دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1397 - 20:05
آنا بررسی کرد؛

5 گزینه جدی برای تصدی شهرداری تهران/ کلید بهشت به چه کسی می‌رسد؟

محمدعلی نجفی، در حالی برای دومین بار استعفای خود را تقدیم شورای شهر کرده است که با توجه به شرایط جسمی نجفی و هشدار دادستان کل کشور، به نظر می‌رسد که شورا با این استعفا موافقت کرده و باید فوری شهردار جدید پایتخت را معرفی کند.
کد خبر : 271697

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا - شاهرخ صالحی کرهرودی؛ با قطعی شدن رفتن نجفی از شهرداری تهران،‌ گمانه‌زنی‌ها برای جانشین وی نیز آغاز شده است. این گمانه‌زنی‌ها و البته رایزنی‌های پیدا و پنهان اعضای شورای شهر تهران برای جانشین نجفی، از مدت‌ها قبل آغاز شده و حالا با رفتن نجفی، این رایزنی‌ها، عیان‌تر از هر زمان دیگری شده است.


در حالیکه بسیاری از فعالان سیاسی از اسحاق جهانگیری خواسته بودند تا از دولت خارج شود، در همان زمان، بسیاری‌ها جهانگیری را گزینه مناسبی برای شهرداری تهران دانسته بودند؛ موضوعی که البته از سوی جهانگیری به عنوان دروغ سیزده اعلام شد و در دید و بازدیدهای نوروزی، گفته بود که قصد خروج از دولت را ندارد.


حالا با کنار رفتن جهانگیری از جمع گزینه‌های جدی برای تصدی شهرداری تهران، گزینه‌های دیگری برای تصدی این سمت، مدنظر قرار گرفتند.


محسن هاشمی رفسنجانی


نفر اول تهران در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران و رئیس فعلی این شورا، از روز اول گزینه جدی برای تصدی شهرداری تهران بود. سابقه خوب محسن هاشمی در مترو تهران و دانشگاه آزاد اسلامی باعث شده بود تا از وی به عنوان فردی اجرایی و آشنا به امور برای تصدی شهرداری نامبرده شود اما میثاق امضا شده توسط اعضای شورای شهر برای عدم قبول مسئولیت خارج از شورا و پایبندی به عضویت در شورا در تمام 4 سال پیش رو باعث شد تا تفکر کاندیداتوری محسن هاشمی برای شهرداری تهران، در همان ابتدا از ریشه خشک شود و به منصه ظهور نرسد.


اما با گذشت 8 ماه از فعالیت شورای شهر تهران، حالا برخی‌ها از کنار رفتن میثاق‌نامه می‌گویند و البته معتقدند که محسن هاشمی گزینه خوبی برای تصدی شهرداری تهران است. این شرایط در حالی است که برخی اعضای شورای شهر، تمایل چندانی به انتخاب محسن هاشمی ندارند و یک بررسی غیررسمی نشان می‌دهد که تنها 6 عضو شورای شهر به انتخاب وی به عنوان شهردار متمایل هستند و بقیه اعضا با وی مخالفند. مخالفان محسن هاشمی در شورای شهر معتقدند که وی، حرف شنوی از شورای شهر نخواهد داشت و سبک اداره جلسات شورای شهر هم به گونه‌ای است که نشان می‌دهد محسن هاشمی، در حال حاضر هم، روی برخی اعضای شورای شهر حسابی نمی‌کند، چه رسد به اینکه در مقام شهردار، بخواهد به آنها پاسخگو باشد.


در مجموع با همه این موافقت‌ها و مخالفت‌ها، محسن هاشمی جدی‌ترین گزینه برای تصدی شهرداری تهران است.


محسن مهرعلیزاده


وقتی محمدعلی نجفی، در واپسین روزهای سال 96 استعفا داد، سه عضو شورای شهر تهران در تماس با مهرعلیزاده از وی درخواست کردند تا آماده خداحافظی از اصفهان و پذیرش سمت شهرداری تهران باشد.


در ابتدای دوره پنجم شورای شهر، مهرعلیزاده از گزینه‌های جدی برای تصدی شهرداری تهران بود و برنامه مفصلی را هم در این خصوص به شورای شهر ارائه کرد اما با توجه به اقبال بیشتر اعضای شورای شهر به نجفی، وی از کاندیداتوری برای سمت شهرداری تهران کناره‌گیری کرد و بعد از مدتی از سوی دولت، به عنوان استاندار استان اصفهان، انتخاب شد.


با توجه به عملکرد مثبت و قابل قبول مهرعلیزاده در اصفهان، دوباره اعضای شورای شهر، برای انتخاب وی تمایل پیدا کرده و مهرعلیزاده به یکی از گزینه‌های جدی شهرداری تهران بدل شد. البته مهرعلیزاده هم مخالفان جدی در شورای شهر تهران دارد و با توجه به اکثریت اعضای اصلاح‌طلب وابسته به حزب اتحاد، در شورای شهر، بعید است که تصمیم جمعی و حزبی این افراد به سمت مهرعلیزاده، گرایش پیدا کند. ضمن اینکه، بسیاری از نیروهای حزب اتحاد در مدت شهرداری نجفی، در پست‌های مهم شهرداری به کار گرفته شده‌اند و شهردار شدن مهرعلیزاده، خطری جدی برای نیروهای این حزب در بدنه شهرداری خواهد بود.


محمدرضا عارف


یکی از گزینه‌های جدید و البته چراغ خاموش که مورد توجه اعضای شورای شهر تهران قرار دارد، محمدرضا عارف است. عارف که در انتخابات مجلس دهم، به عنوان نفر اول مردم تهران به مجلس راه پیدا کرده بود، در مجلس نیمه اصولگرا، نیمه اصلاح‌طلب دهم، هرگز نتوانست جایگاه درخوری پیدا کند و پس از شکست در مقابل علی لاریجانی، بی‌خیال کرسی ریاست مجلس شد و به یک عضو عادی در کمیسیون آموزش و تحقیقات بدل شد.


اگرچه ریاست فراکسیون امید مجلس و ریاست شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان همچنان برعهده عارف است و انتخاب لیست اعضای شورای شهر تهران نیز با هماهنگی وی صورت گرفته است، اما عدم تاثیرگذاری عارف در مجلس، باعث شده تا برخی اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر از وی بخواهند تا خودش به میدان آمده و مسئولیت اجرایی شهرداری تهران را برعهده بگیرد.


طیف جوان شورای شهر تهران که با نظر عارف توانسته‌اند وارد لیست امید شده و به شورای شهر راه پیدا کنند، حالا سراغ عارف رفته‌اند و از وی خواسته‌اند تا به شهرداری بیاید. موضوعی که البته خوشایند، طیف مسن شورای شهر نیست و آنها معتقدند که عارف توانایی پذیرش چنین مسئولیتی را ندارد.


حسین مرعشی


گزینه جدی حزب کارگزاران برای تصدی شهرداری تهران، حسین مرعشی است. مرعشی که به دلیل وابستگی به خاندان هاشمی، روابط خوبی هم محسن هاشمی دارد، از ابتدا هم یکی از گزینه‌های جدی برای تصدی شهرداری تهران بود اما با جدی‌شدن موضوع انتخاب نجفی به عنوان شهردار، وی ترجیح داد که کنار بکشد و از نجفی برای تصدی این پست حمایت کند.


حالا با کنار رفتن نجفی، مرعشی دوباره به یک گزینه جدی برای این پست بدل شده است. سابقه اجرایی مرعشی، وابستگی به حزب کارگزاران و روابط خوبی مرعشی با برخی بزرگان اصلاح‌طلب، از وی ، یک گزینه تمام عیار برای قبول شهرداری تهران ساخته است اما مشکل مرعشی در این حوزه،‌ سن بالا و عدم تمایل طیف جوان شورای شهر به وی هست.


پیروز حناچی


اما جدی‌ترین گزینه برای تصدی شهرداری تهران، پیروز حناچی است. معاون وزیر راه و شهرسازی و منتقد جدی قالیباف در دولت یازدهم و معاون فعلی فنی و عمرانی شهرداری تهران که با حکم نجفی به این سمت انتخاب شده است، از ابتدا هم جزو گزینه‌های مهم برای تصدی شهرداری تهران بود.


البته پس از آنکه در دولت دوازدهم، آخوندی، حناچی را از سمت معاونت وزیر به مشاور وزیر تنزل داد، برخی‌ها معتقد بودند که آمدن حناچی نمی‌تواند کمکی به روابط دولت و شهرداری کند و از این رو، حناچی هرگز به عنوان یک گزینه جدی نتوانست وارد رقابت برای قبول مسئولیت شهرداری تهران شود.


اما انتخاب حناچی به عنوان معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، و تعامل خوب وی با نجفی در مدت 5 ماه تصدی این معاونت، از وی گزینه‌ای تمام عیار برای آینده شهرداری تهران ساخته است. کما اینکه برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که اعضای شورای شهر با نجفی توافق کرده بودند که تا در مدتی که نجفی برای درمان خود به خارج از کشور می‌رود، حناچی عهده‌دار امور شهرداری باشد. بررسی صحبت‌های نجفی در جلسه استعفا که روز یکشنبه برگزار شد و تاکید وی بر اینکه در میان معاونان فعلی شهرداری، گزینه‌ مناسبی برای تصدی شهرداری و تحمیل کمترین تغییرات بر شهر وجود دارد هم به نظر می‌رسد ناشی از تمایل نجفی برای انتخاب حناچی به جای خود بوده است.


البته حناچی در میان اعضای جوان حزب اتحاد و حزب ندا، طرفداران خوبی دارد و اگر بتواند طیف بزرگان اصلاحات را نیز با خود همراه کند، تقریبا مهمترین گزینه برای تصدی شهرداری تهران محسوب می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته