دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1397 - 13:49
وزیر علوم اعلام کرد:

تحصیل بیش از 3 هزار دانشجوی عراقی در ایران

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ دانشجو از عراق در ایران تحصیل می‌کنند که از این تعداد حدود ۷۰۰ نفر دانشجوی دکترا هستند.
کد خبر : 357395

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصور غلامی در دیدار با عبدالوهاب السهیل، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق و هیئت همراه که در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با بیان اینکه ایران علاقه خاصی برای همکاری با عراق در حوزه علمی و پژوهشی دارد و این ناشی از علایق فرهنگی، اسلامی و تاریخی بین دو کشور است، نسبت به انجام همکاری‌ با دانشگاه‌ها و مراکز علمی اعلام آمادگی کرد.


وزیر علوم با اشاره به اینکه تاکنون همکاری‌های مفیدی بین دو کشور صورت گرفته، افزود: اکنون بیش از سه هزار و ۳۰۰ دانشجو از عراق در ایران تحصیل می‌کنند که از این تعداد حدود ۷۰۰ نفر دانشجوی دکترا هستند.


وی با بیان اینکه هیچ طرح تحقیقات مشترک بین دو کشور به صورت رسمی وجود ندارد و رفت و آمد اساتید دانشگاه‌ها بسیار کم است، ادامه داد: جهت بهبود این امر، باید بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی بین ایران و عراق روابط گسترده‌تری شکل گیرد.


وزیر علوم با اشاره به اینکه اکنون شناخت کمی از دانشگاه‌های ایران و توانایی‌های آن‌ها در بخش علمی در دانشگاه‌های عراق وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ایران از نظر تولیدات علمی رتبه ۱۶ جهان را دارند و بعضی از دانشگاه‌ها از جمله صنعتی شریف جایگاه بسیار مطلوبی را در بین دانشگاه‌های جهان در حوزه‌های مختلف علوم از جمله نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، صنایع هسته‌ای و... دارند.


غلامی در خصوص پارک‌های علم و فناوری گفت: در حوزه پارک‌های علم و فناوری نیز تلاش بسیاری داشتند که بر همین اساس اکنون ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت می‌کنند. همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری شکل گرفته که در حال توسعه است.


وی با بیان اینکه ظرفیت‌های علمی مطلوبی در تبدیل دانش به فناوری و ایجاد اشتغال متناسب با تخصص دانشجویان وجود دارد، افزود: در حال حاضر آمادگی داریم تا همکاری‌های بیشتری نسبت به گذشته در حوزه علوم و تحقیقات با کشور عراق داشته باشیم.


غلامی با اشاره به افزایش همکاری‌ها بین دو کشور، ادامه داد: پذیرش دانشجو بخشی از این همکاری‌هاست که به صورت بورسیه و پرداخت هزینه از سوی علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه‌های ایران صورت می‌گیرد.


وی با بیان اینکه دانشجویان عراقی با قرابت‌های فرهنگی موجود بین دو ملت در ایران به‌خوبی تحصیل می‌کنند و می‌توانند در آینده نیز برای قبول مسئولیت‌های بزرگ در کشورشان تربیت شوند، تصریح کرد: همکاری‌های تحقیقاتی بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی بین دو کشور با توجه به مشترکاتی که به لحاظ محیط زیستی، جغرافیایی، نیازهای صنعتی، مسائل فرهنگی و اجتماعی می‌توان کارهای بسیار خوبی را طی تحقیقات مشترک به انجام رساند.


وزیر علوم تشویق رفت و آمد اساتید و دانشجویان به‌خصوص تحصیلات تکمیلی را راهی مؤثر برای تقویت ارتباطات علمی بین دو کشور دانست.


انتهای پیام/4123/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب