دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1394 - 09:21
به همت دانشجوی واحد علوم و تحقیقات

فرآیند کنترل آلاینده گوگرد دی اکسید و تولید سدیم سولفیت اختراع شد

فرآیند کنترل گاز SO2 و تولید ماده صنعتی Na2SO3 از سوی دانشجوی کارشناسی واحد علوم و تحقیقات اختراع شد.
کد خبر : 33810

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات در این باره گفت: امروزه یکی از معضلات جامعه بحث آلودگی هوا است. این آلودگی از آلاینده‌های متفاوتی نشات می‌گیرد. یکی از آلاینده‌ها گوگرد دی اکسید است که باعث ایجاد بیماری‌های مختلفی می‌شود.


سید محمدامین اجاق ادامه داد: هدف این طرح در بحث محیط زیست جلوگیری از ورود گوگرد دی اکسید به محیط زیست و همچنین تولید ماده صنعتی سدیم سولفیت است که کشور را از واردات این ماده بی‌نیاز می‌سازد.


این محقق واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه این طرح در دو مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی طراحی شده است، افزود: در مقیاس آزمایشگاهی آزمایشات لازم را انجام داده و به نتایج مطلوب دست یافتیم. در مقیاس صنعتی طراحی بدین‌گونه است که گازهای مختلف از دودکش کارخانه‌ها خارج می‌شود، این گازها عموما دمای بالایی دارند و برای اینکه به تجهیزات و دستگاه‌ها آسیب نرسد باید دمای گازها را کاهش دهیم که این کاهش دما را یا با آب سرد انجام می‌دهیم یا با ایرفن‌ها این کاهش دما ایجاد می‌شود.


اجاق تصریح کرد: پس از کاهش دما گازها را وارد اسکرابرهای مرطوب می‌کنیم. اسکرابرهای مرطوب این قابلیت را دارند که اکثر آلاینده‌ها را جذب کند ولی گوگرد دی اکسید جذب نمی‌شود و از اسکرابر خارج می شود.


وی گفت: گوگرد دی اکسید را در یک راکتور با سدیم کربنات واکنش می‌دهیم و سدیم بی‌سولفیت تشکیل می‌شود، سپس سدیم بی‌سولفیت را با یک راکتور دیگر با سود واکنش می‌دهیم تا سدیم سولفیت به دست آید.


به گفته این محقق جلوگیری از ورود گوگرد دی اکسید و سایر آلاینده‌ها به محیط زیست، جلوگیری از ورود سایر آلاینده‌های همراه (نیتروژن اکسید،کربن دی اکسیدو...) گوگرد دی اکسید به محیط زیست، تولید ملی ماده صنعتی سدیم سولفیت و جلوگیری از واردات و فراهم آوردن بستری مناسب برای صادرات سدیم سولفیت از اهداف اصلی این پروژه بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب