری از حوزههای حقوقی، سیاسی، خلع سلاح، فرهنگی، تجاری، اقتصادی، ارتباطات هوایی، دریایی و زمینی و ... عضو سازمانهای بینالمللی تخصصی هر یک از این حوزهها هستیم که عضویت در آنها در واقع یعنی پذیرش اجرای استانداردهای خاص هر یک از این سازمانها و نهادهای بینالمللی تخصصی از سوی کشورمان. ما اگر قصد داریم در حوزه بانکی و مالی در جهان امروز از حداقلهای ارتباطات و مبادلات بانکی و مالی بهرهمند شویم ناگزیر به پذیرش و رعایت استانداردهای تعریفشدهای هستیم که امروزه از سوی تمامی کشورهای جهان جز یک یا دو کشور پذیرفته شدهاند.»
وی با اشاره به شرایط خاص روابط خارجی اقتصادی کشور بعد از بازگشت تحریمهای یکجانبه غیرقانونی آمریکا گفت: «ما بهصورت همزمان هم با تعدادی از همسایگان، و هم شرکای سنتی مانند هند، چین و روسیه و هم اتحادیه اروپایی، برای بیاثر کردن تحریمهای غیرقانونی آمریکا در حال رایزنی هستیم و پیشرفتهای خوبی هم حاصل شده است. مسئله اینجاست که تمامی این طرفهایی که تصمیم گرفتهاند تحریمهای نامشروع آمریکا را اجرا نکنند و با ما کار تجاری داشته باشند، همگی استانداردهای FATF را پذیرفتهاند و چارهای جز این ندارند که با کشورهایی کار کنند که آنها نیز عضو این استانداردها باشند.»
قاسمی تأکید کرد: «اصرار کارشناسی وزارت امور خارجه این است که: با پذیرش FATF قرار نیست تمامی مشکلات کشور در روابط اقتصادی خارجی یکشبه و تمام و کمال حل شود. در عین حال، تردید نکنید که با نپیوستن به این نهاد، مشکلات و موانع، تجارت ما با جهان را سختتر، پرهزینهتر و حتی در بسیاری از حوزهها غیرممکن خواهد کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: «با نپیوستن به FATF حتی شرکای ما در کار قانونی و شفاف با ما مشکلات جدی و پرهزینهای خواهند داشت که ممکن است نتوانند بهراحتی همکاری با ما را ادامه بدهند و این را بهصراحت به ما گفتهاند. همچنین به نظر میرسد بخشی از ابراز نگرانیها در سطح جامعه به دلیل نگاه جناحی و سیاسی به موضوع باشد که لازم است همه کارشناسان و متخصصان در یک تلاش همگانی به وظیفه ملی خود در روشنگری و کمک به اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اتخاذ بهترین تصمیم که بتواند منافع و مصالح و امنیت ملی کشور را تضمین کند، به دور از نگاه سیاسی، جناحی و فردی، عمل کنند.»
وی در پایان گفت: «بدون تردید هرگونه تصمیمی در این خصوص میتواند با آثار مثبت یا عوارض منفی بسیاری برای کشور همراه باشد و باید اجازه داد که تصمیمگیرندگان با آگاهی کامل، مسئولیت هرگونه تصمیمی در این ارتباط را بپذیرند.»
انتهای پیام/4095/ 4122/پ
انتهای پیام/