مقطع دکتری سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در واحد علوم و تحقیقات راهاندازی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا وفایینژاد با بیان اینکه GIS سیستم حامی تصمیمگیری بر مبنای اطلاعات است، اظهار کرد: امروزه کشورهایی از قدرت و پیشرفت بالایی برخوردار هستند که در عرصه استفاده و مدیریت صحیح اطلاعات بهترین علمکرد را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در GIS با دو نوع اطلاعات سر و کار داریم، افزود: اطلاعات اولیه ضروری در سیستم اطلاعات جغرافیایی، اطلاعاتی است که مکان و موقعیت عوارض را مشخص میکند که شامل عکسها، نقشهها، اطلاعات ماهوارهای و ... است.
وفایینژاد ادامه داد: اطلاعات توصیفی که دربرگیرنده مشخصات و ویژگیهای نقشهها، عکسها و .... است، نوع دوم اطلاعاتی است که در GIS با آن روبهرو هستم.
وی افزود: سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی از جمله رشتههای آموزشی است که کاربردهای متنوعی در وزارتخانهها، سازمانها و ارگانهای مختلفی نظیر وزارت نیرو، شرکت آب، شرکت برق، شرکت گاز، مخابرات، شرکتهای تابعه وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت بحران، شهرداریها، هواشناسی، منابع طبیعی و بهطور کلی نهادهایی که به نحوی با نقشه و دادههای مکانی در ارتباط هستند، دارد.
وفایینژاد ادامه داد: اکنون گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دارای چهار گرایش مطالعات شهری و روستایی، مطالعات منابع آب و خاک، مدیریت مخاطرات محیطی و هواشناسی ماهواره ای در مقطع کارشناسی ارشد است.
مدیر گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) واحد علوم و تحقیقات تصریح کرد: مقطع دکتری رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی از سال آینده در واحد علوم و تحقیقات راهاندازی میشود که در صورت راهاندازی این رشته در مقطع دکتری، این واحد پس از دانشگاه تهران دومین دانشگاه در کشور خواهد بود که این رشته را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از رشتههای پرطرفدار، از لحاظ بیشترین تعداد دانشجو در سطح دانشکده محیط زیست و انرژی را رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دارد، گفت: اکنون بالغ بر 500 دانشجو در گرایشهای مختلف این رشته مشغول به تحصیل هستند.
انتهای پیام/