دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1397 - 10:22
رئیس سازمان سنجش:

۲۸۱ کدرشته بدون آزمون امشب منتشر می‌شود

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ۲۸۱ کدرشته بدون آزمون با ۵۵۰ هزار ظرفیت ساعت ۲۴ امشب منتشر می‌شود.
کد خبر : 358774

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ابراهیم خدایی در نشست خبری که صبح امروز در محل سازمان سنجش برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، پذیرش دانشجو به دو صورت براساس سوابق تحصیلی و با آزمون است. 


وی افزود: ۲۸۱ کدرشته بدون آزمون با ۵۵۰ هزار ظرفیت ساعت ۲۴ امشب منتشر می‌شود. رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی متعاقباً اعلام می‌شود.


خدایی ادامه داد: متقاضیان رشته‌های بدون آزمون می‌توانند از 20 اسفند انتخاب رشته کنند. کسانی که این رشته‌ها را انتخاب می‌کنند، نیازی به شرکت در آزمون سراسری ندارند. هر یک از داوطلبان می‌توانند 100 رشته‌محل انتخاب کنند.


امکان ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون تا ششم شهریور


وی افزود: داوطلبان تا 6 شهریور 98 فرصت دارند در این فرآیند ثبت‌نام کنند. درنهایت اطلاعات به دانشگاه‌ها ارسال می‌شود و دانشگاه‌ها نتیجه را به دانشجویان اطلاع‌رسانی می‌کنند. نتایج رشته‌های بدون آزمون هم‌زمان با رشته‌های با آزمون در اواخر شهریور اعلام می‌شود و داوطلبان می‌توانند یکی از این رشته‌ها را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ممکن است رشته‌های برخی از دانشگاه‌ها در اطلاعیه امشب جا مانده باشد. این رشته‌ها به‌مرور به فرآیند انتخاب رشته اضافه می‌شوند.


عدم پرداخت هزینه برای رشته‌های بدون آزمون


وی بیان کرد: داوطلبان در این مرحله از انتخاب رشته هیچ مبلغی پرداخت نمی‌کنند. زمانی که دانشگاه‌ها با پذیرش دانشجویان موافقت کردند، هزینه به دانشگاه‌ها پرداخت خواهد شد.


خدایی اعلام کرد: در روزهای آینده دستورالعمل خاصی برای پذیرش دانشجو از سوی سازمان سنجش به دانشگاه‌ها ارسال خواهیم کرد.


وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دانش‌آموزان سال آخر امسال می‌توانند رشته‌های بدون آزمون را انتخاب کنند، گفت: دانش‌آموزان خرداد دیپلم می‌گیرند، بنابراین تا شهریور فرصت دارند که رشته‌های بدون آزمون را انتخاب کنند.


اقبال پشت کنکوری‌ها به رشته‌های بدون آزمون


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در توضیح بیشتر نحوه پذیرش در رشته‌های بدون آزمون گفت: این رشته‌ها شامل رشته‌های پرمتقاضی دانشگاه‌ها نمی‌شود. انتظار داریم از سال آینده در پذیرش رشته‌های بدون آزمون روند باثبات‌تری را طی کنیم. پیش‌بینی می‌شود که عمده ثبت‌نام‌ها بعد از مردادماه یعنی بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور باشد. اکنون بیشتر پشت کنکوری‌ها در رشته‌های بدون آزمون ثبت‌نام خواهند کرد.


خدایی ادامه داد: 20 درصد ظرفیت روزانه، 50 درصد ظرفیت نوبت دوم و اکثر رشته‌های شهریه‌پرداز دانشگاه‌ها در دفترچه انتخاب رشته بدون آزمون کنکور سراسری آمده است.


وی اعلام کرد: انتظار کاهش شدید در ثبت‌نام کنکور را نداریم چرا که رشته‌های بدون آزمون به‌عنوان یک آپشن اضافه برای داوطلبان است. به‌همین دلیل ارزیابی ما این است که داوطلبان شانس خود را در هر دو گروه رشته‌های با‌آزمون و بدون آزمون بیازمایند.


15 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها مربوط به رشته‌های باآزمون


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: 15 درصد ظرفیت همه زیرنظام‌های آموزشی متعلق به رشته‌های باآزمون است.


خدایی درباره نحوه نظارت بر دانشگاه‌ها در جذب دانشجو در رشته‌های بدون آزمون گفت: نظارت بر عملکرد دانشگاه‌ها برعهده سازمان سنجش است و سازمان سنجش حتماً حافظ حقوق داوطلبان در پذیرش رشته‌های بدون آزمون خواهد بود.


وی بیان کرد: با توجه به روند حذف تدریجی کنکور، پیش‌بینی می‌شود که ظرفیت رشته‌های بدون آزمون در سال‌های آینده افزایش یابد.


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به خبرنگار آنا درباره اعلام دانشگاه‌ها برای رشته‌های بدون آزمون گفت: ارزیابی دانشگاه‌ها از بعد از 6 شهریور 98 آغاز می‌شود؛ زمانی‌که همه داوطلبان انتخاب رشته کرده باشند. این‌گونه نیست که مرحله به مرحله پذیرش شود و هر کس زودتر ثبت‌نام کرده باشد، تکلیفش مشخص شود.


همه دانشگاه‌ها دولتی رشته‌های بدون آزمون دارند


وی اعلام کرد: همه دانشگاه‌های دولتی حداقل چند رشته محدود به‌عنوان رشته‌های بدون آزمون در نظر گرفته‌اند که لیست این رشته‌ها نیز در دفترچه انتخاب رشته وجود دارد.


خدایی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نیز لیست رشته‌های خود را فرستاده و شورای گسترش و برنامه‌ریزی، بخشی از این رشته‌ها را تأیید کرده است. از آنجایی که انتخاب رشته از 20 اسفند آغاز می‌شود، در فرصت باقی‌مانده لیست این رشته‌ها از سوی شورای گسترش به سازمان سنجش ارائه خواهد شد.


وی اعلام کرد: همه قوانین و سهمیه‌های کنکور در پذیرش براساس سوابق تحصیلی نیز لحاظ می‌شود.


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان حذف کنکور گفت: تا زمانی که جایگزین مناسبی برای حذف کنکور ایجاد نشود، نمی‌توان زمان دقیق حذف کنکور را اعلام کرد.


رشته‌های علوم انسانی و فنی و مهندسی می‌توانند کشور را اداره کنند


خدایی درباره پذیرش در رشته‌های پزشکی اضافه کرد: مدل‌های مختلفی در این زمینه در کشور مطرح می‌شود ولی هنوز هیچ جمع‌بندی در این زمینه انجام نشده است. متقاضیان کنکور باید بدانند که رشته‌های علوم انسانی و فنی و مهندسی می‌توانند کشور را اداره کنند. رشته‌های پزشکی آن‌قدر نقش تعیین‌کننده در کشور ندارد. متأسفانه با وجود اینکه ظرفیت رشته‌های پزشکی از دولتی و غیردولتی تنها 9 هزار نفر است، 657 هزار نفر در سال گذشته متقاضی این رشته‌ها بودند.


وی درباره کنکور دکتری نیمه‌متمرکز گفت: آزمون سراسری دکتری نیمه‌متمرکز سال 98 در روز جمعه سوم اسفند 97 برگزار خواهد شد. امسال برخلاف سال گذشته که 223 هزار داوطلب شرکت‌کننده داشت، 195 هزار نفر در این آزمون ثبت‌نام کرده‌اند که 57 درصد آنها آقایان و 43 درصد خانم‌ها هستند. هفته آخر فروردین 98 نتایج اولیه اعلام خواهد شد و اوایل اردیبهشت انتخاب رشته صورت خواهد گرفت. در اوایل خرداد داوطلبان برای مصاحبه به دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.


ظرفیت پذیرش 22 هزار نفری دوره دکتری


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ظرفیت دوره دکتری اعم از دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی را حدود 22 هزار نفر اعلام کرد.


خدایی درباره آزمون کارشناسی ارشد سال 98 گفت: امکان ثبت‌نام دوباره در این آزمون از 28 بهمن آغاز خواهد شد و تا دوم اسفند ادامه دارد. این آزمون در روزهای پنج‌شنبه و جمعه، پنجم و ششم اردیبهشت برگزار خواهد شد. ظرفیت سال گذشته در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم 165 هزار نفر و در دانشگاه آزاد اسلامی نیز همین حدود بوده است. پیش‌بینی می‌شود که ظرفیت پذیرش سال آینده آزمون کارشناسی ارشد 300 تا 310 هزار نفر باشد.


 وی اعلام کرد: تکمیل ظرفیت در رشته‌های با آزمون دوره‌های مختلف تحصیلی ممنوع شده است و تکمیل ظرفیت در رشته‌های بدون آزمون دانشگاه‌ها در جریان است به‌این‌صورت‌که پذیرش در دو نوبت مهر و بهمن هر سال انجام خواهد شد.


آغاز ثبت‌نام کنکور سراسری از 24 بهمن‌ماه


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: کنکور سراسری امسال در روزهای 13 و 14 تیر برگزار خواهد شد و ثبت‌نام در این آزمون از 24 بهمن آغاز و تا دوم اسفند ادامه خواهد داشت.


وی درباره ظرفیت خالی‌مانده کنکور سراسری سال گذشته گفت: از 760 هزار ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم، حدود 500 هزار نفر جذب شده‌اند. آمارها نشان می‌دهد حدود 300 هزار ظرفیت دانشگاه‌ها در کنکور گذشته خالی مانده است.


انتهای پیام/4040/ 4007/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب