دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1397 - 07:44
آنا گزارش می‌دهد؛

مصائب بی‌پایان اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان

مرکز جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اخیراً در بررسی حدود 300 پرونده اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان، تنها با تبدیل وضعیت کمتر از 20 نفر موافقت کرده است.
کد خبر : 303092

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مرکز جذب وزارت علوم، اخیراً در بررسی حدود 300 پرونده اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان، تنها با تبدیل وضعیت کمتر از 20 نفر موافقت کرده است؛در حالی‌که مقام معظم رهبری در دیداری با مسئولان این دانشگاه، خواستار حل مشکل اعضای هیأت علمی بلاتکلیف این دانشگاه شدند.


داستان از چه قرار است؟


دانشگاه فرهنگیان حدود 400 عضو هیأت علمی بلاتکلیف دارد که پرونده این افراد را برای تبدیل وضعیت به مرکز جذب وزارت علوم ارسال کرده تا اقدامات قانونی در این باره صورت گیرد؛ اما در جلسه اخیر مرکز جذب وزارت علوم، تنها با کمتر از 20 تقاضا موافقت شد و مابقی درخواست‌ها همچنان بلاتکلیف باقی ماند.


به گفته یکی از مسئولان دانشگاه فرهنگیان، دلایل مرکز جذب برای رد تبدیل وضعیت این تعداد از اعضا، سنوات بالا و نوع مدرک اعلام شده است.


این مقام مسئول دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: شاخصه‌های دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاه‌ها فرق دارد. دانشگاه فرهنگیان معلمی می‌خواهد که توان انتقال معلمی را داشته باشد و این از کسی برمی‌آید که خودش سال‌ها سابقه تدریس موفق داشته باشد.


دانشگاه فرهنگیان نیازمند معلم با تجربه است


وی گفت: مرکز جذب اعلام می‌کند که این افراد نباید سابقه بالاتر از 25 سال داشته باشند؛ در صورتی که این استادان تا 40 سال سابقه، می‌توانند برای ما کار کنند. ما در دانشگاه فرهنگیان، معلم باتجربه می‌خواهیم. انتظار داشتیم که حداقل 270 نفر از اعضای هیات علمی ما تبدیل وضعیت شوند.


این مقام مسئول دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: یک از دلایل معدل افراد است؛ ولی نظر ما این است وقتی کسی به درستی می‌تواند معلم خوب تربیت کند، می‌توان از برخی موارد گذشت. در هیأت جذب باید به مهارت استادان توجه شود، که اگر این رعایت می‌شد، بسیاری از این افراد تأیید می‌شدند.


وی گفت: همچنین نیمی از اعضای هیأت علمی ما ایثارگر هستند و سابقه خدمتی برای آنها لحاظ نمی‌شود. در مرکز جذب به قانون ایثارگران توجه نشده است که اگر توجه می‌شد بسیاری از این افراد عبور می‌کردند.


قانون چه می‌گوید؟


به گزارش آنا، براساس بند پ ماده 90 برنامه ششم توسعه، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و مراکز علمی که از وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و نیز بهداشت، درمان و آموزش پزشکی أخذ مجوز کرده‌اند و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند حداقل 20 درصد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل فرزندان و همسران شهدا، جانبازان 15 درصد و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر، رزمندگان با حداقل 6 ماه سابقه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکتری مورد تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و شرایط علمی مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاه‌ها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیرهیأت علمی، چنانچه شرایط علمی لازم را داشته باشند، تأمین و از ابتدا آنان را به صورت عضو هیأت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی پژوهشی و اجرایی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی و با رعایت صلاحیت‌های اخلاقی استخدام کنند. احکام و امتیازات این بند شامل اعضا هیأت علمی فعلی دارای سوابق ایثارگری فوق نیز می‌شود. مسئولیت اجرای احکام این ماده به طور مستقیم برعهده وزیر و رئیس دستگاه‌های مذکور است. در اجرای این حکم مقامات یادشده مکلف به اتخاذ تصمیم هستند.


انتهای پیام/4040/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب