راههای پیشگیری از سرطان را بشناسید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر کاظم انوری در توصیف فعالیت بدنی مناسب در پیشگیری از سرطان، گفت: هر فرد باید سه الی پنج روز در هفته، روزی یک ساعت فعالیت ورزشی که موجب خستگی و افزایش ۳۰ درصدی ضربان قلب وی شود را انجام دهد.
دانشیار رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: ورزش بر متابولیسم سلول تاثیر گذار است و سیستم هوازی و بیهوازی را تحت تاثیر قرار میدهد. بر اساس تحقیقات، مشخص شده افرادی که به صورت منظم ورزش میکنند کمتر به سرطان به ویژه سرطانهای پستان، پروستات، رحم و روده بزرگ مبتلا میشوند.
میوه و سبزی مصرف کنید
مدیر گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت برخی نکات را تا ۴۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به سرطان تاثیر گذار دانست و گفت: مصرف پنج وعده میوه و سبزی در روز تا ۴۰ درصد از ابتلا به سرطان در طول زندگی پیشگیری میکند.
وی ادامه داد: مصرف یک عدد سیب یا پرتقال به عنوان یک وعده از وعدههای پنج گانه محسوب و موجب میشود سلول اثرات ضد سرطانی سبزی و میوه را دریافت کند.
انوری افزود: میوه و سبزی تاثیر ضد آنتی اکسیدانی دارد؛ که مواد زائد ناشی از متابولیسم سوخت و ساز را در داخل سلول جذب و دفع میکند؛ این مواد در سنین بالاتر در مدت زمان بیشتری به سلول آسیب رسانده و از این جهت استفاده از میوه و سبزی در پیشگیری از سرطان بهخصوص در سنین بالاتر تاثیر گذار خواهد بود.
عوامل محیطی در کاهش شیوع سرطان معده تاثیر گذار است
معاون آموزشی بیمارستان امید مشهد به رعایت بهداشت مواد غذایی و اجتناب از آلودگی قارچی و میکروبی اشاره و تاکید کرد: شاید یکی از دلایل کاهش شیوع سرطان معده در کشور نسبت به گذشته، نگهداری مواد غذایی به شکل صحیح است.
انوری اظهار کرد: میزان بروز سرطان معده در قسمتهای بدنه اصلی معده (بادی معده) و قسمتهای مجاورتر به مری روز به روز در حال کمتر شدن و تغیر سبک آن به شکل غربی است؛ به نحوی که اکنون بیشتر در ناحیه کاردیا و قسمت کمی از معده را مبتلا می کند که این تغییر تدریجی به عوامل محیطی ارتباط دارد.
مدیر گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعدیل مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، کاهش مصرف نوشابهها و مواد غذایی داغ، عدم مصرف مشروبات الکلی، اجتناب از چاقی و داشتن فعالیت فیزیکی منظم را در کاهش امکان ابتلا به انواع سرطان ها موثر دانست.
استفاده از غلات سبوسدار در پیشگیری از سرطان نقش دارد
معاون آموزشی بیمارستان امید مشهد اضافه کرد: پرهیز از نور مستقیم آفتاب، استفاده از غلات کامل و سبوسدار و اجتناب از برخی مواد حاوی سموم و آفت کشها نیز در داشتن زندگی سالم و پیشگیری از سرطان تا ۴۰ درصد تاثیر گذار است.
وی سن را از اصول کلی احتمال ابتلا به سرطان دانست و خاطرنشان کرد: میزان بروز سرطانها از ۵۰ سالگی به بعد افزایش پیدا میکند؛ که با توجه به احتمالات ارائه شده این مهم به عنوان یکی از عوامل ایجاد سرطانها نه علت آن معرفی میشود.
دانشیار رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سلولهای فردی که ۲۰ ساله است نسبت به فردی که در سنین ۷۰ یا ۸۰ سالگی قرار دارد از نظر زمانی، کمتر در معرض کارسینوژنها (موادی که در ایجاد سرطان نقش دارند) قرار گرفته است.
تومورهای بدخیم سرطانی هستند
انوری ضمن بیان اهمیت پیشگیری از بیماری سرطان به تعریف این بیماری پرداخت و گفت: هنگامی که سلولهای شکل دهنده واحدهای ساختمانی یک بافت به صورت بی رویه رشد و تکثیر پیدا کرده و از کنترل بدن خارج میشوند؛ فرد به بافت تومور مبتلا میشود.
وی تومورها را به دو دسته خوش خیم و بد خیم تقسیم کرد و ادامه داد: خوش خیم یا بدخیم بودن تومور پس از ابتلای بیمار به توده دارای اهمیت است؛ که باید از طریق میکروسکوب و شناسایی شکل توده تا حدی به نوع آن پی ببریم؛ اما این تومورهای بدخیم هستند که سرطانی شناخته میشوند.
انتهای پیام/