دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1397 - 16:21

کیم و ترامپ چرا به ویتنام رفتند؟

رهبران واشنگتن و کره‌شمالی به ویتنام رفته‌اند تا شاید بتوانند از شکاف عمیق میان دو طرف بر سر مسئله خلع سلاح هسته‌ای بکاهند.
کد خبر : 364182
n83224551-72871078.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کیم جونگ اون رهبر کره‌شمالی برای دیدار با دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا چند روز قبل با قطار زرهی از کشورش به سوی چین و سپس ویتنام حرکت کرد. وی پس از طی مسافتی نزدیک به پنج هزار کیلومتر وارد‌هانوی پایتخت این کشور شد تا دومین دیدار خود را با رئیس‌جمهوری ایالات متحده برگزار کند. دیدار رهبران آمریکا و کره‌شمالی قرار است هشتم و نهم اسفندماه در‌هانوی صورت گیرد. 


نخستین دیدار ترامپ و کیم که چند ماه قبل (میانه‌های ژوئن سال 2018- خرداد امسال) در سنگاپور برگزار شد با بیانیه‌ای تقریباً خنثی همراه بود که غیر از توقف موقت آزمایش‌های موشکی و اتمی پیونگ یانگ دستاورد دیگری نداشت. 


چرا ویتنام؟ 


درحالی که ترامپ و کیم در سال 2016 درگیر شدیدترین تنش لفظی با یکدیگر بودند و صفات گوناگونی را برای تحقیر طرف مقابل استفاده می‌کردند اما اکنون ترامپ ادعا می‌کند رابطه بسیار خوبی را با رهبر کره‌شمالی ایجاد کرده است. وی حتی زمانی مدعی شد که آن‌ها عاشق یکدیگر شده‌اند. 


نشریه «تایم» در گزارشی به دلایل انتخاب ویتنام به عنوان محل برقراری دومین دیدار رهبران آمریکا و کره‌شمالی پرداخت و نوشت به لطف دیپلماسی، رهبرانی که زمانی از جنگ با یکدیگر سخن می‌گفتند اکنون با یکدیگر دیدار می‌کنند. اگرچه بیانیه مربوط به دیدار آن‌ها در سنگاپور مبهم و کلی بود اما از آن زمان تاکنون تلاش موشکی و هسته‌ای پیونگ یانگ ارتقا نداشت. با این حال گزارش اخیر پنتاگون هنوز کره‌شمالی را تهدیدی فوق‌العاده برای آمریکا ارزیابی می‌کند. 


این نشریه در تحلیل خود چهار دلیل را برای انتخاب ویتنام جهت دیدار ترامپ با کیم برشمرد. به نظر می‌رسد این انتخاب بیش از همه جنبه‌های نمادین دارد. ویتنام زمانی یک دشمن سرسخت و مهم برای ایالات متحده بود که در دوره جنگ شعار مبارزه با «یانکی‌های امپریالیست» را سر می‌داد. هر دو کشور (کره‌شمالی و ویتنام) دارای تاریخچه نسبتاً مشابهی از دشمنی با آمریکا هستند که البته ویتنام کمونیست توانست به یک پیروزی هم در مقابل واشنگتن دست پیدا کند. 


درحالی که رابطه پیونگ یانگ و واشنگتن هنوز پرتنش است اما ویتنام رابطه دوستانه‌ای را با آمریکا برقرار ساخته و به یک مقصد گردشگری برای شهروندان آمریکایی تبدیل شده است. 


به نقل از یک مقام کره جنوبی، درحالی که در گذشته واشنگتن و ‌هانوی به یکدیگر چنگ و دندان نشان می‌دادند اکنون از یکدیگر میزبانی می‌کنند. 


از سوی دیگر به اعتقاد برخی کارشناسان ویتنام می‌تواند به عنوان الگویی برای کره‌شمالی مطرح باشد. درحالی که این کشور تا 30 سال پیش از فقیرترین کشورهای جهان بود اکنون در حال تبدیل به یک اقتصاد متوسط است. از این رو ایجاد انگیزه در کره‌شمالی برای کپی برداری از مدل اصلاحات اقتصادی و سیاسی از جمله اهدافی بوده که وزارت امور خارجه آمریکا به آن توجه داشته است. 


به نوشته تایم برخی تحلیلگران هم اعتقاد دارند واشنگتن ممکن است با این انتخاب بخواهد نشان دهد که در بحبوحه تنش اقتصادی با چین، تلاش می‌کند کره‌شمالی را به دایره نفوذ خود نزدیک سازد. 


از دیگر استدلال‌ها آن است که ویتنام از نظر جغرافیایی نزدیک کره‌شمالی است و از آنجاکه کیم علاقه‌مندی فراوانی به سفر با قطار دارد این مکان از سوی نمایندگان دو کشور انتخاب شد. همچنین ویتنام کشوری بی‌طرف و امن در منطقه جنوب شرق آسیا است که از سال 1950 با پیونگ یانگ روابط سیاسی برقرار کرده است. این کشور از دهه 1990 میلادی روابط دیپلماتیک خود را با آمریکا برقرار ساخت. ضمن اینکه ویتنام بر رسانه‌ها و امنیت خود اشراف نسبتاً کاملی دارد. 


منبع: ایرنا


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب