دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1397 - 17:10
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده:

خانواده‌های ایرانی دچار لکنت زبان شده‌اند/ هجوم مشکلات معیشتی و اقتصادی به خانواده‌ها

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اختلال ارتباطی در درون خانواده‌های ایرانی، گفت: خانواده به‌دلیل لکنت زبان شده است و به‌دلیل عدم مفاهمه، سوءتفاهم و خشونت لفظی زیاد شکل می‌گیرد.
کد خبر : 315421

به گزارش خبرنگار زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار، عصر امروز در هفتمین نشست تجارب زیسته زنان در دفاع مقدس با حضور همسران و دختران شهدا و جانبازان با اشاره به فداکاری‌ها و ایثار شهدا و جانبازان و رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس، اظهار کرد: زندگی امروز خود را مدیون خون شهدا و خانواده‌هایشان هستیم و این موضوع از حرف و شعار گذشته است زیرا بسیاری از داشته‌های مادی و معنوی ما حاصل فداکاری و ایثار این عزیزان است.

وی ادامه داد: یکی از سیاست‌های معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری که در ادامه سیاست‌های دولت تدبیر و امید و سیاست‌های مقام معظم رهبری است، تجارب زیسته همسران و دختران شهدا و جانبازان است که تلاش می‌کنیم مستندسازی و دریافت این تجارب به‌صورت کامل صورت گیرد، بر همین اساس دیدارهای منظم و مستمری را با خانواده‌های این عزیزان برگزار می‌کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یادآور شد: در این دیدارها در جریان وضعیت و شرایط زندگی خانواده‌های شهدا، ایثارگران و جانبازان قرار می‌گیریم تا چنانچه مشکلی وجود دارد نسبت به حل و رفع آن اقدام کنیم. هرچند حضور پررنگ بنیاد شهید و کارشناسان ذیربط کار را ساده‌تر کرده است.

وی ادامه داد: تلاش نسبت به برگزاری دیدارهای منظم با این خانواده‌ها وظیفه ماست که علاوه بر آن در ایجاد انگیزه و انرژی مثبت برای ادامه کار نیز بسیار مؤثر است زیرا مادران شهدا آن‌قدر با اعتقاد و امیدوار نسبت به مسائل در اوج سختی‌ها و دشواری‌ها نگاه می‌کنند که ما می‌توانیم از آن‌ها الگو و الهام بگیریم.

ابتکار با اشاره به برگزاری نشست‌ها و جلسات متعدد با محوریت زنان و کودکان گفت: نشستی با محوریت آثار جنگ بر کودکان، و همچنین در مورد نقش زنان در صلح و امنیت کشور در سال گذشته برگزار کردیم که انعکاس بسیار خوبی در جامعه داشت که در این نشست عوارض جنگ و ناامنی بر زنان و کمک به برقراری صلح و ایفای نقش زنان در این زمینه بررسی شد. همچنین نشست آثار جنگ‌ها بر کودکان با همکاری دادگستری و کانون پرورش فکری برگزار شد زیرا بی‌رحمی و بی‌توجهی به حقوق کودکان در جنگ‌های سوریه و یمن روال شده است. 

وی با اشاره به طرح راهبردی و محوری معاونت زنان گفت: گفتگوی ملی خانواده و گفتگوی بین نسلی از محورهای مهم برنامه‌های معاونت زنان ریاست جمهوری است زیرا موضوع خانواده در قالب سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاست‌های رئیس جمهور و ماده 102 قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته است.

این مقام مسئول در معاونت ریاست جمهوری ادامه داد: خانواده ایرانی در معرض آسیب‌های بسیار زیادی قرار دارد به‌طوری که از بُعد اقتصادی، معیشتی، اشتغال، تورم و گرانی را شاهدیم که در این زمینه معاونت زنان در مورد توان‌افزایی زنان، کارآفرینی، اشتغال و مشاغل خانگی و مباحث حقوقی زنان برنامه‌ریزی‌های مناسب و منظمی در دست کار دارد تا زنان بتوانند این مشکلات را پشت سر بگذارند.

ابتکار یادآور شد: در کنار همه این مشکلات مسئله‌ای که جامعه‌شناسان و روان‌شناسان به آن توجه دارند معضل اختلال ارتباطی در درون خانواده است زیرا خانواده به‌دلیل گرفتاری‌ها، انقلاب دیجیتال و نوع مناسبات مختلف دچار لکنت زبان شده است و به‌دلیل عدم مفاهمه، سوءتفاهم و خشونت لفظی در درون خانواده زیاد شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: متأسفانه اختلاف ارتباطی فقط در مورد زن و شوهر نیست بلکه نیاز به شکل‌گیری گفتگوی بین‌نسلی داریم که در این راستا با نظر کارشناسان و اساتید جامعه‌شناسی و روانشناسان از سال گذشته طرحی را در 20 استان کشور کلید زدیم و هم‌اکنون نیز با حضور تشکل‌ها ادامه دارد.

ابتکار تصریح کرد: این طرح فقط اختصاص به زنان ندارد بلکه مردان را نیز شامل می‌شود. هم‌اکنون گفتگوی ملی و بین‌نسلی در سطح استانی و ملی شکل می‌گیرد که در ارتباط با مسائل خانواده و آسیب‌ها و مهارت‌های ارتباطی برنامه‌ریزی می‌کند. بر اساس نظرات انجمن جامعه شناسی ایران در 31 استان و 50 نقطه کشور ارتقای مهارت‌های گفتگو انجام می‌شود و تاکنون این سلسله گفتگوی بین نسلی با حضور خانواده‌های ایثارگران در دو جلسه برگزار شده است.

وی ادامه داد: با همکاری انجمن جامعه‌شناسی ایران، تقویت مهارت ارتباطی در داخل خانواده‌ها و بین اعضا در سطح ملی تعریف می‌شود. بر همین اساس امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های معاونت زنان و نگاه کارشناسی و علمی محققان گفتگوی ملی خانواده و بین‌النسلی را ذیل این طرح ملی استمرار دهیم زیرا این مسئله بسیار مهمی است. 

ابتکار تصریح کرد: متاسفانه جوانان ما گاهی اوقات احساس می‌کنند شنیده نمی‌شوند و منزوی هستند و این مشکلی نیست که فقط به آنها مربوط باشد. 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: در انتقال تجربه زیسته و ارزش‌ها و دلاوری‌های شخصیت‌های شهدا و خانواده‌های آنها در مقابل نسل ‌آینده مسئولیت داریم و نمی‌توانیم به سادگی از آن عبور کنیم. 

وی با اشاره به عملیات روانی دشمن و بدخواهان ایران برای دامن زدن به این موضوع گفت: متاسفانه عملیات روانی دشمن در بین مردم ایران شدت گرفته و اتفاقات دو روز گذشته در زمینه سقوط نرخ دلار بیدار باشی برای کسانی است که به وعده‌های دروغین بدخواهان ایران دل بسته بودند.

 ابتکار گفت: دشمن می‌خواهد نسل جوان ما به تاریخ گذشته و ایرانی بودن مسلمان بودن خود افتخار نکند و دشمن نسل جوان ما را هدف گرفته است. 

انتهای پیام/4044/

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
شایسته
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۹
۰
وقتی که پدری قادر به تامین هزینه های زندگیش نباشه لکنت که چه عرض کنم تکلم کلا یادش میره
گوشتیران
قالیشویی ادیب