اهتمام جدی برای حذف کنکور شکل نگرفته است
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره اظهارنظرهای اخیر و حذف کنکور از نظام آموزش عالی کشور توضیح داد: قانون حذف کنکور در سال 86 به تصویب رسید و مقرر شد در اولین سال برنامه توسعه پنجم اجرا شود ولی به دلیل داشتن برخی مشکلات اجرایی مصوبه محلس در سال 92 توسط مجلس اصلاح گردید و شورای سنجش و پذیرش تشکیل شد و مصوب کرد پذیرش براساس تأثیر 25 درصد سوابق تحصیلی انجام گیرد تا به تدریج کنکور حذف شود.
اسحاق رسولی ادامه داد: اما با گذشت سالها از تصویب طرح حذف کنکور، متأسفانه هنوز عملی نشده و باعث سردرگمی داوطلبان و خانوادهها شده است. از سوی دیگر عدم ایجاد زمینه و بستر این مصوبه در وزارت علوم حرف و حدیثها و شبهاتی نیز در جامعه به وجود آورده است که باید هرچه سریعتر این قانون به مرحله اجرا گذاشته شود.
وی با اشاره به مزیتهای اجرای این قانون و حذف کنکور گفت: رفع نگرانی و استرس از خانوادهها که گاهی همین استرسها متأسفانه منجر به بیماریهای روحی روانی و سرخوردگیهای شدید میشود، از بین بردن مافیای کنکور که به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دارای هشت هزار میلیارد تومان گردش مالی است، کاهش هزینههای خانوادهها و کاستن از مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها، تقاضامحور شدن دانشگاهها و بهبود ارتباط دانشگاه با بخشهای مختلف جامعه، ایجاد رقابت سازنده در نظام آموزش عالی کشور برای ارتقاء کیفیت و ایجاد تغییر در فرهنگ مدرکگرایی به سمت فرهنگ کارآفرینی دانشگاهی و توان افزایی علمی از مهترین مزیتهایی است که با حذف کنکور همگی به راحتی به وقوع میپیوندد.
رسولی همچنین به عیبو نقصهایی که اجرای این طرح ممکن است در پی داشته باشد اشاره کرد و افزود: هنوز فرهنگسازی مناسب در سطح جامعه در این رابطه صورت نگرفته است و نظام آموزش و پرورش و خانوادهها هنوز در شناسایی و هدایت تحصیلی جوانان، از الگوی مناسبی تبعیت نمیکنند و نیز احتمال دارد مشکلات کنکور به مسأله سنجش و پذیرش در دانشگاهها نیز منتقل شود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد بهتر هست حذف کنکور تحصیلات تکمیلی بعد از حذف کنکور کارشناسی صورت بگیرد تا معایب و محاسن اجرای طرح حذف کنکور در کارشناسی و کاردانی مشخص شود و پس از آن کنکور تحصیلات تکمیلی نیز به تدریج حذف شود.
انتهای پیام/