پیوند سلولهای بنیادی برای درمان نوعی بیماری نادر پوستی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی سلولهای بنیادی، محققان نشان دادند که پیوند سلولهای بنیادی میتواند به طور موثری بیماران مبتلا به یک بیماری نادر را درمان کند؛ این رویکرد درمانی اولین درمان جدید را برای بهبود بقای در بیماران مبتلا به اسکلرودرمای شدید طی چهار دهه گذشته ارائه میدهد.
این رویکرد آزمایشی ارائه شده بهوسیله محققان در مرکز سرطان دانشگاه ویرجینیا، از شیمی درمانی و پرتو درمانی برای تخریب سیستم ایمنی معیوب استفاده میکند و سپس آن را با استفاده از پیوند سلولهای بنیادی جایگزین میکند.
سلولهای بنیادی از خون خود بیمار گرفته میشوند و بعد از شیمی درمانی مجددا به بیمار بازگردانده میشوند. استفاده از این روش در چندین مرکز نشان دهنده موفقیت امیدوار کننده آن بوده است و بقا و کیفیت زندگی بیماران را افزایش داده است.
این مطالعه به مقایسه موثرترین درمان موجود یعنی داروی سیکلوفسفامید با پیوند سلولهای بنیادی پرداخت. سی و چهار نفر در این مطالعه داروی سیکلوفسفامید را دریافت کردند و ۳۳ نفر هم مورد پیوند سلولهای بنیادی قرار گرفتند. بعد از ۷۲ ماه، ۸۶ درصد آنهایی که مورد سلول درمانی قرار گرفته بودند، زنده ماندند و این درحالی بود که این آمار برای آنهایی که تنها از سیکلوفسفامید استفاده کردند، ۵۱ درصد بود.
بعد از چهار سال و نیم تحت نظر بودن، آنهایی که تحت سلول درمانی قرار گرفتند نتایج بهتری را نشان دادند و این در حالی بود که ۴۴ درصد از بیمارانی که داروی سیکلوفسفامید را دریافت کردند به دلیل پیشرفت بیماری ناچار به استفاده از داروهای ضد روماتیسمی کردند. این آمار برای بیماران سلول درمانی شده نه درصد بود. احتمال عفونتهای ویروسی برای هر دو نوع درمان یکسان بود.
به عقیده محققان استفاده از پیوند سلولهای بنیادی میتواند گزینه موثری برای درمان بیماران مبتلا به اسکلرودرما باشد.
انتهای پیام/