آیا درمان گیاهی خارپاشنه امکان پذیر است؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، خار پاشنه نوعی برجستگی دردناک و آزار دهنده است که در ناحیه پاشنه ایجاد می شود. برای درمان این عارضه از درمان گیاهی خارپاشنه و مداخلات پزشکی استفاده می شود و مهمترین نکته این است که با رعایت نکاتی نگذارید به این عارضه مبتلا شوید.
این درد معمولا هنگام بیدار شدن از خواب بیشتر است و باعث ناراحتی بیمار در راه رفتن می شود. زمانی که فرد، مدت زمانی پیاده روی کرده و پاها گرم می شود، این درد کمتر می شود. اما هنگام نشستن و یا ایستادن به مدت طولانی، این درد بازگشت کرده و بسیار ناراحت کننده می شود.
علل بروز خارپاشنه چیست؟
خارپاشنه بیشتر در افراد چاق و افرادی که پیاده روی زیاد، سریع و شدید دارند مشاهده می شود. علاوه بر این، پوشیدن کفش های نامناسب هم می تواند باعث بروز خار پاشنه شود.
خار پاشنه، معمولا در بخش انتهایی پاشنه و مانند یک برآمدگی استخوانی است که در این ناحیه ایجاد می شود. استخوان های پا در راه رفتن موجب حمایت بدن می شود و به وجود آمدن خار پاشنه در استخوان بزرگ پاشنه مانعی است که از راه رفتن صحیح جلوگیری کرده و آزار دهنده می شود. درد خار پاشنه باید برطرف شده و می توان با استفاده از راهکارهایی آن را درمان کرد.
در اکثر مواقع به جز میخچه و دیگر درد های ناحیه پا، خار پاشنه، دلیل عمده درد در ناحیه پاشنه است و البته هیچ خاری در پاشنه فرو نرفته است و این درد ها تنها به دلیل ایستادن و راه رفتن طولانی مدت و سایر شرایط نامناسب در ناحیه پاشنه پا ، ایجاد می شود.
پس از پیاده روی طولانی و دیگر شرایط ذکر شده، بخشی از پا در این ناحیه دچار التهاب شده و در صورتی که مدت زمان این التهاب طولانی باشد، امکان تراکم کلسیم افزایش پیدا می کند.
کلسیم متراکم شده و ایجاد خار در ناحیه استخوان پاشنه می کند و خار پاشنه در واقع همان کلسیم رسوب شده است. خار پاشنه تا زمانی که پاشنه پا دچار کشیدگی نشود، دردی ایجاد نمی کند اما در صورت درد شدید، باید درمان شود. التهاب تاندون آشیل هم می تواند باعث بروز حساسیت و درد شود.
روش های درمان گیاهی خارپاشنه
درد خار پاشنه را با روش های خانگی و درمان های گیاهی می توان کاهش داد. در اکثر مواقع درمان های خانگی، درد خار پاشنه را تسکین داده و بهبود می بخشد. تنها در صورتی که درمان خانگی جوابگو نباشد، ممکن است مداخله پزشکی لازم باشد. درمان از طریق یخ و اعمال آن در ناحیه پاشنه پا می تواند باعث کاهش درد و التهاب شود.
داروهای ضد التهابی، مانند ایبوپروفن یا تزریق کورتیزون، اغلب مفید هستند. همچنین، دستگاه های ارتوپدی و یا استفاده از کفش های مخصوص، کمک می کند تا فشار زیاد از ناحیه پاشنه به کف پا گسترش پیدا کرده و همچنین سبب کاهش فشار در تاندون آشیل و بخش دردناک پشت پاشنه می شود.
به همین ترتیب، در افراد ورزشکار مبتلا به خار پاشنه، کفش های ورزشی با کفی های نرم و کمکی می تواند در کاهش سوزش بافت های التهابی پاشنه کمک کند. درمان جراحی در اکثر موارد آخرین گزینه به شمار می رود.
درمان گیاهی خارپاشنه در طب سنتی
بهترین درمان برای خار پاشنه، درمان گیاهی خانگی است. شما می توانید با استفاده از برخی گیاهان دارویی، درد خار پاشنه را تسکین دهید. به عنوان مثال می توانید از روغن زیتون گرم شده، روغن نارگیل، سیاهدانه، هسته قیسی و کوهان شتر، در طب سنتی استفاده کنید . شما می توانید هر کدام از این داروهای گیاهی را در ناحیه پاشنه پا اعمال کنید.
البته استفاده از روغن های گیاهی در هنگام شب و زمان خواب ، بهتر است به منظور کاهش درد و اثر دهی بیشتر، می توانید کمی زنجبیل یا دارچین به روغن اضافه کرده و روی پاشنه پا زده و روی آن را بپوشانید. گرم نگه داشتن پا و حجامت هم می تواند در کاهش درد بسیار موثر باشد. با داروهای گیاهی، درد پاشنه تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده و در اکثر مواقع، برطرف می شود.
درمان خارپاشنه با سرکه سیب
سرکه سیب یک درمان بسیار عالی و درمان گیاهی خارپاشنه است. سرکه سیب کمک می کند تا کلسیم اضافی که باعث بروز خار پاشنه شده است، از ناحیه پاشنه پا خارج شود. سرکه سیب، درد و التهاب را در این ناحیه، کاهش می دهد.
برای استفاده از سرکه سیب، کمی از آن را روی پارچه حوله ای ریخته و این پارچه آغشته به سرکه سیب را درون کفش خود بگذارید و سعی کنید در طی روز این رطوبت از بین نرود. این درمان را حداقل تا یک هفته دنبال کنید.
روش دیگر استفاده از سرکه سیب به این صورت است که به جای گرم کردن، یک دوم فنجان سرکه سیب را به یک وان کوچک با آب گرم ، اضافه کنید. سپس، پای آسیب دیده خود را 5 تا 10 دقیقه در وان قراردهید.
این کار را 2 بار در روز به مدت 1 یا 2 هفته، انجام دهید. شما همچنین می توانید 1 قاشق غذا خوری سرکه سیب سرخ را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. این مخلوط را دو بار در روز و به مدت 1 تا 2 هفته، مصرف کنید.
درمان خارپاشنه با گوجه فرنگی
درمان گیاهی خارپاشنه با گوجه فرنگی فوق العاده است و گوجه فرنگی علاوه بر مصرف خوراکی دارای خواص بی شمار درمانی است. این خواص درمانی بیشتر به دلیل دانه های گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی در بهبود درد و درمان خار پاشنه موثر است.
برای کاهش درد خار پاشنه می توانید کمی آب گوجه فرنگی را در محل درد اعمال کرده و منتظر باشید که درد ناشی از آن کشیده شود. این درمان معمولا تا دو هفته جواب می دهد و شما از درد ناحیه خار پاشنه خلاص می شوید.
درمان خارپاشنه با کاکتوس
نوعی کاکتوس وجود دارد که به آن زبان مادر شوهر هم می گویند و اثرات درمانی دارد. این گیاه از دسته گیاهانی است که معمولا در سرتاسر سال سبز است و با برگ های تیغ دار خود در درمان برخی بیماری ها در طب سنتی استفاده می شود.
کاکتوس، از جمله گیاهانی است که دارای قابلیت انعطاف پذیری بالایی بوده و با هر نوع شرایط آب و هوایی سازگار بوده و مقاوم است.
مقاومت این گیاه، همان اثر بخشی دارویی آن محسوب می شود. یکی از روشهای درمان گیاهی خارپاشنه ، استفاده از کاکتوس است. شما می توانید برگ های این گیاه را تکه تکه کرده و بر روی محل درد قراردهید.
همچنین می توانید برای اثر دهی بیشتر این گیاه، کمی روغن زیتون گرم شده به آن مالیده و روی خار پاشنه گذاشته و محل را با پارچه ای تمیز ببندید. از این درمان از زمان های قدیم برای تسکین درد های مختلف استفاده می شد.
درمان خارپاشنه با سنگ پا
یکی دیگر از راههای خلاص شدن از خار پاشنه، استفاده از سنگ پا است. برای این کار ابتدا پا دارای دچار خار پاشنه را به مدت 5 تا 7 دقیقه درون آب گرم قرار دهید تا نرم شود. سپس، سنگ پا را خیلی آهسته روی ناحیه خار پاشنه بکشید.
چند دقیقه این کار را تکرار کنید. بهتر است برای نتیجه گیری مطلوب، چند روز این کار را تکرار کنید تا خار پاشنه کم کم برطرف شود. با استفاده از سنگ پا، تراکم کلسیم یا همان خار پاشنه در ناحیه استخوان پاشنه، کاهش پیدا کرده و کم کم برطرف می شود.
در هر نوع درمان خانگی بهتر است چند روز درمان را پیگیری کنید تا به نتیجه دلخواه رسیده و درد در نواحی مختلف کاهش پیدا کند.
منبع: نبض ما
انتهای پیام/