دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1397 - 16:42
در بیانیه تحلیلی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی؛

کابینه دولت نیاز به تغییر دارد

کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در بیانیه‌ای راه برون رفت از معضلات اقتصادی، تغییر رویکرد دولت، تحقق بخشیدن راهبردهای اقتصاد مقاومتی و تحول در کابینه با جوان‌گرایی و بهره گیری از مدیران کارآمد، روحیه جهادی دانست.
کد خبر : 307120

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست فصلی دبیران استانی کانون دانشگاهیان با تبادل‌نظر استادان در تهران برگزار شد.


در این نشست حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی، علی اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، چمران و حسینی دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی سخنرانی کردند.


در پایان این نشست بیانیه کانون دانشگاهیان ایران اسلامی خوانده شد، در این بیانیه آمده است:


بسم الله الرحمن الرحیم


خداوند متعال را شاکریم که با عنایت و رحمت لایزال خود بر مردم مسلمان ایران، توفیق برپایی حاکمیت توحید و اعتلای کلمه‌الله را در این سرزمین به سال چهلم خود رساند و اعجاز پیروزی و تداوم شکوهمند انقلاب اسلامی را، علیرغم انبوهی از توطئه‌ها و مشکلات نظیر جنگ تحمیلی، تهدیدها، فشار روانی و تحریم‌های گسترده اقتصادی، تا اربعین بهار استقرار آن استمرار بخشید.


به فضل الهی نظام اسلامی با هدایت و درایت ولی‌فقیه جامع‌الشرایط در چهار دهه گذشته کارنامه‌ای درخشان از دستاوردهای بزرگ در بخش‌های مختلف داخلی و بین‌المللی برای مردم ایران و مسلمانان و آزادگان جهان به ارمغان آورده است و روحیه مقاومت و فرهنگ پایداری را در منطقه و جهان ازجمله لبنان، فلسطین، عراق، سوریه، بحرین و یمن احیا کرده و نقشه‌های استکبار جهانی، صهیونیسم بین‌الملل و ارتجاع عرب و خیمه‌شب‌بازی‌های معاندان و منافقان را به شکست و رسوایی کشانده است، هرچند که تا نیل به آرمان‌ها و اهداف متعالی انقلاب ازجمله شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی مسیری سخت و طولانی را فرا روی ملت قهرمان ایران است.


کانون دانشگاهیان ایران اسلامی به‌عنوان یکی از رویش‌های اصیل جریان نخبگی انقلاب اسلامی، با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدای گران‌قدر انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت، در پایان نشست فصلی خود، نکاتی را در تحلیل مسائل عمومی کشور تقدیم می‌دارد:


1- راه برون‌رفت از معضلات اقتصادی را تغییر رویکرد دولت و تحقق بخشیدن راهبردهای اقتصاد مقاومتی و تحول در کابینه با صبغه جوان‌گرایی و بهره‌گیری از مدیران کارآمد، باانگیزه، با روحیه جهادی و خودباوری می‌دانیم و به رئیس‌جمهور توصیه می‌کنم، خط‌مشی رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی، در تغییر نسلی مدیران نظام و اعتماد به جوانان متدین و متخصص در سپردن مسئولیت‌های کلان را سرمشق خود قرار دهند و به پنج سال مدیریت برخی ژنرال‌های خسته، اشرافی و ناتوان پایان دهند؛ مسلماً این تحول امید، اعتماد و همکاری مردم را مضاعف خواهد ساخت.


2- نگاه نادرست و خوش‌بینانه به غرب که راهبرد اصلی دولت یازدهم و دوازدهم برای حل مشکلات کشور بود، مطابق پیش‌بینی‌های دلسوزان انقلاب، تبعات منفی و مخرب خود را از ابتدای سال ١٣٩٧ به نمایش عمومی گذاشت و با بی‌تدبیری پی‌درپی و ناهماهنگی میان مسئولین اقتصادی دولت، چالش گسترده ارزی، مالی و تورم لجام‌گسیخته در بخش‌های ضروری زندگی مردم نظیر تأمین مواد غذایی و مسکن را موجب شد. بی‌تردید جنگ اقتصادی دشمن در بستر اعتماد به غرب و رهاسازی امر مدیریت اجرایی کشور شکل و گسترش پیدا کرده است. اینک که با تدبیر حکومتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه، ظرفیت‌های گسترده‌ای را در اختیار دولت برای تمشید امور قرار داده، انتظار است دولتمردان ضمن عبور از توهم آشتی با غرب و همکاری اروپا، با نگاه و تکیه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی و روحیه انقلابی، بهبود شرایط عمومی و زمینه خدمت‌رسانی گسترده به مردم را فراهم سازند.


3- یکی از عمده‌ترین مشکلات تاکنون، ضعف آشکار نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در انجام وظایف نظارتی بر عملکرد بخش‌های مختلف قوه مجریه با استفاده از سازوکارهایی نظیر تذکر، سؤال، استیضاح، تحقیق و تفحص و اعمال ماده ۲۳۶ در ارسال پرونده مدیران متخلف به قوه قضائیه بوده است. تجربه تلخ تصویب شتاب‌زده برجام در مجلس قبل و ضعف نظارت بر فرآیند اجرایی آن از نمونه‌های عملکرد ناصواب مجلس است.


امید است نمایندگان مردم، با عبرت و درس‌آموزی از تحولات گذشته، با فراهم‌سازی امکان اعمال شفافیت کامل در تمامی فعالیت‌های اقتصادی و اصلاح نظام بانکی و سیستم مالیاتی به رسالت مهم نمایندگی خود عمل کنند. همچنین به دولت و مجلس توصیه می‌شود راهکارهای عملی صاحب‌نظران ازجمله نامه اخیر جمعی از اقتصاددانان به رئیس‌جمهور که در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری بدان اشاره شد، در سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌ها موردتوجه لازم قرار دهد.


4- لازمه ارتقای کارآمدی نظام اسلامی ایفای نقش به هنگام و قاطع دستگاه قضایی سالم و عادل است که فراتر از ملاحظات طایفگی و اتصال متهمان به باندهای قدرت و ثروت، به مفاسد اقتصادی رسیدگی کند.


مردم و نخبگان باید از رویه‌های قضایی استشمام رایحه خوش عدالت نمایند و ریشه فساد در کشور بااقتدار قضایی که مبتنی بر دقت، انصاف، عدالت و رعایت مصالح عالی کشور و منافع مردم است خشکانده شود. امید داریم قوه قضائیه در تراز جامعه انقلابی و اسلامی، با تصحیح جدی پاره‌ای عملکردها و اطلاع‌رسانی حرفه‌ای به افزایش سرمایه اجتماعی نظام کمک نماید. در مشکلات اخیر نیز توقع می‌رود همه افراد مقصر در هدر رفت ذخایر طلا و ارز به‌سرعت محاکمه و مجازات کند.


5- در آستانه سال تحصیلی جدید انتظار می‌رود وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری به‌دور از نگاه تنگ‌نظرانه جناحی، فضای همدلی و هم‌اندیشی در دانشگاه‌ها را به‌منظور ارتقای سطح علمی و فناوری تقویت کند و زمینه‌های طمع و بهره‌برداری دشمنان از محیط‌های دانشگاهی را برطرف سازد.


کانون دانشگاهیان ایران اسلامی به‌عنوان مهم‌ترین تشکل سیاسی، فرهنگی و علمی اساتید دانشگاه‌های سراسر کشور آمادگی کامل دارد تا متولیان آموزش عالی را در اجرای بهینه وظایف و توسعه دانش کارآفرین، کمک کند.


در پایان امیدواریم در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، با نصب لعین قرار دادن تدابیر رهبری معظم انقلاب اسلامی و همراهی آگاهانه مردم عزیز، شاهد فائق آمدن بر مشکلات، خنثی کردن دسایس شیطان بزرگ و اذنان منطقه‌ای و داخلش باشیم و با شتاب بیشتر در تحقق آرمان‌های انقلاب ونیز به دستاوردهای بزرگ‌تر بکوشیم.


انتهای پیام/4040


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب