دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1396 - 09:38
فوق تخصص ریه در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد:

نقش ترک سیگار در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

متخصص بیماری‌های داخلی و فوق تخصص ریه با تاکید بر اینکه روان و ذهن سالم زمینه‌ای مناسب برای مبارزه با بیماری‌هاست گفت: افرادی که سیگاری هستند در صورت ترک سیگار بعد از حدود یک تا یک و نیم سال احتمال خطر بیماری‌های قلبی در آنان مانند افراد نرمال می‌شود.
کد خبر : 252642

دکتر ابوالحسن حلوانی به مناسبت برگزاری همایش سبک زندگی و سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد (کمتر از یک ماه دیگر) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره مفهوم سبک زندگی سالم اظهار کرد: «با توجه به حیطه کاری ما به عنوان یک پزشک سبک زندگی سالم، زندگی‌ای است که به سلامتی ما ضربه نزند. مورد دوم اگر به بیماری دچار شویم سبک زندگی بتواند در روند بهبود ما کمک کننده باشد.»


وی خاطرنشان کرد: «جدا از مسئله سبک زندگی و آداب و رسومی که ما در تغذیه و ورزش داریم، روان سالم از همه این موارد پراهمیت تر است که هم برای بیماری های روانی هم جسمانی هم زندگی شخصی کمک‌کننده است.»


حلوانی با توجه به حیطه تخصص خود به عنوان فوق تخصص ریه در مورد تصحیح سبک زندگی معتقد است موضوع مهمی که در تسهیل بیماری‌ها داریم، آموزش به بیمار است. به عنوان مثال در بیماری های تنفسی جدا از مساله داروها که جزئی از درمان است چندین عامل را همیشه باید در نظر داشته باشیم.


وی در تشریح این عوامل تشریح کرد: «نخستین عامل، سلامت روانی فرد است و عاملی که آستانه درد و ناراحتی را پایین می‌آورد وجود زمینه روانی سالم است. روان و ذهنیت سالم، خود راهی برای مبارزه با بیماری ها است.


این متخصص ریه افزود: «دومین عامل؛ در سبک زندگی می بینیم چیزی که منجر به تشدید بیماری‌های تنفسی می‌شود، مخصوصاً بیماری آسم، چاقی است. در نتیجه داشتن یک تغذیه سالم و ورزش منظم در تسهیل و بهبودی بیماری کمک کننده است.»


به گفته حلوانی، مساله بعدی مخصوصاً در بیماری های تنفسی است. با توجه به عوامل ایجادکننده این بیماری ها، حذف عوامل خطر در پیشگیری و در درمان کمک می کند مثل عدم مصرف سیگار، جلوگیری کردن از عوامل آلرژن، تمیز بودن محیط خانه و …که همه اینها برای بهبود بیماری کمک کننده است.


متخصص بیماری‌های داخلی و فوق تخصص ریه در پاسخ به این سول که از نظر شما سبک زندگی در هر کدام از مراحل پیشگیری، درمان و جلوگیری از عود بیماری چه نقشی دارد؟ به آنا گفت: «سبک زندگی در همه این سه مورد که عرض کردم نقش دارد. در بروز بیماری‌های تنفسی یک سری عواملی بیماری را ایجاد می کنند به عنوان مثال سیگار کشیدن؛ سیگار عامل ایجادکننده یک سری از بیماری‌های تنفسی است. مثل برونشیت مزمن، سرطان ریه، فیبروز ریه، سوراخ شدگی ریه و …»


حلوانی ادامه داد:‌ «در نتیجه این عوامل در ایجاد بیماری دخالت دارد به عنوان مثال افرادی که سیگار مصرف می‌کنند احتمال بروز بیماری آسم در فرزندانشان ۳ برابر است. علاوه بر آن یک شغل پرخطر مثلاً شغلی که افراد با گرد و غبار، عوامل آلرژن و …در ارتباط هستند، در بروز بیماری هایی مثل آسم، برونشیت، سرطان های ریه دخالت دارد.»


وی عنوان کرد که ادامه تماس با این عوامل روند درمان را کند و سیر پیشرفت بیماری را تشدید می‌کند. به عنوان مثال تنها روشی که طول عمر فردی که برونشیت مزمن دارد را بیشتر می‌کند، جدا از مصرف اکسیژن در یک گروه های خاص، قطع سیگار یا قطعه عامل آلاینده است. در نتیجه در سیر درمان نیز کمک کننده است و در صورت حذف این عوامل از بروز بیماری پیشگیری می‌شود.


این متخصص خاطرنشان کرد: «افرادی که سیگاری هستند، در صورت ترک سیگار بعد از حدود یک تا یک و نیم سال احتمال خطر بیماری‌های قلبی در آنها مانند افراد نرمال می شود. در این افراد احتمال بروز سرطان ریه هرچند مانند افراد نرمال نیست اما به شدت کاهش می یابد پس در پیشگیری از بروز مجدد بیماری‌ها نیز دخالت می کند.»


گفت‌وگو از مهلا فلاح


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب