لزوم تشکیل کمیتهای برای آمایش اطلاعات ترکیبات آلی در کشور
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا سید جمال الدین شاه طاهری در نشست خبری معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه موضوع وجود ترکیبات آلی پایدار (POPs) امروزه به معضلی جهانی تبدیل شده است، گفت: بر همین اساس امحاء این مواد بر اساس مفاد کنوانسیون استکهلم انجام میشود.
وی افزود: هر چند انتقال تکنولوژیهای نوین میتواند به کاهش این آلایندهها و اثرات آن در کشور کمک کند اما در نهایت دچار باقی ماندههای سمی این مواد در طبیعت خواهیم شد.
وی افزود: حوادثی طبیعی مانند آتشسوزی جنگلها یا حوادث ناشی از فعالیت آتشفشانها و یا سوخت اتومبیلها این ترکیبات آلی را در طبیعت به جا میگذارد و به همین دلیل ضرورت دارد ما به عنوان بعضی از متولیان حساسیت بیشتری نسبت به کسب اطلاعات دقیق در این خصوص داشته باشیم.
وی افزود: بر همین اساس باید مرکزی در کشور ایجاد کنیم که وظیفه و دستورالعملش جمع آوری اطلاعات در این خصوص بوده تا بتوانیم وضعیت جامعی از وجود و تولید این مواد عالی به صورت پیوسته در اختیار داشته و در کنوانسیون ارائه دهیم.
شاه طاهری اضافه کرد: به عبارتی آمایش سرزمین از وضعیت این دست از ترکیبات باید در کشور ما انجام شود و من به عنوان یکی از اعضای کمیتهای که در کنوانسیون استکهلم حضور دارد معتقدم استفاده از این اطلاعات بسیار ضروری است.
وی تاکید کرد: بر اساس تجربه پروپوزالهای علمی که در کنوانسیون استکهلم از سوی کشورها توسعه یافته ارائه میشود بسیار کامل بوده و اطلاعات دقیق و به روزی دارند که البته نمیتوان اهداف سیاسی یا اقتصادی آنها در کشورهای در حال توسعه را نیز نادیده گرفت.
عضو کمیته بازنگری آلایندههای شیمیایی پایدار تاکید کرد: بر همین اساس متولیان امحاء پسماند در کشور باید با به روز کردن اطلاعات خود و تشکیل دبیرخانهای نقشه جامعی از وجود ترکیبات آلی در کشور داشته باشند تا بتوان به طور مداوم از وجود این ترکیبات مطلع بود و پروپوزالهای ساختارمندی را در این خصوص ارائه داد.
انتهای پیام/