دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1397 - 09:30
آنا گزارش می‌دهد؛

جولان طاووس‌ها در حیاط دانشگاه شهید چمران اهواز

زمانه عوض شده و دیگر برای خواستن طاووس نیاز به جور هندوستان نیست؛ دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز پذیرای پرندگان خوش خط و خالی هستند که به فضای دانشگاه زیبایی خاصی بخشیده‌اند.
کد خبر : 312714

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حضور طاووس‌های زیبای رنگی و سفید در حیاط سازمان مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز حال و هوای دیگری به این دانشگاه داده است. کمتر رهگذری غریبی را می‌توان دید که با دیدن این طاووس‌ها تبسم بر لب دقایقی را به تماشای این پرندگان مشغول نشود و از آن‌ها عکس نیندازد. اما انگار با درک مخاطبان خود بال‌های زیبایشان را گسترانده و زیبایی خود را به رخ این انسان‌های دو پا می‌کشانند. داستان حضور این زیبا رویان به سال ۱۳۸۳ برمی‌گردد زمانی که تقریباً مدت کوتاهی از افتتاح موزه علم و طبیعت دانشگاه شهید چمران نگذشته بود و نمونه‌های تاکسیدرمی این پرندگان خوش‌خط ‌وخال را در معرض نمایش گذاشته شد.



مدیر سابق موزه علم و طبیعت دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: به دلیل آنکه مدت‌ها در حوزه مدیریت و راه‌اندازی موزه علم و طبیعت دانشگاه فعالیت می‌کردم با همه ادارات محیط‌‌‌ زیست و افرادی که در رابطه با تکثیر و فروش حیوانات بودند، آشنایی داشتم. معاون مالی وقت دانشگاه پیشنهاد داد که در صورت امکان تعدادی طاووس در دانشگاه پرورش دهیم.


مهناز کسیمی در ادامه افزود: چند سال قبل سفری به کشور هند داشتم و مدتی در هتلی اسکان داشتم که طاووس‌ها در حیاط آنجا زندگی می‌کردند. هوای آنجا به‌شدت گرم بود اما بااین‌وجود این پرندگان زیبا در آنجا به‌راحتی زندگی کرده و زیبایی خاصی را به محیط بخشیده بودند.


وی در ادامه افزود: امکانات و امکان این موضوع بررسی شد و بحث تأمین بودجه آن نیز مطرح شد و دانشگاه با اختصاص بودجه به این مسئله موافقت کرد.


مدیر سابق موزه علم و طبیعت دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه افزود: با ارتباطاتی که داشتم کمتر از یک هفته سه جفت طاووس رنگی و سفید همراه با مواد غذایی‌شان را آزمایشی خریداری کرده و وارد حیاط سازمان مرکزی کردیم و زیر پلکان موجود در همان حیاط را که نزدیک‌ترین و مناسب‌ترین محل به نظر می‌رسید را هم به‌عنوان محل زندگی و خواب آن‌ها قراردادیم. از سوی دیگر قرار شد نگهبانان سازمان مرکزی نیز مراقبت‌های لازم را از آن‌ها به عمل‌آورند و به کمک کارگران سازمان آب غذای آن‌ها را تأمین کنند.



کسیمی در ادامه افزود: ناگفته نماند که برای جلوگیری و سازش طاووس‌ها به محیط جدید ابتدا بال‌های پرواز آن‌ها بریده شد. روزهای اول آن‌ها به دلیل غریب بودن محیط ناآرام و خشن بودند و گاهی به دروپیکر و یا شیشه‌های اطراف برخورد می‌کردند ولی به‌مرور با محیط آشنا شدند و از استرس آن‌ها کاسته شد.


وی ادامه داد: با توجه به زیبایی که این پرندگان به محیط سازمان مرکزی دادند مدیریت دانشکده ادبیات درصدد برآمد که برای دانشکده ادبیات همین کار را انجام دهند و آن‌ها نیز چند جفت طاووس از فروشنده قبلی تهیه‌کرده و چند ماهی در دانشکده نگهداری کردند؛ ولی ظاهراً دچار مشکل شدند و آن‌ها را به سازمان مرکزی منتقل کردند.


عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران در ادامه اضافه کرد: تاکنون این پرندگان ضمن تلفاتی که بنا به دلایلی داشته‌اند، چندین تخم و جوجه تولید کرده و با تکثیر مداوم تعداد آن‌ها متعادل شده است. به‌هرحال از روزی که طاووس‌ها به سازمان مرکزی دانشگاه شهید چمران راه پیدا نمودند، این دانشگاه به سبب داشتن این پرندگان زیبا با دلپذیرتر و موردتوجه دوستان قرار گرفته است. امیدوارم این رویه در سایر دانشکده های این دانشگاه و سایر دانشگاه‌ها تسری یابد.


انتهای پیام/۴۰۸۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب