ارتقای نمودار سازمانی دانشگاه آزاد درجهت تفویض اختیار به استانها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه شورای استان خراسان رضوی با اشاره به وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی این استان گفت: این دانشگاه در زمانی که کشور طالب آموزش بود، با قابلیتها و ویژگیهای خود ایجاد شد و توسعه پیدا کرد و اکنون این دانشگاه به یک خانواده بزرگ تبدیلشده که دولتیسازی و مدیریت دولتیگونه این مجموعه میتواند نقطه شکست آن باشد.
وی ادامه داد: هنری نیست که از بودجه دولتی و پول نفت، هزینه پتنت کرد و از آن درآمدزایی نداشت، بلکه پتنت زمانی اهمیت دارد که منجر به درآمدزایی شود. سالانه در کشور حدود 46 هزار مقاله ثبت میشود که این مقالات با صرف هزینه در مجلات بینالمللی به چاپ میرسند، اما زمانی که میخواهیم از این مقالات استفاده کنیم، برای خرید آن باید به ناشرانی چون الزویر و اشپرینگر و... پرداخت صورت گیرد.
طهرانچی با بیان اینکه اگر سازمانی تغییر و تحولات را درک نکند، شکست خواهد خورد، تصریح کرد: بسیاری از شرکتهای بزرگ مانند برندهای معتبر ساخت تلفن همراه در رقابت با شرکتهای جدید و قدرتمند از عرصه رقابت خارج شدهاند، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی هم باید درک درستی از تغییرات و سلایق جامعه داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اعضای هیئت علمی قوه فکری دانشگاه هستند، گفت: با برنامهریزی و بهکارگیری صحیح از توانمندی اعضای هیئت علمی، باید سرمایهها را حفظ و از بیانگیزه شدن آنها جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به فعالیتهای اقتصاد دانشبنیان در دانشگاه خاطرنشان کرد: منظور از اقتصاد دانشبنیان، اقتصاد با راندمان بالاست و نه اقتصاد رانتی دولتی و اقتصادی که با وام سرپاست، چرا که پس از اختراع ماشین بخار همه کارهای تولیدی و فعالیتهای کارخانهای، متأثر از دانش بوده، اما اکنون تأثیر دانش نسبت به گذشته بیشتر شده، چرا که در گذشته اقتصاد منبعبنیان بود و علم و دانش حدود 18 درصد در آن نقش داشت، اما اکنون این میزان افزایش یافته است.
طهرانچی در ادامه اظهار کرد: مجموع 11 واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی 50 هزار دانشجو دارد که همه این دانشجویان را در قالب یک استان میبینیم که همه اعضای هیئت علمی، مدیران و کارکنان استان باید به این دانشجویان خدمترسانی کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه در استانها باید بتواند طرح اشتغال را داشته باشد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استانها باید براساس ظرفیتهای هر استان و با برنامه حرکت کنند تا بتوانند شرایط اشتغال جوانان را فراهم کنند، نه اینکه به امید اخذ مجوز رشتههای جدید باشند.
وی با تأکید بر ورود دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی به تقویت رشتههای مربوط به حوزه کشاورزی اظهار کرد: خوشبختانه به برکت آستان قدس رضوی، زمینهای کشاورزی این استان و سایر استانها تغییر کاربری نداشتهاند و میتوانیم با استفاده از این فرصت و تعامل خوبی که دانشگاه آزاد اسلامی با آستان قدس رضوی دارد، برای اشتغال جوانان و بهکارگیری اعضای هیئت علمی گروههای مرتبط با کشاورزی، برنامهریزی کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در کشور حدود 5 میلیون خانواده داریم که به نحوی اشتغال آنها مربوط به حوزه کشاورزی است، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی باید همت کند تا رشته کشاورزی را احیا کرده و جوانان را به سمت این اشتغال که به تأمین غذا منجر میشود، ترغیب کند. 8 واحد دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با دارا بودن 430 هکتار زمین کشاورزی در 12 قطعه، ظرفیت بسیار خوبی در حوزه کشاورزی دارد که میتواند به تقویت رشتههای مربوط به حوزه کشاورزی، جذب دانشجوی بیشتر و درآمدزایی منجر شود.
طهرانچی با بیان اینکه شهر مقدس مشهد سالانه بیش از 25 میلیون زائر دارد، گفت: باید پرسید دانشگاه آزاد اسلامی چه سهمی در این اقتصاد داشته؟ آیا توانسته در موضوع سوغاتی، محل اقامت، بستهبندی محصولات تولیدی نقشآفرینی کند؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر تفویض اختیار به هیئت امنای استانها، خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان ستاد باید نقش تصمیمگیرنده و نظارتکننده بر اجرای برنامهها و مصوبات را داشته باشد و اجرای کامل برنامهها را با تفویض اختیار به استانها واگذار کرده و آنها را ملزم به پاسخگویی کند.
طهرانچی از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی خواست مسائل و چالشهای مربوط به استان را شناسایی کرده و نظام موضوعات و معضل حاشیهنشینی را احصاء کنند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی از تدوین طرح «تحول بازمهندسی آموزش، پژوهش و خدمات فناوری در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی» در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی که 52 عضو هیئت علمی گروه کشاورزی در اختیار دارد، میتواند یک دپارتمان ویژه راهاندازی کرده و اساتید و اعضای هیئت علمی رشتههای مربوط به کشاورزی دو استان همجوار خود – خراسان جنوبی و خراسان شمالی – را با زمینهای کشاورزی و گلخانههایی که در اختیار دارد، متصل کند. بدین ترتیب یک هسته مرکزی و مدرسه کشاورزی در این دانشگاه شکل میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تغییر ساختار سازمان مرکزی، تصریح کرد: نمودار سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی در حال تغییر و ارتقا به سمت چابکسازی، پاسخگویی و تفویض اختیار به استانهاست. تلاش میکنیم در ساختار جدید دخالت سازمان مرکزی در امور اجرایی را کاهش داده و نقش کنترلی خود را افزایش دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بدین منظور نمودار ساختاری دانشگاه در کمیسیون دائمی هیئت امنا در حال بررسی است که طرح نهایی آن تا پایان سال ابلاغ خواهد شد.
وی در پایان بر رسیدگی به مسائل دانشجویان و حفظ کرامت مقام دانشجو تأکید کرد و از رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خواست همواره بر موضوعاتی از جمله حملونقل، تغذیه، خوابگاه، آزمایشگاه، کتابخانه، سالنهای ورزشی و... نظارت داشته باشند تا خدمات ارائهشده، مطلوب دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
در ابتدای این جلسه، علی سروریمجد سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با ارائه گزارش آماری از وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی استان گفت: این دانشگاه میتواند با استفاده از ظرفیتهای شهر مقدس مشهد از امکانات مادی و معنوی در جهت جذب دانشجویان ایرانی و غیرایرانی بهره ببرد.
وی ابراز امیدواری کرد با استعانت از امام رضا (ع) و با همت و تلاش شبانهروزی، در راه تعالی و ترقی دانشگاه آزاد اسلامی گام بردارد.
انتهای پیام /4060
انتهای پیام/