دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1397 - 19:46
رئیس مؤسسه بنيان التنموية یمن:

مدعیان حقوق بشر در محافظت از جان یک کودک یمنی هم عاجزند

رئیس دفتر مؤسسه «بنيان التنموية» یمن گفت: چگونه آنهایی که خود را مسلمان می‌دانند و ادعای حقوق بشری می‌کنند، نمی‌توانند از جان کودکان و مردم یمن محفاظت کنند؟!
کد خبر : 364521
d3db8d34-60e1-43ac-9e99-1db302c9c69d.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا ـ مجتبی اسماعیلی: یمن پس از گذشت چهار سال از شدیدترین محاصره نظامی، دچار بدترین بحران انسانی در جهان شده است و طبق گزارش‌های نهادهای حقوق بشری، از هر پنج یمنی چهار نفر نیازمند کمک هستند. علاوه براین، گرسنگی و خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه میلیون‌ها یمنی را تهدید می‌کند.


در این میان بسیاری از تحلیلگران اوضاع یمن معتقدند کمک به مردم یمن به‌تنهایی موضوع را حل نمی‌کند و باید راه حل سیاسی نیز دنبال شود. گرچه سازمان‌های بشردوستانه باید طبق قوانین بین‌المللی بدون هیچ مانعی به همه نیازمندان کمک کنند، ولی ائتلاف عربی به رهبری عربستان با بستن همه گذرگاه‌ها مانع از ارسال کمک‌ها به دست نیازمندان یمنی می‌شود.


این در حالی است که طرف‌های یمنی حدود دو ماه پیش در مذاکراتی که در سوئد برگزار شده بود، درباره سه موضوع آتش‌بس در استان الحدیده، شهر تعز و تبادل اسیران به توافق دست یافته بودند.


دکتر «عبدالکریم المطری»، تحلیلگر امور یمن در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: «در آغاز سال پنجم تجاوز سعودی‌ها به یمن قرار داریم و متأسفانه کسانی که ادعای حفاظت از حقوق بشر را دارند، همچنان به یمن تجاوز می‌کنند. طبق گزارش‌های رسمی سازمان ملل متحد در این تجاوزها حدود 40 هزار نفر شهید و مجروح شده‌اند که 6 هزار و 599 نفرشان کودک و زن هستند».


وی با بیان اینکه مدعیان حقوق بشر در حفظ جان یک کودک یمنی عاجزند، افزود: «چگونه آنهایی که خود را مسلمان می‌دانند و ادعای حقوق بشری می‌کنند، نمی‌توانند از جان کودکان، زنان و مردم یمن حفاظت کنند؟ وقتی به سازمان‌های بین‌المللی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آنها در یمن برای منافع شخصی خود تلاش می‌کنند و سازمان ملل متحد و سازمان‌های حقوق بشری کمتر از متجاوزانی همچون عربستان و امارات از حمایت از حقوق ملت یمن حرف می‌زنند».


مطری گفت: «دولت‌های غربی با ارسال سلاح و فروش جنگنده‌های مجهز به عربستان و امارات به تجاوزات علیه یمن دامن می‌زنند. درواقع آنها می‌خواهند چهره این دو کشور متخاصم را در نزد افکار عمومی جهان بزک کنند».


این تحلیلگر امور یمن با ارائه آماری از آخرین گزارش سازمان ملل متحد، افزود: «بیش از 22 میلیون نفر در یمن به کمک‌های انسانی نیاز دارند و 16 میلیون نفر از آنها از فقر مطلق رنج می‌برند و 2 میلیون کودک، نوزاد و خانم باردار دچار سوءتغذیه شده‌اند. طبق گزارش سازمان ملل متحد در هر دقیقه در یمن یک کودک کشته می‌شود. آیا اینها انسان نبودند که مورد جنایت سعودی‌ها قرار گرفتند؟ اگر عربستان و امارات واقعاً به حقوق بشر اعتقاد داشتند چرا بیش از چهار سال است به محاصره یمن ادامه داده‌اند»؟


وی تأکید کرد: «عملیات نظامی دشمن متجاوز سعودی در بندر الحدیده همچنان ادامه دارد. همه می‌دانند که این بندر تنها گذرگاه یمن برای ارسال غذا، دارو و کمک‌های بشردوستانه به‌دست مردم نیازمند کشور است. ائتلاف عربی تلاش می‌کند بندر الحدیده را به کنترل خود درآورد تا هیچ کمکی به‌دست 22 میلیون یمنی نیازمند نرسد».


مطری در پاسخ به این سؤال که چه انتظاری از مجامع حقوقی ازجمله در ایران دارند، گفت: «ما به یک بسیج جمعی ازلحاظ حقوقی نیاز داریم و از برادران حقوقدانم  در جمهوری اسلامی ایران می‌خواهم تا به ما در راستای احقاق حقوق ملت یمن کمک کنند. ما حاضریم اسناد نقض حقوق بشر را به‌دست برادران خود در ایران برسانیم تا آن را پیگیری و به محاکم بین‌المللی ارائه کنند. ما می‌خواهیم حقوقدانان ایران و همه کسانی که می‌توانند، جرائم ارتکابی آمریکا و رژیم صهیونیستی را رسوا کنند.


وی تأکید کرد: تاریخ نشان می‌دهد آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ التفاتی به دین و مذهب ندارند و شاهد هستیم که روابط خود را با کشورهای عربی منطقه عادی‌سازی کرده‌اند. ما در یمن آماده‌ایم همه ویدئوها، تصاویر و اسناد لازم را برای ارائه به محاکم بین‌المللی فراهم کنیم. همان‌گونه که می‌دانید، یمن درحال‌حاضر در محاصره است و هیچ کمکی از خارج به‌دست مردم مظلوم ما نمی‌رسد و این درحالی است که بیشتر کشورهای جهان در کنار عربستان و امارات قرار گرفته‌اند.


این تحلیلگر یمنی گفت: ما ابتدا از خدا و سپس از محور مقاومت و ایران که پرچم‌دار این محور است، انتظار کمک داریم و می‌خواهیم که ما را از نظر رسانه‌ای حمایت کنند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب