دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1397 - 05:42
در آنا بخوانید؛

عجیب‌ و غریب‌ترین ساختمان‌های دانشگاهی در جهان

برخی از دانشگاه‌های جهان در طراحی ساختمان دانشکده یا خوابگاه دست به نوآوری‌های جدیدی می‌زنند که گاهی‌اوقات نتایج عجیب‌ و غریبی به ارمغان می‌آورد.
کد خبر : 350749
rmit.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در طراحی و ساخت بسیاری از پروژه‌های هنر و معماری مشهور جهان، ترکیبی از زیبایی و ابهام به کار گرفته شده است. خلاقیت طراحان و تلاش مهندسان در ساخت‌وساز بسیار مهم است؛ اما در نهایت این نظر تماشاگر است که مشخص می‌کند یک سازه چقدر منحصربه‌فرد و زیبا ساخته شده است. به‌ عبارت‌ دیگر ساختمان باید به چشم بیننده شاهکار به نظر بیاید.


در ادامه با ساختمان‌های دانشگاهی از سراسر جهان آشنا می‌شویم که به نظر برخی منحصربه‌فرد و به نظر برخی دیگر عجیب‌وغریب محسوب می‌شوند.


دانشکده هنر، طراحی و مدیا، دانشگاه صنعتی نانیانگ



دانشگاه صنعتی نانیانگ یکی از دو دانشگاه بزرگ سنگاپور است که سقفی سرسبز دارد. این سقف که با بتن تقویت‌شده ساخته شده است، با شیب 45 درجه‌ای به سطح زمین می‌رسد که ظاهری خاصی به این دانشکده داده است. دیواره‌های داخلی این ساختمان با پنل‌های دوجداره پوشانده شده‌اند. یک حیاط بادامی‌شکل در مرکز این سازه شکل گرفته است که یک دریاچه مصنوعی و گذرگاهی مدرن در آن قرار دارد.


تالار سیمونز، دانشگاه ام‌آی‌تی



تالار سیمونز درواقع خوابگاه دانشجویان مقطع کارشناسی است. طراحی این ساختمان با الهام از مواد متخلخل مانند اسفنج ساخته شده است و ورودی و مسیرهای بسیاری دارد. تالار سیمونز در نوع خود یک کلان‌شهر محسوب می‌شود. این ساختمان 10 طبقه و 120 متر طول دارد و یک سینمای 125 نفره، کافی‌شاپ و غذاخوری نیز دارد. در این خوابگاه با استفاده از چرخه‌ای کاربردی و بیوتکنیکی، نور طبیعی در فضا حفظ می‌شود.


مرکز استیتا، دانشگاه ام‌آی‌تی


این ساختمان محل برگزاری کلاس‌های کامپیوتر، اطلاعات داده و علوم هوشمند است. مرکز استیتا از 47 عنصر منحصربه‌فرد ساخته شده است که شامل آجر، شیشه، آلومینیوم، تیتانیوم و فولاد ضدزنگ می‌شود.


ساختمان آکادمیک سوانسون، دانشگاه صنعتی رویال ملبورن



مهم نیست که از کدام طرف به ساختمان سوانسون دانشگاه صنعتی رویال ملبورن نگاه کنید؛ ظاهر آن وارونه و پشت‌ورو به نظر می‌آید. دیواره‌های این سازه شکلی منحنی یا پیچ‌خورده دارند که رشته‌ای از ساختارهای دندانه‌دار را به وجود می‌آورد. بنابراین وقتی نور خورشید به سطح این ساختمان می‌تابد، توهم بصری در چشم بیننده ایجاد می‌کند که گویی سازه در حال نفس کشیدن است. بازتاب نورهای منعکس‌شده از ساختمان‌های اطراف باعث تشدید اثر نامتجانس  ساختمان آکادمی سوانسون می‌شود.


کالج امرسون لس‌آنجلس



این ساختمان که محل سکونت، مطالعه و کار دانشجویان است، یک باند مخصوص فرود برای هلیکوپتر دارد. طراحی منحصربه‌فرد این سازه، دو ساختمان خوابگاه را به هم متصل می‌کند که این امر، نورپردازی حیات طبقه دوم و آمفی‌تئاتر را فراهم می‌کند. ترکیب فضای بیرونی و درونی این کالج، محوطه‎ای هنری را ایجاد کرده است.


سیتی پردیس، کالج هنر لاسالی در سنگاپور



طراحی این ساختمان ترکیب بی‌نظیری از فضای داخلی و خارجی را به وجود آورده است. ساختار بیرونی این سازه، ترکیبی از سنگ و آلومینیوم  به همراه پنجره‌هایی با اشکال عجیب‌وغریب است که ظاهری تاریک و ترسناک را به ارمغان آورده است. در داخل ساختمان، شبکه‌ای از راهروها و پل‌های مرتبط وجود دارد؛ بدین ترتیب هوا و نور طبیعی راحت‌تر در فضا گردش پیدا می‌کنند.


ساختمان کالج فنی آیوما



ماکوتو سی واتانابی معمار در سال 1990 ساخت این سازه جادویی را تمام کرد؛ اما در آن زمان هیچ ایده‌ای نداشت که این ساختمان در قرن بیست‌ویکم چقدر مورد توجه مردم قرار می‌گیرد. این ساختار شگفت‌انگیز شبیه به یک روبات تغییر شکل‌دهنده است. این ساختمان تاکنون چند بار تعمیر و بازسازی شده است. واتانابی بر این باور بود که معماری می‌تواند قلب مردم را نرم کند و هیجان هنری آنها را برانگیزد.


پردیس لوئیجی اینادی، دانشگاه تورین



این پردیس دانشگاهی متشکل از دو ساختمان مرتبط به هم است که به‌وسیله یک سقف سایبان‌‌مانند به یکدیگر متصل شده‌اند. این ساختمان یک کتابخانه چهار طبقه، حیاط خصوصی با ورودی جداگانه برای هر بخش، تالارهای سخنرانی و دفترهای اداری در طبقات جداگانه دارد. سالن اجتماعات این دانشگاه نیز 500 نفر ظرفیت دارد.


انتهای پیام/4021/ 4122/خ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب