محمد سالاری: عملکرد سال اول شورای شهر را موفقتر از سال دوم میدانم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد سالاری امروز(شنبه) در نشست خبری گزارش عملکرد کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، اظهار کرد: از جمله نقاط قوت شورای شهر تهران در چهارمین دوره عدم سیاسی شدن شورا علیرغم پیشبینیها و گمانهزنیهایی که در این خصوص میشد بوده است.
وی ادامه داد: در سال اول و سال دوم چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران از حاشیه سازیهای سیاسی اجتناب شده است و با توجه به حضور دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا در شورای شهر نمیتوان گفت که موضوعات سیاسی تاثیری در روند موضوعات مدیریت شهری نداشته است اما پس از فرمایشات مقام معظم رهبری میتوان گفت که اعضای شورای شهر در این دو سال کارنامه قابل قبولی داشتهاند.
وی یادآور شد: در سال اول شورا تعامل خوبی با دولت یازدهم صورت پذیرفت و چند تن از وزرای دولت یازدهم در شورای شهر حضور پیدا کردند و مصوبات خوبی نیز در این زمینه داشتهایم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: در سال اول دوره چهارم شورای شهر کمیسیون هفتم و کمیسیون تخصصی در دولت شکل گرفت که پیرامون چالشهای شهری بوده و شهردار تهران و رئیس شورای شهر عضو آن کمیسیون شدند و نهایتا مصوبات بسیاری خوبی نیز در مدیریت شهری داشتهاند.
سالاری اضافه کرد: در سال اول دوره چهارم شاهد شکلگیری کمیسیونهای مختلفی بودهایم و روسای سازمانها، نهادها و وزارتخانههای در صحن علنی شورا حضور پیدا کردند. همچنین تصویب برنامه پنج ساله شوراها، تقویت نظارت اجتماعی و رسانهای و همکاری فیمابین اعضای شورای شهر از جمله اتفاقهای شورای چهارم محسوب میشود.
وی گفت: بنده معتقدم نظارت اجتماعی میتواند در تحقق مصوبات شورا و حل چالشهای شهر بسیار راهگشا باشد.
سالاری استفاده نکردن از نقش نظارتی در اجرای مصوبات را از نقاط ضعف شورای شهر دانست و گفت: البته در شورای سوم نیز با این مشکل مواجه بودیم. همچنین پیگیری نکردن تذکرات اعضای شورای شهر از جمله نقاط ضعف هیات رئیسه بوده است در حالی که اکثر مصوبات شورا بدون پیگیری به جایی نمیرسد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، ادامه داد: به عنوان مثال شورای شهر تهران با وسعت چند کشور در خاورمیانه، نیازمند یک مرکز پژوهشهایی مانند مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی است، اما با وجود مصوبهای که در این زمینه وجود دارد هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
با گذشت چهار دوره از شورای شهر، هنوز شاهد تغییر در حسابرسیها نیستیم
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات این است که با گذشت چهار دوره از عمر شورای اسلامی شهر تهران شاهد تغییر و تحولی اساسی در حسابرسیها نیستیم. تفریق بودجه سال 1389 در سال جاری انجام شده است و این بررسی و گزارشهای حسابرسی هیچگونه تاثیری در بهبود وضعیت حسابرسی و خدمت به شهروندان ندارد و با توجه به اینکه بنده و تعدادی از اعضای شورای شهر در این خصوص به ریاست شورا تذکر دادهایم شاهد تغییر رویکردی جدی در این رابطه نبودهایم.
وی گفت: باوجود آنکه تعدادی از اعضای دوره سوم شورا با تشکیل کمیسیون معماری و شهرسازی موافق نبودهاند اما این کمیسیون شکل گرفت و اکنون شاهد آن هستیم که بیش از یک چهارم موضوعاتی که در صحن شورا مطرح میشود مربوط به مباحث شهرسازی، معماری و زیستمحیطی است.
