دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1393 - 17:01

شهرداری نمای شهر را فدای سلامت شهروندان نکند!

یک عضو جامعه ایمن شهر تهران عنوان کرد: یک پکیج استاندارد باید اکسیژن را از فضای خارج خانه دریافت و گاز‌های سمی را نیز به بیرون منتقل کند که این مساله علاوه بر کاهش مصرف سوخت، سلامت شهروندان را نیز تضمین می‌کند اما متاسفانه شهرداری مانع نصب این پکیج‌ها می‌شود.
کد خبر : 3632

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حمید مدنی با بیان اینکه سیستم حرارت مرکزی، ایمن‌ترین وسیله برای گرمایش منازل است، گفت: سیستم‌های گرمایشی به دلیل آنکه برای احتراق، اکسیژن می‌سوزانند هرچه از محل سکونت ساکنان منازل دورتر باشند برای سلامت و ایمنی آنها بهتر است.


وی افزود: در بین سیستم‌های گرمایشی مختلف، فقط سیستم حرارت مرکزی یا همان موتورخانه دارای این ویژگی است و موتورخانه در فضایی خارج از واحد مسکونی است و افراد را کم‌تر در معرض خطر قرار می‌دهد.


کارشناس ایمنی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به لزوم توجه مردم به مباحث ایمنی سیستم‌های گرمایشی گفت: اگر طراحی و تعبیه سیستم‌های گرمایشی در منازل توسط مهندسان به هنگام ساخت واحد‌های مسکونی مطابق با استاندارد‌ها انجام شده باشد، هیچ مشکلی بوجود نمی‌آورد ولی اگر فاقد استاندارد باشد، خانواده‌ها را با مخاطراتی مواجه می‌سازد که رفع این مخاطرات نیازمند توجه جدی مالکان این واحدهای مسکونی است.


مدنی با تاکید بر اینکه ساختمان باید ذاتا ایمن باشد، افزود: مردم در انتخاب خانه باید دقت داشته باشند که آیا دودکش و سیستم‌های گرمایشی منزل به خوبی ساخته شده است یا خیر برای مثال زمانی که افراد برای خرید خانه اقدام می‌کنند باید توجه داشته باشند که چه نوع دودکشی برای خانه تعبیه شده است. هر چه دودکش کوتاه باشد، احتمال بروز خطر نیز بیشتر می‌شود و برعکس هر چه دودکش بلند و از پشت بام خانه به فاصله‌ای خارج شده باشد احتمال خطا بسیار کم می‌شود زیرا این دودکش‌ها قادر هستند به راحتی گازهای سمی را از خانه خارج کند.


به گفته این عضو جامعه ایمن شهر تهران؛ معمولا حوادث در جاهایی رخ می‌دهد که دودکش آن استاندارد نصب نشده است.


وی با بیان اینکه سیستم حرارت مرکزی یا همان موتورخانه ایمن‌ترین سیستم گرمایشی برای منازل است، در مورد پکیج نیز گفت: پکیج‌ها دو نوع هستند یک نوعی که اکسیژن لازم جهت احتراق را از فضای بیرون منزل تامین و گازهای سمی را در خارج از منزل تخیله می‌کند و نوع دوم که اکسیژن مورد نیاز را از فضای داخل منزل دریافت و گازهای سمی را هم در فضای داخل خانه منتشر ‌می‌کند.


وی افزود: در استفاده از پکیج‌های نوع دوم که برای ساکنان منازل می‌تواند مخاطره آمیز باشد، افراد توجه داشته باشند باید حتما امکانی را فراهم کنند تا هوای آزاد را وارد منزل کنند تا پکیج خوب کار کند به عنوان مثال برای مدت اندکی پنجره را باز بگذارند یا سیستم تهویه هوا در منزل تعبیه کنند.


این کارشناس ایمنی شرکت ملی گاز گفت: متاسفانه پکیج نوع اول در کشور ما کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و متاسفانه شهرداری به بهانه اینکه نصب دودکش این پکیج‌ها نمای شهر را بر هم می‌ریزد از نصب آنها که هم خطری کمتری دارند و هم سوخت کمتری مصرف می‌کنند، ممانعت می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب