دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 تير 1394 - 14:14

کشف آثار معماری و سکه از دوره ساسانی در تپه اشرف اصفهان

فصل پنجم از کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه اشرف اصفهان علاوه بر بررسی کاخی منسوب به اشرف افغان با کشف آثار معماری به جا مانده از دوره ساسانی، یک سکه مربوط به دوره ساسانی و... همراه بود.
کد خبر : 24783

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا جعفری زند سرپرست هیأت پنجمین فصل کاوش در تپه اشرف اصفهان با اعلام این خبر گفت: «چهار فصل گذشته کاوش در سال‌های 89تا 90در تپه اشرف اصفهان در مساحت 7هکتار انجام شد که به کشف آثار فرهنگی انجامید.»


او با اشاره به پیشینه کاوش در این محوطه باستانی گفت: «در فصل‌های نخست از کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه اشرف اصفهان، آثار معماری از دوره ساسانی به همراه سفال‌هایی از قرن چهارم هجری قمری کشف شد.»


جعفری زند تصریح کرد: «در فصل 3 و 4 بیشتر وقت هیأت باستان‌شناسی علاوه بر کاوش در محوطه صرف خاک‌برداری شد.»


سرپرست هیأت پنجمین فصل کاوش در تپه اشرف اصفهان اظهار داشت: «سازه معماری مربوط به قرن 5 و 6 دوره ساسانی در فصل‌های گذشته کاوش کشف شد که حدس می‌زنیم مربوط به یک قلعه است.»


جعفری زند افزود: «در فصل چهارم بقایای یک کاخ که بر اساس مستندات توسط اشرف افغان در قرن 12 با روش پیچیده کاخ‌سازی ساخته و توسط نادر شاه ویران گشته است، نمایان شد.»


او یکی از اهداف این فصل ازکاوش را بررسی این کاخ و روش ساخت آن اعلام کرد و خاطرنشان ساخت که در فصل گذشته فرصت بررسی آن پیش نیامد.


به گفته این باستان‌شناس، در این فصل از کاوش مواد فرهنگی نظیر سفال‌های مربوط به قرون مختلف کشف اما شی موزه‌ای قابل ذکری یافت نشد.


این باستان‌شناس افزود: «در این فصل ازکاوش در تپه اشرف، آثار معماری از دوره ساسانی مربوط به قرن 5 و 6 و 12ه.ق بدست آمد.»


جعفری با اشاره به شناسایی لایه سلوکی –اشکانی که قدیمی‌ترین لایه تاریخی است تصریح کرد: «یک لنگه کفش متعلق به دوره صفویه که متخصصان در حال مرمت آن هستند و یک سکه مربوط به دوره ساسانی از آثار کشف شده در پنجمین فصل از کاوش در تپه اشرف بود.»


تپه اشرف یکی از مهم‌ترین تپه‌های تاریخی واقع در شرق شهر اصفهان است که گفته می‌شود قدمت آن به دوره پیش از اسلام می‌رسد. این تپه باستانی در نزدیکى پل تاریخى «شهرستان» و در کنار زاینده رود قرار دارد. باستان‌شناسان معتقدند که تپه اشرف از قدیمی‌ ترین سکونت‌گاه‌های مردم اصفهان است.


فصل پنجم کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه اشرف اصفهان که مجوز آن توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است از نیمه خرداد ماه شروع و تا نیمه تیرماه ادامه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب