دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1397 - 00:28
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد؛

تعریف نظام بیمه‌ای مبتنی بر دانش روز و شرایط بومی تا دو ماه آینده

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: عده‌ای را مسئول کرده‌ایم تا ظرف ۲ ماه آینده تعریف مشخصی از نظام بیمه‌ای مبتنی بر دانش روز که با شرایط بومی، رفتاری، اقتصادی موجود همخوانی بیشتری داشته باشد، به مجمعی که ریاستش بر عهده وزیر بهداشت است، ارائه دهند تا رویکرد علمی جدیدی در کشور فراهم شود.
کد خبر : 295485

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان بیمه سلامت ایران، طاهر موهبتی در یکصد و ششمین اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور گفت: شاید بسیاری از تصمیماتی که در نظام بیمه‌ای اتخاذ شده است دستاورد هزینه‌ای نداشته باشد، در واقع محصول نهایی این اقدامات این است که حتی اگر با محدودیت منابع مواجه نبودیم، نباید همپوشانی در بیمه‌ها وجود داشته باشد، باید راهنماهای بالینی اجرا و نظام بیمه‌ای الکترونیکی شود.


وی ادامه داد: یکی از مشکلات نظام بیمه‌ای این است که نظام مبتنی بر دانش روز که مورد اجماع باشد، وجود ندارد که این موضوع در تمام بخش‌های کشور نیز وجود دارد و به همین دلیل ما در بیمه سلامت اقداماتی را انجام داده‌ایم که در خصوص آن اجماع وجود دارد؛ به عنوان مثال بیمه رایگان تنها برای محرومین است و باید برای رفع همپوشانی اقداماتی را انجام دهیم.


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: عده‌ای را مسئول کرده‌ایم تا ظرف ۲ ماه آینده تعریف مشخصی از نظام بیمه‌ای مبتنی بر دانش روز که با شرایط بومی، رفتاری، اقتصادی موجود همخوانی بیشتری داشته باشد، (به مجمعی که ریاستش بر عهده وزیر بهداشت است)، ارائه دهند تا رویکرد علمی جدیدی در کشور فراهم شود. باید توجه داشت که مهم‌تر از تولید محتوا، ایجاد اجماع است که در راس آن وزارت بهداشت باید سیاست‌گذاری بیمه‌های سلامت را بر عهده داشته باشد.


وی به گزارش کمیته بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: این کمیته به عنوان کمیته‌ای از شورای تحول مسائل بهینه سلامت را بررسی می‌کند و تاکنون جلسات موثری در این زمینه انجام شده که بحث استحقاق سنجی، رفع همپوشانی، محدودیت مراجعه بیمه‌شدگان به مراکز خصوصی، افزایش منابع صندوق بیمه ایرانیان، تولید سامانه تائید خدمت، پروتکل‌ها و راهنماهای بالینی، حذف دفترچه، تفاهم‌نامه با نظام‌پزشکی، افزایش فرانشیز انسولین قلمی، پیاده‌سازی نرم افزار رسیدگی به اسناد بستری، سامانه استحقاق سنجی در سطح یک از جمله مصوبات این کمیته بوده که در دست اقدام است.


موهبتی ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که با همکاری معاون درمان وزارت بهداشت انجام شد، استخراج ۵۰ دارو و ۵۰ خدمت پرهزینه بود که نیاز به راهنماهای بالینی دارد؛ به طوری که تاکنون ۵۷ راهنمای بالینی تدوین و ابلاغ شده است.


وی به سامانه استحقاق سنجی اشاره کرد و گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه، مسئولیت استحقاق سنجی در کشور اعم از بخش دولتی و خصوصی در حوزه سازمان بیمه سلامت است به طوری که این اقدام تاکنون در ۵۶۲ بیمارستان کشور انجام شده است.


بنابر اعلام پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، وی به تفاهم‌نامه سازمان بیمه سلامت با سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و کمیته امداد برای اولین بار در کشور اشاره کرد و گفت: براساس این تفاهم‌نامه سازمان‌ها باید ظرف یک ماه به سامانه استحقاق سنجی وصل شوند؛ به طوری که موضوع همپوشانی و شیوه‌نامه استحقاق سنجی براساس این تفاهم‌نامه مورد پذیرش طرفین قرار گرفت. کمیته نظارت بر گایدلاین‌ها در استان‌ها باید برای تضمین خرید راهبردی ایجاد شود تا براساس راهنماهای بالینی که توسط وزارت بهداشت ابلاغ می‌شود، صورت گیرد.


موهبتی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین شعار سازمان بیمه سلامت در سال ۹۷، استقرار سازمان الکترونیک است، بیان کرد: اگر این موضوع محقق نشود به اهداف‌مان دست نخواهیم یافت.


وی افزود: آنچه که ما در سازمان الکترونیک به دنبال آن هستیم، تولید سند الکترونیک در نظام بهداشتی و درمانی کشور و حذف بررسی اسناد به صورت چشمی است.


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران به پرداخت مطالبات مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد مطالبات دانشگاه‌ها بدون دریافت سند پرداخت شده است. در صورتی که دانشگاه‌ها ۴۵ روز بعد از پایان ماه اسناد خود را ارسال کنند، ۳۰ درصد باقی مانده مطالبات آنها پرداخت خواهد شد.


وی گفت: هزار میلیارد تومان اسناد خزانه به زودی محقق خواهد شد که بلافاصله برای بدهی‌های سال ۹۶ پرداخت می‌شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب