دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1393 - 15:09
یک متخصص مغز و اعصاب:

هر فراموشی، آلزایمر نیست!

یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید براینکه هر فراموشی نشانه بیماری آلزایمر نیست گفت: بیماری‌های مختلفی مانند ام اس در جوانان، بیماری‌های متابولیک و غدد می‌تواند با علامت فراموشی خود را نشان دهند.
کد خبر : 2442

دکتر سعید قزوینیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس پزشکی خبرگزاری آنا با بیان اینکه فراموشی شایع‌ترین علامت آلزایمر است گفت: اما نمی‌توان هر نوع فراموشی را به عنوان آلزایمر شناخت. در بیماری آلزایمر فرد مبتلا علاوه بر فراموشی دچار اختلال در جهت‌یابی، تکلم، تفکر انتزاعی، قضاوت و ... می‌شود و بعد از گذشت 5 الی 10 سال دچار علائم حرکتی شبیه پارکینسون می‌شود.


وی افزود: فراموشی در بیماران مبتلا به آلزایمر بعد از 60 سالگی بروز می‌یابد که این مساله را نباید با فراموشی گذرا که به دلیل افزایش سن در افراد اتفاق می‌افتد اشتباه گرفت. افراد به دلیل افزایش سن دچار علائمی از فراموشی از قبیل فراموشی اسامی، جا گذاشتن اشیا در منزل و .... می‌شوند که این فراموشی فزآینده نیست و تداخل جدی در کارهای روزمره افراد ایجاد نمی‌کند.


این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌ها خود را با علامت فراموشی نشان می‌دهند گفت: بیماری‌هایی از قبیل ام اس در جوانان، بیماری‌های متابولیک مانند پرکاری و کم کاری تیروئید، بیماری‌های غدد و حتی مصرف برخی دارو موجب بروز فراموشی می‌شوند.


قزوینیان با بیان اینکه فراموشی گذرا باید از بیماری آلزایمر تشخیص داده شود عنوان کرد: پزشک باید با انجام M.R.I و برخی آزمایشات این دو مساله را تفکیک می‌کند و در صورت تایید آلزایمر علاوه بر درمان‌های دارویی باید درمان‌های علامتی را نیز برای بیمار انجام دهد.


به گفته وی، فراموشی در جوانان می‌تواند به دلیل اضطراب و استرس، مصرف برخی مواد دخانی و داروهای روانگردان بروز پیدا کند.


این متخصص مغز و اعصاب در پایان خاطرنشان کرد: 1 تا 5 درصد افراد بین 65 تا 74 سال دچار آلزایمر می‌شوند که با افزایش سن این احتمال افزایش می‌یابد به گونه‌ای که از 85 سالگی به بالا حدود 50 درصد افراد به این بیماری مبتلا می‌شوند یعنی از هر 2 نفر یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شوند.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب