یزدانمهر: در سراهای دانشجویی غیردولتی یک فرد صاحبامتیاز است
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خوابگاه همواره یکی از موضوعات مطرح برای دانشجویان است. مشکلات صنفی دانشجویان اعم از تغذیه و خوابگاه به پای ثابت موضوعات مطرح در اعتراضات دانشجویی تبدیل شده است.
شنیدهها حاکی از این است که سال گذشته 30 درصد بیشتر از ظرفیت دانشگاهها جذب دانشجو صورت گرفته است که همین امر بدون احتساب زیرساختهای لازم بوده و بسیاری از دانشجویان در ابتدای سال با مشکلات کمبود ظرفیت خوابگاه مواجه شدهاند.
موضوع شایان توجه این است که علاوه بر کمبود تعداد خوابگاه در دانشگاهها، بسیاری از آنها دچار فرسودگی شدهاند. از همین رو تمایل دانشجویان به خوابگاههای غیردولتی بیشتر شده است.
با یک جستجوی ساده در فضای مجازی لیست بلندبالایی از خوابگاه، اقامتگاه، پانسیون، هتل آپارتمان، خوابگاه دانشجویی و خوابگاه کارمندی و... وضعیت آزاد (خودگردان) ارائه میشود که بسیاری از این خوابگاههای خودگردان تظاهر به داشتن مجوز میکنند درصورتیکه مجوزی دریافت نکردهاند چراکه تا سال 94 هیچ آییننامهای در این زمینه وجود نداشت.
ذوالفقار یزدانمهر مشاور وزیر و رئیس صندوق رفاه دانشجویان در گفتگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: آییننامه نظارت بر سرای دانشجویی غیردولتی یا همان خوابگاههای غیردولتی اولین بار شهریور سال 94 با امضای وزیر وقت علوم به همه دانشگاهها ابلاغ و اجرایی شد که پیش از آن عملاً نظارت مستقیم و دقیقی بر سراهای غیردولتی وجود نداشت.
وی افزود: بر اساس این دستورالعمل نظارت بر سراهای غیردولتی با صندوق رفاه دانشجویی است که این نظارت به دانشگاههای منتخب استانی واگذار شده است؛ در این شورا معاون دانشجویی دانشگاه منتخب که معمولاً دانشگاههای مادر استان هستند بهعنوان دبیر شورا، نماینده استانداری، نماینده صندوق رفاه دانشجویی، نماینده اماکن و معاون دانشجویی دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی (درصورتیکه دانشجویان این دانشگاه در این سراها استفاده کنند)، در این شورا حضور دارند و نظارت بر سراهای دانشجویی وظیفه این شورا است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی تصریح کرد: این شورا وظیفه نظارت، ارزیابی و صدور مجوز برای سراهای غیردولتی و تعیین نرخ شهریه این سراهای غیردولتی را بر عهده دارد. نرخ شهریه این خوابگاهها بر اساس عرف منطقهای و قیمت روز اجارهبها تعیین میشود.
وی ادامه داد: فرد سرمایهگذار فضایی را اجاره و یا خریداری میکند و بر اساس قوانین آییننامه مجوز احداث سرای دانشجویی غیردولتی به او داده میشود و پسازآن دانشگاه، دانشجویان را به این سراها معرفی میکند. تنها راه درآمد این سراها برای سرمایهگذار، اجاره بهایی است که از دانشجو اخذ میکند و صندوق رفاه دانشجویی از این سرانههای دانشجویی ریالی دریافت نمیکند حتی به دانشگاهها نیز در قالب وام کمک کرده است.
یزدانمهر با بیان اینکه آمار میزان شکایات از این خوابگاه آمار میزان مشکلات را درمییابیم، گفت: در سه سال اخیر مشکلات دانشجویان کاهش داشته است که همین افزایش رضایتمندی خدمات را نشان میدهد. درگذشته شاهد این بودیم که در این سراها افراد غیردانشجو، کارمند و کارگران در این سراها اسکان داده شده بودند همچنین مشکلات امنیتی وجود داشت که در سه سال گذشته این شکایات کاهش پیداکرده است.
مشاور وزیر و رئیس صندوق رفاه دانشجویی در پاسخ به این سؤال که فرد ناظر بر این خوابگاهها چه کسی است، گفت: فرد ناظر وجود ندارد، هر یک از این سراهای دانشجویی غیردولتی یک فرد صاحبامتیاز است که آن فرد مسئولیت پاسخگویی را بر عهده دارد. هر شخص صرفاً با وجود یک ساختمان مجوز احداث این سرانهها را دریافت نمیکند بلکه آن فرد باید از فیلترهایی عبور کند همچنین دانشگاه منتخب و صندوق رفاه دانشجویی نیز ناظر بر عملکرد آن سراها هستند.
نظارت حلقۀ مفقودهای در اداره خوابگاههای خودگردان است و برخی اتفاقات و معضلات اجتماعی و فرهنگی در این حوزه رخ میدهد که این مبحث مهم را بیش از پیش نمایان میکند. خبرگزاری آنا در گزارشهای آتی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی این خوابگاهها مطالبی منتشر خواهد کرد.
انتهای پیام/4084/4107/پ
انتهای پیام/