دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1394 - 16:36
با تعیین ضرب الاجل زمانی صورت می‌گیرد

تعیین تکلیف ادامه فعالیت کارخانه سنگ‌شکن شهرداری مرودشت درحریم تخت جمشید

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید ، با اشاره به تأثیر سوء فعالیت‌های تجهیزات سنگ‌شکن بر چشم‌انداز محدوده حریم درجه دو تخت جمشید، خواستار توقف فوری فعالیت این سنگ‌شکن شد.
کد خبر : 30483

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، هر چند کارخانه سنگ‌شکن دو سه دهه است که با زیرپاگذاشتن قانون‌های میراث فرهنگی در 10 کیلومتری کوه مهر (رحمت)، در حریم درجه دوی تخت جمشید و میان روستای عِزآباد و سلطان ولایت مشغول فعالیت شده، اما مدیر پایگاه جهانی پارسه گفت: «از آن جایی که حفظ حریم تخت جمشید برای ما بسیار حساس و مهم است با پیگیری‌های قضایی توانسته‌ایم تا حدودی‌ فعالیت کارخانه سنگ‌شکن را کنترل کنیم. »


مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید همچنین افزود: «اینکه در برخی از رسانه‌ها با نظرات غیرکارشناسانه گفته شده است که میراث جهانی پارسه در خطرحذف از فهرست جهانی یونسکو جای گرفته است درست نیست. زیرا ما اقدامات ضروری و لازم را انجام داده و همچنان پِیگیر هستیم و در حال حاضر، از دنباله کار آنها پیشگیری شده است. »


به گفته وی سازمان یونسکو زمانی یادمانی را در فهرست «آثار در معرض خطر» و یا «حذف» جای می‌دهد که متولیان آن پایگاه در برابر تهدیدها هیچگونه اقدامی انجام نداده باشند و نسبت به تهدید پیش آمده، بی‌تفاوت باشند.


رضایی منفرد از حساسیت خود و همکارانش درباره پارسه سخن گفت و افزود: «نمی‌گذاریم که درحریم‌های آن دست‌اندازی صورت گیرد و در مواردی هم که ناخواسته پیش می‌آید زود آنرا پِیگیری می‌کنیم.»


مدیر این پایگاه در ادامه گفت: «بر اساس جلسه فرمانداری مرودشت مقرر شد کمیته داوری با محوریت فرمانداری محترم مرودشت و با حضور کارشناسان میراث فرهنگی و شهرداری مرودشت تشکیل شود تا هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف موضع سنگ شکن شهرداری اقدام شود و در صورت تعیین تکلیف نشدن در موعد مقرر، پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، بار دیگر شکایت خود را از سوی مراجع ذیصلاح پیگیری خواهد کرد.»


این در حالی است که در ضوابط اختصاصی کوهستان مهر( رحمت) که از سوی سازمان میراث فرهنگی ابلاغ شده ، به این ترتیب آورده شده است: در سراسر کوهستان مهر (رحمت) و سایر کوهستان های واقع در محدوده چشم انداز هر گونه دخل و تصرف شامل استخراج معدن، انفجار، کوهبری، جنگل‌کاری، احداث ساختمان، نصب دکل و امثال آن که موجب تغییر توپوگرافی و چشم انداز عمومی کوه شود، ممنوع است. همچنین باید معدن شن و ماسه شهرداری مرودشت در دامنه کوه مهر و در محدوده حریم درجه دو در بخش جنوبی تخت جمشید برچیده شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: میراث فرهنگی
ارسال نظر
هلدینگ شایسته