از سبکزندگی «دیجیتال نومَد» چه میدانید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از این که هر روز ساعت مشخصی بیدار شوید، به محلکار مشخصی بروید، کارهای مشخصی انجام دهید و در نهایت هم به مکان مشخصی برگردید، خسته نشدید؟ برای بعضی از ما، تأکید میکنم فقط بعضی از ما و نه همه، این سبک زندگی کسالتبار و آزاردهنده است و باید فکری به حال آن کنیم؛ البته اگر بنا داریم به غیر از زنده بودن، به معنای واقعی، زندگی کنیم. اگر حتی تصورِ کنار گذاشتن زندگی کارمندی و روزمره در شهرهای بزرگ و کوچ به گوشهای دنـج با شرایطی متنوع برایتان سخت و دور است، پرونده امروز ما به شما میگوید در این راه به چه چیزهایی نیاز دارید، چگونه کسب درآمد کنید و چه مسیری باید طی شود تا بتوانید هرچه سریعتر کوچگردی دیجیتالی و هیجانانگیز خود را شکل دهید. کافی است یک کولهپشتی از وسایل شخصی و یک لپتاپ داشته باشید و البته قوی و صبور باشید. اینها مهمترین چیزهایی است که برای زندگی به سبک کوچنشینیِ امروزی نیاز دارید.
«دیجیتال نومَد» چه مدل زندگی است؟
در سبک زندگی «کوچگردی دیجیتالی» یا «Digital Nomad» که چند سالی است وارد کشورمان شده است و عمر کوتاهی در فرهنگ ما دارد، درست مثل عشایر ایلهای قشقایی و بختیاری، وسایل اولیه و ضروری که برای ادامه زندگی به آنها نیازمندیم را به همراه یک ابزار کار دیجیتال مثل «لپتاپ» و «دوربین عکاسی» میریزیم درون یک کوله و برای کشف دنیای بزرگ و شگفتانگیز بیرون از شهرهای بزرگ، خارج میشویم. درست است که این روزها جمعیت کوچگردهای سنتی کمتر شده و بیشترشان در جستجوی شرایط بهتر زندگی مجبور به شهرنشینی و حاشیهنشینی شدهاند اما شکل دیگری از کوچگردی، به اسم «کوچگردی دیجیتالی» در حال رواج است که باز هم راهی است برای یافتنِ شرایط مناسب زندگی، منتها با کسب درآمد از طریق دورکاری به وسیله فناوری. کوچگردها برخلاف ایلها، تنها سفر میکنند و به جای اسب و الاغ، با قطار و هواپیما و اتوبوس جابهجا میشوند و به جای دام پروری و کشاورزی، بهشکل آنلاین، ارتزاق میکنند. هرجایی میتواند دفتر کار یک کوچگرد دیجیتال باشد و این نباید برایتان عجیب باشد که آنها را در کافهای در «تهران»، رستورانی در «تفلیس» یا منزل میزبانشان در «قاهره» مشغول کار ببینید! از مزایای این شرایط کار و زندگی، میتوان به آزادی عمل فرد اشاره کرد که نیاز نیست حتما به شکل فیزیکی در اداره یا دفتری حضور داشته باشد، قادر است در محیطی بهدور از استرس از مهارتهای خود در راستای انجام بهتر اموری که به او سپرده شده است استفاده کند، میتواند زمانبندی مناسبی برای انجام کارهایش داشته باشد و با چندین کارفرمای مختلف بهصورت همزمان و دورکار همکاری داشته باشد و درآمد ماهیانه اش را ارتقا دهد. این فرد با کمترین امکانات و هزینه (یک لپ تاپ یا کامپیوتر و یک خط اینترنت) قادر است در هر محلی به انتخاب خود، مشغول به کار شود. در حقیقت کوچگردی دیجیتالی یا «فریلنسینگ» سادهترین راه برای این است که رئیس خود باشید.
روی دشوار سکه کوچگردی دیجیتالی
این سبک زندگی ممکن است به ظاهر خیلی جذاب و شگفتانگیز باشد. این که بهجای سکونت در شهرهای بزرگ، به روستاهای خوشآب و هوا کوچ کنی یا همیشه در سفر باشی و هرجا که دلت خواست کار کنی، واقعا رویایی است اما لیوانِ کوچگردی دیجیتال، نیمه خالی هم دارد. مثلا حمل کردن وسایل یک زندگی در قالب یک کوله بر دوش به طور مداوم، بعد از مدتی خستهتان میکند یا این که دیگر آن ثبات و آشنایی فضای همیشگی زندگی و محیط کار را نخواهید داشت و ممکن است هر روز جایتان تغییر کند. در دیجیتال نومَد، هرروز با یک کارفرمای جدید کار میکنید و باید با امنیت شغلی و مالیتان خداحافظی کنید؛ بیشتر افرادی که فریلنسر نیستند، یک درآمد ثابت و بیمه دریافت میکنند اما برای یک فریلنسر، ممکن است در یک ماه کار زیادی وجود داشته باشد ولی در ماه بعد پروژه کمتر و درآمد کمی وجود داشته باشد. بیشتر کارفرمایان به کارمندان خود در زمان تعطیلات و روزهای بیماری مرخصی یا حقوق میدهند اما یک فریلنسر اگر یک روز کار نکند، برای آن روز هیچ مبلغی دریافت نخواهد کرد. در نتیجه، فریلنسرها معمولا در تعطیلات یا حتی زمانی که کسالت دارند هم باید کار کنند.
چگونه یک کوچگرد دیجیتالی شویم؟
پیشگامان کوچگردی دیجیتالی، همان کارآفرینان آنلاین، فریلنسرها و دورکارهایی هستند که در جهان پرسه میزنند و با لپتاپ خود کار میکنند. ممکن است با دیدن تصاویر آنها در ساحل اقیانوس، دامنه های کوهستان یا در بیابانها، مسحور کار و بارشان شوید و بخواهید این شکل از زندگی را تجربه کنید اما قبل از آن باید به چند نکته توجه کنید. اگر شما شغلی دارید که بهطور کامل یا بخشی از آن را به صورت آنلاین انجام میدهید، میتوانید تحقیق کنید شرکتی که برایش کار میکنید سیاست دورکاری یا فرستادن نیرو به مناطق مختلف را دارد یا نه؟ با لپتاپ خود صمیمیتر شوید چون یکی از پیش نیازهای سبک زندگی دیجیتال است. فرصتهای شغلی زیادی وجود دارد که انجام آنها به صورت کامل از راه دور و در هر نقطه از جهان امکانپذیر است اما اگر شغل فعلیتان بهصورتی نیست که انجام آن بهصورت آنلاین امکانپذیر باشد، برای تجربه سبک زندگی کوچگردی دیجیتال بهتر است شغل خود را عوض کنید، فریلنسر شوید یا کسب و کار خودتان را راه بیندازید. مهارتها و علایقتان را بنویسید. آیا شما یک نویسنده، عکاس، ریاضیدان، طراح وب، بازاریاب و. .. هستید؟ از انجام چه کاری لذت میبرید؟ نقاط قوت شخصیت و کار شما چیست؟ در قدم بعد، فهرستی از مشاغلی که فکر میکنید در آن خوب هستید را بدون هیچگونه محدودیتی بنویسید. سپس در بهترین و معتبرترین سایتهای فریلنسر خارجی(اگر به زبانهای خارجی تسلط دارید) و ایرانی، به اشتراک بگذارید و منتظر دریافت پیشنهاد کار بمانید. هزاران کارآفرین در جهان وجود دارند که همواره در حال سفر هستند و کسبوکار خود را هم اداره میکنند. هم اکنون بسیاری از شرکتهای بزرگ بهصورت کلی یا جزئی از تیمهای دورکار استفاده میکنند از جمله خبرگزاریهای معتبر و شرکتهایی که به دنبال مزایای استفاده از نیروی دورکار هستند تا بدون نیاز به بزرگتر کردن محل کار، بتوانند کسبوکار و کارکنان خود را گسترش دهند.
