دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1397 - 10:14
تحلیلگر عراقی مقیم لندن در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

ردپای هواداران مقتدی صدر در اغتشاشات نجف/ عناصر حزب بعث از فضای سیاسی عراق سوءاستفاده می‌کنند

تحلیلگر عراقی مقیم لندن گفت: مقتدی صدر در تلاش است از نارضایتی مردم در راستای تحریک آنها و در نهایت انتقام‌جویی از رقبای سیاسی‌اش استفاده کند اما مردم برای منحرف نشدن مسیر اعتراضات، نباید تحت تاثیر القائات تفرقه افکنانه قرار بگیرند.
کد خبر : 296105

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ تظاهرات مردم عراق از استان بصره به استان‌های نجف، میسان، ذی‌قار، قادسیه، کربلا و بابل گسترش یافته و واکاوی تظاهرات و مطالبات مردمی گویای این است که این تظاهرات بیش از آنکه ریشه سیاسی داشته باشد، ریشه اقتصادی و معیشتی دارد.


بیش از 80 درصد منابع نفتی عراق در جنوب این کشور، به‌ویژه در استان بصره واقع شده است، اما شرکت‌های نفتی خارجی در میدان‌های نفتی عراق به جای استفاده از نیروی کار بومی از نیروی کار خارجی بهره می‌گیرند. این در حالی است که مردم به میزان بالای بیکاری در مناطق نفت‌خیز معترض هستند.


علاوه بر این، در حالی که شریان‌های اقتصادی عراق در مناطق جنوبی این کشور قرار دارد، خدمت‌رسانی در این مناطق وضعیت مطلوبی ندارد، به‌ویژه اینکه با وجود افزایش دمای این مناطق به بیش از 50 درجه، برق برای مدت طولانی قطع می‌شود. این موضوع باعث شده است تا مردم در خیابان‌ها شعارهایی علیه فساد دولتی در عراق سر بدهند و بدین‌وسیله نارضایتی خود را به گوش مسئولان برسانند.


سلیم الحسنی، تحلیلگر عراقی مقیم لندن در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره ناآرامی‌های اخیر در عراق گفت: «مردم عراق امنیت روانی و رفاه می‌خواهند، مردمی که از خون خود گذشتند تا غارتگران به جان کشور نیفتند و اکنون می‌بینند سوداگران سیاسی نبض بازار کشور را در دست خود گرفته‌اند. شاید بتوان اینگونه گفت که شعارهای مردم عراق اکنون تبدیل به یک تجارت سیاسی شده است، شعارهایی که در آن می‌توان طعم فقر و رنج را چشید.»


وی افزود: «جای تعجب است، اکنون افرادی در عرصه سیاسی عراق جولان می‌دهند که ظاهرا راه و رسم استفاده از فرصت‌ها را خوب می‌دانند و البته خوب هم می‌دانند چگونه خود را در نقابی از تزویر مخفی کنند. در میان اینگونه افراد البته شخصیت‌هایی هم وجود دارند که فرصت به دست می‌آورند و در اوضاع اضطراری کشور، برنامه‌های خود را در راستای حمایت از منافع مردم اجرا می‌کنند. این ناهمگونی در سطح رهبران و شخصیت‌های عراقی طیفی از افراد آشوبگر را به وجود آورده است که از فرصت تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم عراق، در راستای آتش‌افروزی سوءاستفاده می‌کنند. مردم عراق چیزی بیشتر از احقاق حقوق خود نمی‌خواهند، اوضاع کنونی باعث شده است تا فشار اقتصادی آنها را به خیابان‌ها بکشاند و مطالباتشان را مطرح کنند.»


این تحلیلگر عراقی تصریح کرد: «فضای عجیبی بر عراق حاکم شده، سطح رفاه مردم به‌شدت کاهش یافته و باعث شده است تا مردمی که سقف آرمان‌هایشان آقایی در منطقه و رابطه با کشورهای مجاور بود، به نان و آب و هوای تازه راضی شوند. فقر کار را به جایی رسانده است که مردمی که می‌خواهند با یک تظاهرات آرام صدای خود را به گوش مسئولان برسانند، تحت تاثیر القائات تفرقه افکنانه قرار می‌گیرند و تظاهرات از هدف خود منحرف می‌شود.»


سلیم الحسنی گفت: «متاسفانه در میان تظاهرکنندگان طیف‌هایی از تفرقه افکنان و شورشیان رسوخ کرده‌اند و هدف همگی آنها تبدیل کردن تظاهرات مسالمت‌آمیز به صحنه آشوب، تخریب و خشونت است. در میان آشوبگران رد پای عناصر حزب بعث که مدت‌ها بود منتظر چنین فرصتی بودند دیده می‌شود. آنها به سرعت عناصری را که ورزیده‌تر بودند، آموزش دادند و راهی مناطق نفت‌خیز کردند تا چاه‌های نفت را به آتش بکشند، چاه‌هایی که تنها منبع اقتصادی عراق است.»


وی آشوب‌های چند روز اخیر نجف را ناشی از تحرکات مشکوک مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق دانست و گفت: «مقتدی صدر در تلاش است تا از نارضایتی مردم در راستای تحریک مردم و هوادارانش برای تسلط بر این شهر استفاده کند و بدین‌وسیله از رقبای سیاسی‌اش انتقام بگیرد. آشوبگران فرودگاه نجف را اشغال کردند و برخی ساختمان‌های دولتی را به آتش کشیدند.»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب