لزوم رسیدن به ۷۵ هزار دانشجوی بینالمللی در برنامه ششم توسعه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی صدیقی در شانزدهمین آیین نکوداشت دانشآموختگان غیرایرانی و یازدهمین جشنواره فرهنگ ملل که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، گفت: توسعه بینالمللیسازی دانشگاهها به عنوان یک اصل در آموزش عالی کشور مطرح است.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۲۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در کشور مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: این میزان با محاسبه آمار وزارت بهداشت و دانشگاه آزاداسلامی به بیش از ۳۴ هزار دانشجو میرسد.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: این آمار کمی باید بالاتر برود چون دانشگاههای ایران این ظرفیت را دارند که خدمات آموزشی خود را در اختیار دانشجویان کشورهای دیگر قرار دهند.
صدیقی ادامه داد: تلاش زیادی در دانشگاهها جهت زمینهسازی برای تحقق نظام آموزش عالی جمهوری اسلامی و توسعه آن در بخش کمی و کیفی میشود که نیاز است به وسیله تبلیغات این قابلیتها در سطح جهان بیشتر معرفی شود.
وی خاطرنشان کرد: آمارها و نمودارهای جهانی نشان میدهد تعداد قابل توجهی از دانشگاههای ایران در چند سال اخیر جزو دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفتهاند و با تلاشهایی که جهت معرفی خود انجام میدهند این عدد بالاتر هم خواهد رفت.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تسهیلات برای جذب دانشجوی بیشتر در دانشگاههای ایران در حال فراهم شدن است تا راه جذب در دانشگاه و امکانات پذیرش بهبود یابد و امکانات اصولی و مورد نیاز برای اقامت دانشجویان در ایران سریعتر دنبال شود.
صدیقی تصریح کرد: هماکنون در جذب دانشجوی خارجی به مرحلهای رسیدهایم که کارهای اداری طوری ساماندهی شده است که به رفت و آمد کمتری برای ثبتنام نیاز باشد و به همین منظور ۱۱ واحد خدمات خاص دانشجویان بینالملل در سطح استانها هستند که این تعداد بیشتر هم خواهند شد.
وی اظهار کرد: با تلاشهای صورتگرفته ۱۴ مرکز آموزش زبان فارسی در سطح کشور وجود دارد تا دانشجویان غیرفارسی زبان برای یادگیری زبان فارسی بتوانند به نزدیکترین مرکز به محل تحصیل خود مراجعه و اقدام به یادگیری زبان فارسی کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: در حوزه بورس تلاش بر هدفمندتر شدن پذیرش دانشجو شده تا آنهایی پذیرفته شوند که به لحاظ کیفیت تحصیلی آماده ارائه خدمت بهتر و بیشتری به کشور خود هستند، به ویژه کشور همسایه افغانستان که در دو سال اخیر گزیدهتر و هدفمندترپذیرفته شدهاند و دانشگاهها کار تربیتی دانشجو در افغانستان را دنبال خواهند کرد.
صدیقی عنوان کرد: طبیعی است از آنجایی که کشورهای سوریه و عراق در مرحله بازسازی خود هستند تا وظیفه و خدمات بیشتری جهت توسعه کشورهای همسایه با کشور ارائه شود تا در این منطقه دنیا با همفکری و همگرایی پیش برویم.
وی با تاکید براینکه هدف برنامه ششم توسعه در بینالمللیسازی دانشگاهها رسیدن به ۷۵ هزار دانشجوی بینالمللی است؛ اگرچه ممکن است رقم بالایی به نظر برسد اما با تلاشهایی که در این زمینه صورت میگیرد حتماً تحققپذیر خواهد بود. دانشآموختگان ارتباط با محل تحصیل خود را حفظ کنند و در کشورهای خود سفیر اعزام دوستان خود به ایران باشند و تبلیغ دانشگاه خود در سطح کشور را برعهده داشته باشند.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: دانشجویان غیرایرانی به عنوان سفیران تخصصی فرهنگی ایران زمانی که به کشور خود برمیگردند، آنچه را از جمهوری اسلامی برداشت کردند، بیان میکنند تا همگان بدانند مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی به امنیت و صلح جهانی و تعهدات بینالمللی پایبند است و درحالی که دشمنان ما از پایبندی به این تعهدات چیزی متوجه نشده و چهارچوبهای پذیرفته شده نظام بینالمللی را به هم میریزند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/