بهترین مشاغل برای تجربه سبک زندگی دیجیتال نومَد
خُب، اگر بهطور قطعی تصمیم به کوچگرد شدن گرفتهاید، ما برخی از پرطرفدارترین مشاغل فریلنسری دنیا را به شما معرفی میکنیم.
1 - برنامهنویسی/ بسیاری از کسانیکه سبک زندگی دیجیتال را برای خود انتخاب کردهاند از برنامهنویسان و توسعهدهندگان صفحات وب هستند. مزایای برنامهنویسی قابل کتمان نیست؛ حقوق خوب و امکان کار در هر نقطه از جهان.
2 - بازاریابی/ بسیاری از دیجیتال نومدها در شاخههای مختلفی از بازاریابی فعالیت میکنند. «دیجیتال مارکتینگ» برای موفقیت در کسب و کار ضروری است، به همین دلیل فرصتهای شغلی زیادی در این زمینه وجود دارد.
3 - طراحی گرافیک/ شما بهعنوان یک طراح گرافیک و تصویرساز میتوانید در هر نقطه از جهان و از طریق اینترنت با مشتریان خود در ارتباط باشید. سفر به مناطق مختلف میتواند منبع الهام برای طراحیهای شما باشد.
4 - مشاوره/ برای کسانیکه در زمینه خاصی تجربه دارند، تبدیل شدن به مشاور یا مربی یک گزینه مناسب است. نیاز نیست ۲۰ سال در زمینه خاصی تجربه داشته باشید؛ همین که در یک زمینه، کار موفقی انجام داده باشید کافی است. مثلا اگر در تبلیغات فیس بوکی مهارت دارید میتوانید یک مشاور متخصص در این زمینه شوید.
5 - ترجمه/ وقتی به مشاغل دورکاری فکر میکنیم، شاید ابتدا شغل مترجمی به ذهن مان نرسد اما فراموش نکنید این شغل کاملا مناسب دورکاری و زندگی مستقل است.
6 - نویسندگی/ از قرنهای گذشته، نویسندگان عادت داشتند سراسر جهان را برای پیدا کردن قصهها و اتفاقات جالب بگردند. نویسندگی، شاخههای زیادی مثل تولید محتوا برای وب سایت، وبلاگ، سفرنامهنویسی، روزنامهنگاری و نوشتن کتاب دارد.
7 - ویراستاری/ هر روز محتوای زیادی در جهان منتشر میشود که نویسندگانش نیاز به ویراستار دارند.
8 - آموزش/ فرصتهای تدریس زیادی از زبان انگلیسی و فرانسوی گرفته تا شیمی و فیزیک و حتی آموزش کار با نرمافزارهای مختلف در اینترنت وجود دارد و بسیاری از مؤسسات آموزشی به دنبال معلمهای فریلنسر هستند تا برای تدریس خصوصی آنلاین از آنها استفاده کنند.
9 - دستیار مجازی/ اگر به نظم و سامان دهی کارها علاقه دارید، دستیار مجازی، یک گزینه شغلی عالی برای شما محسوب میشود. برای این کار نیازی نیست تخصص خاصی داشته باشید بلکه وظیفه شما تنها هماهنگی برخی امور مثل بررسی رزومههای رسیده است که مدیر شما زمان کافی برای اداره آنها ندارد.
10 - عکاسی و فیلمبرداری/ تولید محتوای تصویری در زمینههای مختلف، ضمن این که علاقهمندان زیادی در فضای مجازی دارد، یک شغل عالی برای تبدیل شدن به کوچگرد دیجیتالی است.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/