گزینش دانشگاه آزاد اسلامی باید مرکز احراز و کنترل صلاحیت عمومی و حرفهای باشد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی در نشست سراسری مدیران گزینش که بهمنظور بررسی و تبیین عملکرد، سیاستها و رویکردهای دفتر مرکزی و دفاتر استانی گزینش برگزار شد، گفت: همانطور که انسان باید نسبت به رفتار و اعمال خود مراقبت داشته باشد و عملکرد خود را محاسبه کند، سازمانها هم به مراقبت و محاسبه آنچه انجام میدهند، نیاز دارند.
وی با اشاره به جایگاه گزینش در دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: باید صلاحیت عمومی و حرفهای اعضای کارمندی و هیأت علمی آن بهدرستی بررسی شود، چراکه ارتقای منابع انسانی را هدف گرفتهایم و معتقدیم همانطور که صلاحیتهای حرفهای یک خلبان برای هدایت هواپیما باید بهدرستی بررسی شود، صلاحیت حرفهای معلمان و کارکنان هم باید موردبررسی قرار گیرد، در غیر این صورت منجر به سقوط سازمان میشود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پیشنهاد بنده این است که عنوان دفتر مرکزی گزینش به «مرکز تعیین صلاحیت عمومی کارکنان و اخلاق حرفهای اعضای هیأت علمی» تبدیل شود، چون فردی که میخواهد بهعنوان مدیر، کارمند یا استاد دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی استخدام شود، باید دارای صلاحیتهای عمومی و حرفهای باشد و این مرکز میتواند متولی احراز و نظارت بر این صلاحیتها باشد.
وی با تأکید بر اینکه نظام بررسی و احراز صلاحیتهای عمومی و حرفهای باید به نظامی کارا تبدیل شود، ادامه داد: البته وظیفه این مرکز نباید تنها بررسی و احراز صلاحیتها باشد، بلکه همانطور که هر حرفهای نیازمند آموزش مهارتهاست، باید برای صلاحیت حرفهای مدیران و اعضای دانشگاه آزاد اسلامی هم تدبیری داشته باشیم.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به اعضای دفتر مرکزی و دفاتر استانی گزینش دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نگاهم این است که گزینش دانشگاه آزاد اسلامی باید یک مرکز احراز و کنترل صلاحیت عمومی وحرفهای باشد.
دکتر طهرانچی با تأکید بر لزوم توجه به روشها و رویکردها در گزینش افراد، اظهار کرد: سازمانهایی که میخواهند در تعلیم و تربیت نقش ایفا کنند، به صیانت نیازمندند. علاوه بر معلمان مدارس و استادان دانشگاهها، کارمندانی که در محیط آموزشی و تربیتی فعالیت میکنند نیز بهنوعی معلم هستند و اگر در این سازمانها ارزشها صیانت نشود، نمیتوانند در تربیت افراد اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه امربهمعروف و نهی از منکر یکی از واجبات دینی است، خاطرنشان کرد: زمانی که تذکر اخلاقی و رفتاری با زبان ملاطفت از سوی مدیران، معلمان یا کارکنان گفته شود، کارایی بیشتری دارد و اگر استاد در کلاس امربهمعروف کند و موردقبول دانشجو قرار گیرد، انجام این فریضه بر استاد واجب است.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر افرادی که در سازمانهای تربیتی مشغول بهکار هستند، به اجرای تعالیم شرعی اعتقاد داشته باشند، دانشگاه محیطی یاددهنده خواهد بود و همه کارکنان در این سازمان بهنوعی معلم هستند.
انتهای پیام /4085/پ
انتهای پیام/