دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1397 - 16:13
در بیانیه کنفرانس مقابله با تروریسم تأکید شد؛

لزوم پرهیز کشورها از رژیم تحریم‌ها و FATF

کشورهای حاضر در نشست چالش‌های تروریسم در بیانیه پایانی بر لزوم پرهیز از سیاسی‌کاری رژیم تحریم‌های سازمان ملل و فعالیت کارگروه اقدام مالی FATF تأکید کردند.
کد خبر : 342485
2978294.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بیانیه پایانی دومین کنفرانس رؤسای مجالس افغانستان، ایران، پاکستان، ترکیه، چین، روسیه در مورد چالش‌های تروریسم و ارتباطات درون منطقه‌ای صادر شد.


در این بیانیه آمده است: ما رؤسای مجالس و سران هیأت‌های مجالس ملی جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی چین، جمهوری اسلامی پاکستان، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه دومین کنفرانس رؤسای مجالس برای مقابله با تروریسم و ارتباطات درون منطقه‌ای را در تاریخ هشت دسامبر ۲۰۱۸ در تهران با شعار نقش پارلمان در جنگ علیه تروریسم و توسعه همکاری‌های بین المللی برگزار کردیم.


این بیانیه اضافه کرد: در دیدارهای خود به مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی نظیر تروریسم و تأثیر آن بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی پرداختیم. ما عملکرد و پیشرفت‌های به دست آمده از زمان اجلاس اسلام‌آباد تاکنون و چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو را مورد بررسی قرار دادیم و بار دیگر به نقش صلح و توسعه پایدار به‌عنوان پیش شرط ارتقای روابط، یکپارچگی و هم‌افزایی در بین کشورها تأکید کردیم. در این راستا بر لزوم تعامل و گفتگوی بیشتر میان مجالس و ملت‌ها تأکید کردیم.


بیانیه پایانی کنفرانس چالش‌های تروریسم با بیان اینکه از تلاش‌های مجالس کشورهایمان در راستای توسعه همکاری‌ها بر مبنای بیانیه اسلام آباد تحت عنوان «مشارکت به نام صلح، توسعه و همکاری» مورخ ۲۴ دسامبر ۲۰۱۷ استقبال می‌کنیم، ادامه داد: بر نقش مرکزی سازمان ملل در تسهیل همکاری‌های بین‌المللی به منظور پیشگیری و مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی و همچنین نیاز به اتخاذ تمامی اقدامات منطبق با حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد تأکید کردیم.


بیانیه ادامه داده است: نگرانی عمیق خویش را از اثرات مخرب تمامی اشکال و مظاهر تروریسم بر صلح، امنیت و توسعه بیان داشته و تأکید کردیم که تروریسم نباید به هیچ گونه دینی، تمدنی، ملتی یا قومیتی نسبت داده شود و به همین دلیل مصمم هستیم تا در جهت ریشه کن کردن تمامی اشکال تروریسم در منطقه ابتکارات و تلاش‌های جمعی خویش را تحکیم بخشیم و بر نیاز به پیگیری امنیت مشترک، جامع، همکاری جویانه و پایدار، تقویت همکاری‌های برد-برد، کنار گذاشتن معیارهای دوگانه و منافع خودخواهانه ژئوپلتیکی در مقابله با تروریسم و تقویت گفتگو و همکاری میان تمدن‌ها و مذاهب مختلف، ایجاد و بهبود ساز و کارهای دوجانبه و چندجانبه ضدتروریسم و تقویت همکاری های ضدتروریسم در سطح منطقه تأکید کردیم.


در بند بعدی این بیانیه آمده است: اقدامات تروریستی در کشورهای عضو (افغانستان، چین، پاکستان، فدراسیون روسیه، ترکیه و ایران) از جمله حادثه تروریستی اخیر در چابهار مورخ هفت دسامبر ۲۰۱۸ را با شدیدترین لحن محکوم کردیم و به همین علت در خشکاندن ریشه تروریسم و محکومیت حمایت از تروریسم و نیز حمایت از تلاش‌ها در این راستا مصمم هستیم.


در ادامه یادآور می‌شود: با توجه به نقش مؤثر و سازنده دستگاه‌های قانون‌گذاری در ایجاد بسترهای قانونی به منظور مبارزه با تروریسم، بر حمایت از افزایش تبادلات و همکاری‌های بین پارلمانی در سطوح و زمینه‌های مختلف به منظور استفاده از تجربیات یکدیگر با هدف تحقق جهان عاری از تروریسم تأکید کردیم.


در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: تعهدات تمامی کشورها در اجرای قطعنامه های مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل در خصوص تروریسم بین المللی را یادآور شده تأکید نمودیم که تمامی کشورها باید از سیاسی کاری رژیم تحریم های سازمان ملل و فعالیت کارگروه اقدام مالی (FATF) پرهیز نمایند. تکامل متن کنوانسیون جامع تروریسم بین المللی را براساس اجماع نظر بار دیگر مورد تأکید قرار دادیم.


این بیانیه با تأکید بر اینکه سازمان‌های امنیتی اعضای شرکت کننده را به ایجاد یک سازوکار ویژه برای تبادل اطلاعات آشکار و پنهان و رویه‌های خوب و درس‌های آموخته شده برای جلوگیری و مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی تشویق کردیم، تصریح کرد: به منظور مبارزه با تروریسم به خصوص آن دسته از کشورهایی که قربانی تروریسم هستند منطبق با تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد در اجتناب از فراهم نمودن مأمن برای تروریست‌ها و نیز اجرای عدالت مبتنی بر اصل استرداد یا تعقیب قانونی هر شخصی که اقدامات تروریستی را مورد حمایت قرار داده یا آنها را تسهیل کرده یا در آن اقدامات مشارکت کرده یا تلاش برای مشارکت در تأمین مالی، برنامه‌ریزی، آمادگی یا اجرای آن داشته است، کشورها را برای همکاری کامل فراخواندیم.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب