مزاحمت خیابانی برای بانوان جرم است
به گزارش خبرنگار حوزه زنان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بسیاری از مشکلاتی که زنان و کودکان با آن روبهرو هستند به دلیل عدم آگاهی از قوانین است، درصورتیکه کمی اطلاعات در خصوص قوانین شهروندی میتواند شرایط را تا حدود زیادی تغییر دهد.
دو مادهقانونی ۶۳۸ و ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی به اذیت و آزار زنان در فضای شهری اشاره دارد و مصادیق متلکپراکنی، دستدرازی و تعقیب را در برمیگیرد.
بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی هرکسی بهصورت علنی در اماکن عمومی عمل حرامی را انجام دهد علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا دوماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود و درصورتیکه مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست ولی عفت عمومی را جریحهدار کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
در ماده ۶۱۹ نیز آمده است: «هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند، به حبس از دو تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد» و در نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه در خصوص این ماده آمده است: «به کار بردن لفظ یا الفاظ رکیک جهت تحقق جرم موضوع ماده ۶۱۹ شرط نیست و چنانچه مسلم شود که مردی بهقصد مزاحمت زنی را تعقیب کرده است، قابل مجازات است.»
اما یکی از مواردی که سبب میشود که در آزار و اذیت خیابانی زنان از شکایت صرفهنظر کنند اثبات این جرم است.
اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید صدایتان را بالا ببرید تا دیگران متوجه فرد مردمآزار شوند و به این طریق بتوان او را راحتتر شناسایی کرد.
اگر مزاحمت توسط راننده وسیله نقلیه رخ میدهد حتماً شماره پلاک خودرو و با موتور او را یادداشت کنید تا آن را در اختیار پلیس قرار دهید.
در صورتیکه عابران و رهگذران در جریان مزاحمتی که برای شما ایجادشده قرار گرفتند تلاش کنید از آنها شهادت کتبی بگیرید زیرا اگر فرد مزاحم اقرار نکند و شما هم شهادت شاهدان را نداشته باشید اثبات جرم سخت به نظر میرسد.
بااینوجود شاید فردی که مورد مزاحمت قرارگرفته به این نتیجه برسد که بهتر است از کنار شکایت بهراحتی بگذرد اما در کل باید این مسئله نهادینه شود که آزار و اذیت زنان موضوعی عادی نیست و جرم بهحساب میآید.
انتهای پیام/4087
انتهای پیام/