لایحه سیما و منظر شهری پس از چندسال اجرایی میشود
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: یکی از اقداماتی که کمیسیون شهرسازی پیگیری کرد، اجرایی شدن لایحه مربوط به سیما و منظر شهری بود که پس از گذشت چند سال انجام شد و نهایتاً در کمیسیونهای مختلف نیز جلساتی در این زمینه برگزار شد و در هفتههای آتی در صحن علنی شورا در این باره تصمیمگیری میشود.
سالاری یادآور شد: همچنین در شورای چهارم برای نخستین بار موضوع بررسی نماهای ساختمانی در دستور کار قرار گرفت. بر همین اساس اکنون برای اخذ پروانه باید نسبت به نماهای ساختمان نیز اهتمام ویژهای صورت بگیرد و نیز تمامی مراکز 22 گانه دارای کمیسیونهای بررسی نما هستند.
سالاری درباره ساماندهی باغات کن نیز اظهار کرد: شهرداری نسبت به تملک و حفظ باغهای کن مصوباتی داشته است و جلساتی نیز با حضور اعضای شورای شهر و معاونان شهردار برگزار و نهایتاً منجر به تحقق این طرح شده است.
شهرداری برای تملک باغهای کن با محدودیت منابع مالی مواجه است
وی گفت: پیشنهادی که اعضای شورای شهر درباره باغهای کن داده بودند تملک کامل آنها بوده است، اما شهرداری تهران در این زمینه با محدودیت منابع مواجه است.
وی گفت: در این خصوص با حضور نمایندگانی از شورای عالی شهرسازی، محیطزیست، جهاد کشاورزی، شهرداری تهران، شورای شهر و وزارت نیرو جلسهای مشترک برگزار شده و مقرر شد قسمتی از آن تملک و مابقی باغ کن با کاربری تفرجگاهی، پذیرایی و تفریحی مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
وی گفت: شهرداری تهران تملکهای خود را به صورت پایلوت تبدیل به فضاهای تفرجگاهی خواهد کرد و تمامی اعضای کمیسیون ماده 5 معتقدند ساماندهی اراضی بدون مشارکت مالکان راه به جایی نخواهد برد. در نهایت طی 2 سال آینده این طرح تحقق خواهد یافت.
مهندسان ناظر در ساختمانها حضور ندارند
سالاری در ادامه با بیان اینکه در هنگام بروز تخلف عوامل شهرداری باید گزارش خود را ارایه دهند تا نهادهای نظارتی نسبت به جلوگیری از تخلفات ساختمانی اقدام کنند، اظهار کرد: در این رابطه یکی از چالشها این است که مهندسان ناظر در ساختمانها حضور ندارند و پس از انجام تخلف آن را عنوان میکنند.
وی خبر داد: در آینده در راستای پیشگیری از تخلفات ساختمانی اقدامات موثری انجام خواهد شد.
وی درباره خطر شب مردگی در بعضی از مناطق شهر تهران نیز هشدار داد و افزود: اکنون شاهد شب مردگی در بعضی از مناطق شهر تهران از جمله مناطق 6، 7، 3 و 12 هستیم که در این مناطق سکونتگاهها تخلیه شده و جای خود را به مراکز تجاری و اداری دادهاند که ارزش افزوده آنها بالا است و خطر شب مردگی را در شهر تهران ایجاد میکند.
سالاری در مورد ضوابط بلندمرتبهسازی نیز گفت: از جمله مفاد طرح تفصیلی شهر تهران ضوابط بلندمرتبهسازی است که با پیگیریهای انجام شده در شورای شهر نهایتا مطالعات آن سال گذشته نهایی شد و اکنون در شورای عالی معماری و شهرسازی در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه فرد مشاور برای نگارش ضوابط بلندمرتبهسازی و ارائه پیوستهای مطالعاتی درخصوص تاثیر بلندمرتبهسازی بر چالش کمآبی، تاثیر بلندمرتبهسازی در وزش باد تهران، میزان جمعیتپذیری و... انتخاب شده است، گفت: با پیگیریهای انجام شده ظاهرا 20 روز پیش از این، معاونت شهرسازی شهرداری مطالعاتی را در این باره آماده و به شورای عالی معماری ارائه کرده است.
خبر ساخت آسمانخراش 121 طبقه در تهران صحت ندارد
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در ادامه نشست خبری خود در واکنش به مصاحبه یکی از معاونان بنیاد مستضعفان درخصوص ساخت آسمانخراش121طبقه در تهران و بهکارگیری مشاور طرح تفصیلی در این پروژه گفت: فلسفه چنین خبری این است که یکی از مهندسان ایرانیالاصل مقیم امریکا از دوستان نزدیک سعیدیکیا، رئیس بنیاد مستضعفان است که به دعوت وی برای شرکت در یک سمینار درتهران شرکت میکند و پس از آن معاون رئیس بنیاد مستضعفان در این سمینار در جمع خبرنگاران خبر ساخت آسمانخراش را میدهد اما اساسا این خبر صحت ندارد.
وی با بیان اینکه مطالعات مربوطه در خصوص ضوابط بلندمرتبهسازی در شهر تهران در حال بررسی نهایی است، گفت: بنیاد مستضعفان در چشمانداز خود ساخت آسمان خراشها را دارد تا از این صنعت خود به نفع شهر بهره ببرد اما تا نهایی شدن این ضوابط اجازه ساختی صادر نخواهد شد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه شاهد درخواستهای زیادی از سوی متولیان ساختوساز برای بلندمرتبهسازی هستیم، اظهار کرد: باید شهرداری پس از تدوین پاسخ لازم را بدهد. با تصویب قوانین مربوط به بلندمرتبهسازی بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه پهنه اچ 1، شامل ساختمانهایی با بیش از 300 متر ارتفاع است، گفت: حالا پاسخ به این سوال که چه تعداد از این ساختمانها در تهران ساخته و در چه مناطقی هستند، باید پس از تصویب ضوابط بلندمرتبهسازی مشخص شود، اما مشابه طرح تفصیلی که بر روی ضوابط بلندمرتبهسازی نیز تحقیق میکند در طرح پیشنهادی خود ساختمانهای بیش از 100 طبقه را نیز مدنظر قرار دادهایم، اما رویکرد شورا قطعا ساختمانهای کمتر از این خواهد بود و هیچ مسئول و نهادی نمیتواند ادعا کند که در این برهه زمانی که هیچ کدام از ضوابط بلندمرتبهسازی نهایی نشده است میخواهد آسمانخراش بسازد.
سالاری در پاسخ به پرسشی در مورد عملکرد هیئت رئیسه سال اول و دوم شورای شهر تهران گفت: شورای شهر در آستانه تصمیم مهمی قرار گرفته است؛ سال نخست فعالیت شورای چهارم با ریاست مسجد جامعی و سال دوم با ریاست چمران همراه بود. هردوی این افراد در عدم حاشیه سازی سیاسی در شورا و همچنین در ارجای موضوعات تخصصی به کمیسیونها عملکرد خوبی داشتند.
وی گفت: گرچه در دوره اول شاهد تحولات خوبی در زیرساختها بودیم و تعامل خوبی با دولت برقرار کردیم که نهایتاً منجر به ایجاد هفتمین کمیسیون دولت شد. ایجاد زیرساخت نرم افزاری در سالنهای شورا و کمیسیونهای تخصصی نیز از جمله موضوعاتی بود که در سال نخست شورا اتفاق افتاد اما بنابراین در مجموع عملکرد سال اول شورای شهر را موفقتر از عملکرد سال دوم میدانم ضمن اینکه اکثر دوستان اصولگرا نیز در اواخر فعالیت هیئت رئیسه سال اول نیز به این موضوع اذعان داشتند.
وی تصریح کرد: گرچه چمران به واسطه تجربهای که دارد تسلط خوبی روی موضوعات شهری دارد و این ویژگی از جمله نقاط قوت وی است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه آیا با افراد مستقل شورا نیز گفتوگویی از سوی اصلاحطلبان صورت گرفته یا خیر. گفت: قرار نیست ما فکری برای مستقلان شورا داشته باشیم. آنها با توجه به جایگاهی که در کشور و در بین آحاد مردم دارند تشخیص میدهند که چگونه عمل کنند اما ما به عنوان فراکسیون اصلاح طلبان، برنامهای برای رایزنی با اعضای مستقل شورا نداریم.
انتهای پیام/