تهیه نمونه خون از تمام افراد در معرض خطر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد شجاعی در حاشیه برگزاری نخستین نشست سراسری بانک هویت ژنتیک ایران در شیراز به خبرنگاران گفت: ما به سازمانهایی نظیر آتشنشانی و ... برای تهیه بانک اطلاعات هویت ژنتیکی نامهنگاری کردهایم.
وی با اشاره به وقوع حوادثی نظیر منا، گفت: به سازمان حج پیشنهاد دادهایم که در سفرهایی نظیر حج، یک نمونه از تمام حجاج اعزامی تهیه شود که در صورت ضرورت، امکان دسترسی به مشخصات ژنتیکی افراد وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه «هماینک تنها بحث نمونهگیری از مجرمان مرد و زن محبوس در زندانهای کشور مد نظر است»، گفت: نمونهگیری در این مرحله شامل تمام زندانیان نمیشود و تنها به مجرمانی که جرم آنان جنبه شخصی دارد، اعم از جرائم منافی عفت، سرقت، ضرب و جرح و جرائم خشن و ... محدود است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با تصریح اینکه «یکی از اهداف برگزاری نشست سراسری، بررسی چالشهای راهاندازی و فعالیت بانک هویت ژنتیک است»، گفت: امکان دسترسی به اطلاعات این بانک برای تمام سازمانها و نهادهایی که قانون پیشبینی کرده وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه «تاثیرات راهاندازی این بانک، در آینده مشخص خواهد شد»، گفت: براساس بررسیهای انجام شده در سایر کشورها، این اقدام در کاهش وقوع جرم توسط مجرمان سابقهداری که پروفایل آنها در بانک وجود دارد، بسیار موثر است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی یکی از موارد استفاده از اطلاعات این بانک را عرصههای پزشکی دانست و گفت: اکنون تنها در موضوع قضایی و کمک به تسهیل در رسیدگی و حل پروندهها کار انجام میشود.
شجاعی همچنین گفت: اکنون در حدود یک سوم از پروندههای قضایی از نظرات کارشناسی پزشکی قانونی استفاده میشود.
وی نگهداری پروفایلهای تهیه شده از افراد در بانک را ضروری دانست و گفت: تجربه نشان داده که هر پرونده ممکن است عقبههایی داشته باشد و حتی در مواردی موضوع با مرگ یک فرد هم خاتمه نمییابد.
شجاعی البته تاکید کرد که در اجرای این پروژه، خلاءهای قانونی نیز وجود دارد که یکی از اهداف این نشست سراسری، طرح و بررسی و انعکاس آنها به مراجع ذیصلاح برای رفع کاستیها و نواقص احتمالی قانون است.
انتهای پیام/