اثر کانت پس از گذشت 2 قرن از پرمخاطبترین آثار فلسفی است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کتاب «راهنمای خواندن بنیادگذاری مابعدالطبیعه اخلاق کانت» به ترجمه سید علی تقوی نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه تهران و سایمون فریز از کانادا در بخش اصلی فلسفه در بیست و پنجمین جشنواره کتاب سال دانشجویی، بهعنوان اثر قابلتقدیر معرفیشده است.
«بنیادگذاری مابعدالطبیعه اخلاق» ایمانوئل کانت پس از حدود دو قرن همچنان یکی از پرخوانندهترین آثار فلسفی است. جایگاه بیبدیل این اثر به دلیل پیش کشیدن این ایده چشمگیر است که شأن بیهمتا و ارزش با مشروط خودآیینی انسان، شرط لازم و کافی تحقق اخلاق در هر دو بخش است؛ هم بخش کوچک اخلاق که تحقق آن به عهده قوه قهری دولت است و هم بخش بزرگتر و گستردهتر آنکه تحققش صرفاً در گرو نیروی وجدان فردی و اجتماعی است.
کانت این ایده را از دل مفاهیم اراده خوب و وظیفه چنانکه عقل متعارف آنان را درمییابد، بیرون میکشد. به اعتقاد کانت، هر انسان عادی و بهنجاری میتواند این مفاهیم را درک کند. کانت سپس میکوشد با توسل به مابعدالطبیعه غامض و مناقشه برانگیز شاهکار خود یعنی «نقد عقل محض» (۱۷۸۱) این ایده را اثبات کند؛ البته سعی او بر این است که این کار را در کتابی کوتاه به سرانجام برساند و به همین دلیل زبان «بنیادگذاری» بسیار ثقیل و دیرفهم است.
مترجم این کتاب در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: کتاب پیشِ رو، همانند سایر کتب مجموعه «راهنمایی برای خوانندگان» انتشارت بلومزبری، اساساً با این قصد نوشته شده است که دوستداران فلسفه از طریق آن بتوانند راهی برای مواجهه با متن اصلی- بنیادگذاری مابعدالطبیعه اخلاق - بیابند.
وی افزود: خواننده زمانی بیشترین فایده را از کتاب حاضر خواهد برد که آن را در کنار متن اصلی مطالعه کند. کتاب حاضر نقشه راهنمایی است برای خواندن این اثر مهم و دشوار که پس از طرح بند، توضیح میدهد. زمینههای تاریخی و مفهومی بحث، مروری بر درونمایههای اصلی کتاب میکند و سپس محتوای کتاب را بند به بند توضیح میدهد.
انتهای پیام/4108/ 4122/خ
انتهای پیام/